Mindenhol azt hallom, kötelező a munkáltatónak Gyes mellett foglalkoztatnia, ha visszamennék dolgozni. Mit tehetek, ha a munkáltatóm ezt nem így gondolja?
Konkrétan: azt a választ kaptam, hogy jelenleg nem áll módunkban Gyes mellett foglalkoztatni Önt.
Mit tehetek?
Én is úgy tudom hogy állásidőt kell fizetnie.
De azt meg egy ügyvéd mondta,hogy ha a cégnél csoportos leépítés van,akkor nem véd a gyes.
De a TBnél megint mást mondtak,úgyhogy nem lehet tudni már hogy kinek higyjen az ember.
A munkáltatód pontosan tudja, hogy a gyerek 3 éves koráig nem mondhat fel neked, (ha csak nem szűnik meg teljesen a cég),lehet, hogy azért mondták ezt, hátha keresel magadnak új állást és akkor megoldódik a problémájuk.
Vissza kellene venniük az eredeti munkakörödbe, ha ez nem lehetséges, "álló"bért kell fizetniük.
Nagyon fontos, hogy írásban nyilatkozz arról, hogy mikor szeretnél visszamenni dolgozni. Ezt a levelet javasolt tértivevényesen elküldeni, vagy személyesen aláíratni egy példányt, hogy átvették, mert csak így tudsz később jogorvoslatért fordulni. Nem kell, hogy választ kapj, hiszen ez egy nyilatkozat, a cél az, hogy jelezd a visszatérési szándékodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!