Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mindenhol azt hallom, kötelező...

Mindenhol azt hallom, kötelező a munkáltatónak Gyes mellett foglalkoztatnia, ha visszamennék dolgozni. Mit tehetek, ha a munkáltatóm ezt nem így gondolja?

Figyelt kérdés

Konkrétan: azt a választ kaptam, hogy jelenleg nem áll módunkban Gyes mellett foglalkoztatni Önt.

Mit tehetek?

2010. máj. 13. 18:00
 1/4 anonim ***** válasza:
laikus vagyok, de most sok ismerős járt igy: 3 éves korig nem mondhat fel neked. Ha te vissza akarsz térni, irásban jelezd felé 30 nappal a tervezett időpont előtt. Ha ezek után nem vesz vissza, akkor küldjön el végkielégítéssel. És ne fogadj el kevesebbet, mint ahány hó hátra van a gyerkőc 3 éves koráig.
2010. máj. 13. 19:33
 2/4 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom állásidőt kell fizetni!Mármint Feléd a munkáltatónak!
2010. máj. 13. 20:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudom hogy állásidőt kell fizetnie.

De azt meg egy ügyvéd mondta,hogy ha a cégnél csoportos leépítés van,akkor nem véd a gyes.

De a TBnél megint mást mondtak,úgyhogy nem lehet tudni már hogy kinek higyjen az ember.

2010. máj. 13. 23:03
 4/4 anonim ***** válasza:

A munkáltatód pontosan tudja, hogy a gyerek 3 éves koráig nem mondhat fel neked, (ha csak nem szűnik meg teljesen a cég),lehet, hogy azért mondták ezt, hátha keresel magadnak új állást és akkor megoldódik a problémájuk.

Vissza kellene venniük az eredeti munkakörödbe, ha ez nem lehetséges, "álló"bért kell fizetniük.

Nagyon fontos, hogy írásban nyilatkozz arról, hogy mikor szeretnél visszamenni dolgozni. Ezt a levelet javasolt tértivevényesen elküldeni, vagy személyesen aláíratni egy példányt, hogy átvették, mert csak így tudsz később jogorvoslatért fordulni. Nem kell, hogy választ kapj, hiszen ez egy nyilatkozat, a cél az, hogy jelezd a visszatérési szándékodat.

2010. máj. 14. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!