Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van még ilyen, aki így gondolja?

Van még ilyen, aki így gondolja?

Figyelt kérdés

Mostanában minden honnan azt hallom,hogy jaj,ha várunk,hogy jobb legyen,sose lesz gyerek stb.

És szülnek 22-23 évesen, munkanélkül, hitelre, stb.

Van más is,aki úgy gondolja,hogy lehetne egy kicsit várni ilyen fiatalon?

2012. febr. 27. 16:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
51%
Értem amit szeretnél, én igazat is adok neked, de hidd el, hogy amikor majd igazán babát szeretnél teljes szívedből, akkor nem fog érdekelni semmi más, főleg nem a pénz. És ez így van rendjén.
2012. febr. 27. 16:09
 2/16 anonim ***** válasza:
47%
akik ilyeneket tanácsolnak másoknak, valószínűleg hasonló sorsúak és csak a saját magukat akarják nyugtatni, mert közben nem tiszta a lelkiismertük, tudják titkon, hogy dönthettek volna okosabban is. de mivel a tényeken változtatni nem tudnak, egyszerűbb azt mondani, hogy ez így volt a legjobb. utólag persze valóban úgy a legjobb, nem is szabad a múlton rágódni. de a jövőt tudatosan tervezni lehet.
2012. febr. 27. 16:10
 3/16 anonim ***** válasza:
Hát igen.22-23 évesen még ne szulj!Bár az én hugom is 23 évesen szulte az elso fiát,azota már van neki még egy fia,és nem bánta meg.De én 27 évesen szultem és én meg azt nem bántam meg.Mert ha így belegondolok,én sokkal tobbet élhettem mint a hugom.Egy gyerek nem játék,nem olyan hogy lepasszolom,ha menni akarok valahová,hanem kotelesség és feleloség egy kis életért,ráadásul a saját gyerekért.Éld még az életed,ráérsz még szulni,ráadásul munkanélkuliségbe és hitelbe ne szulj.Lehet hogy a hitel még eltart jo pár évig,de elotte még dolgozhatsz,osszeszedhetitek magadokat anyagilag.Egy gyereknek biztos háttér kell,sose lehet tudni,hogy milyen váratlan nagy kiadások lesznek,és a gyerektol nem vonhatod meg azt,ami kell neki.Nem lebeszélni akarlak a szulésrol,mert ha ugy érzed,hogy biztonsban lenne a pici,akkor haj
2012. febr. 27. 16:11
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ....ugyanis aki hitelt nem két évre vesz fel, hanem 20 vagy 30, nekik valóban nem lesz jobb a helyzetük. Meg azoknak sem, akiknek adott munkahelyük van és váltás nincs kilátásban. Ők tényleg mi a szöszre várjanak?

A munkanélküli embernek tényleg nem kéne gyereket vállalni, de a hitel az más....akinek apucika-anyucika nem tolt a feneke alá lakást, vagy nem örökölt az illető egyet (mondjuk ilyen utóbbi úton nem is kéne), azoknak hitelük van bezony évtizedekre, mert máshogy nem megy. Akkor meg, szüljek ha leketyeg, mondjuk 60 éves korom tájékán?

2012. febr. 27. 16:18
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszi!

Én értem,hogy nagyon akar babát, de azt mondom,hogy jogosan fél mondjuk 30 évesen, vagy felette!

De 22-23 évesen miért kell kategórikusan kijelenti,hogy úgy sem lesz jobb, úgy sem lesz munkám már stb.

Az a baj,hogy hajtogatja,hogy elég a szeretet, de közben nap, mint nap olvasni itt is olyan kérdéseket,hogy jaj,hogy fogunk kijönni, mit csináljunk, alig van pénz stb.

2012. febr. 27. 16:18
 6/16 A kérdező kommentje:
Na jó! De ha mondjuk neked most 60 ezer a hiteled, és 120 a bevételed, akkor el gondolkodsz,hogy a maradék 60-ból hogy fogtok kijönni! Nem?
2012. febr. 27. 16:22
 7/16 anonim ***** válasza:
86%

Nem tudom, figyi, megmondom őszintén, engem nem zavar hogy mások mit csinálnak a saját életükben, nem akarok vájkálni.

Én 25 évesen szültem, de képzeld ugyanaz volt a helyzetem 23 évesen is, és most is ugyanaz, hogy 27 múltam........és tudom ugyanaz lesz 30 évesen is. A hitel meglesz, tehát én sem várogatok..

Mai napjaink egyik rákfenéje, hogy mindenki pont hogy halogatja a szülést 35 évesen is, mert "lesz majd jobb is"..aholén dolgoztam szülés előtt (vezető beosztásban voltam), a nők kb. 33-36 évesek voltak, tehát majdnem egy tizessel idősebbek nálam. Mégsem akartak szülni még, mert vagy vártak és vártak, ki a hitelmentes időre, ki meg az igazira...........ez két éve volt, mindegyik vár még ma is........van, aki már kifutott.

2012. febr. 27. 16:30
 8/16 A kérdező kommentje:
De gondolom nem is sírsz minden hónapban,hogy mikor utalják már a GYES-t?
2012. febr. 27. 16:34
 9/16 anonim ***** válasza:
84%

Nem sírok, de itt most arra akartam rámutatni hogy sokszor sajnos a nők pont hogy halogatják, mert karrier, meg pénzhajhászás, mert az sosem elég ugye, aztán azért sírnak, hogy "37 éves vagyok és két éve próbálkozom......." - ez sem jobb.........

Szüljön mindenki akkor, amikor akar.....engem ez nem fog felbosszantani, meg álmatlan éjszakákba rángatni..

2012. febr. 27. 16:37
 10/16 A kérdező kommentje:

Ja persze.

Én is úgy vagyok vele,hogy mindenki saját döntése. Pusztán akkor nem értem a dolgokat, amikor utána panaszkodik!

Nem is őt, a gyereket sajnálom leginkább!

2012. febr. 27. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!