Mi a véleményetek az KÖTELEZŐ "egésznapos" általános iskoláról? Engem kiakasztott teljesen!
Ne is mondd, kiakaszt a téma engem is rendesen. Engem még személy szerint sokáig nem fog érinteni, de tesómat igen. Pont erről beszélgettünk mi is. Pl aki 2 körül megy haza munkából, az ne menjen a gyerekér akkor, hanem menjen vissza érte, még ha útba esik is neki hazafelé. Meg mi alapján kötelezik a gyerekemet arra, hogy reggeltől estig az iskolában üljön, ha lehetősége van a családjával lenni.
Amelyik gyerek h.ülye, azon nem fog segíteni az sem, ha a nap 24 órájában ott van a suliban.
Ááááááá, nem is értem, melyik idiótának az agyából pattanhatott ez már megint ki, és mire gondolt közben, hogy mire jó ez? Ő nem volt talán gyerek?
Remélem, nem vezetik be!
RÉMES AZ ÖTLET!
Remélem ha bevezetik, lesz valami engedmény vagy kibúvó.
Szegény ki elsősök! 4 óra is nagyon kifárasztja őket, nemhogy ilyen sok!
szerintem meg szuper jó.
tudod miért ellenzed mert te sem voltál napközis.
és én tudod miért tartom jónak? mert én voltam.
ha magadnak szülted akkor miért nem magántanításba veszed a gyereked és a játszóra se engedd.
tudod ez a gyereknevelés nagyon önzö dolog, és tuti téged is azért akaszt ki, mert neked az érdekeid más, pl másikkal az oviból/isiböl egyszerre felvenni stb...
a gyereknek viszont nem rossz ha megfelelö oktatókkal van.
Első vagyok.
Én voltam napközik végig általánosban és utána kollégista 5 évig. Folyton "megfelelő oktatókkal" voltam körül véve és elegem volt belőle. Alig voltam a családommal.
Általánosban 5 óra után értem haza minden egyes nap, és sokszor még akkor is tanulnom kellett, mert 30-an voltunk egy csoportban és nem nagyon volt segítség a leckeírásban.
Tesóm gyerekeiért is mindennap 4-re kell menni, mert sok helyen kötelező alsó tagozatban a napközi, és minden este át kell néznie a leckét, mert nem írja meg a gyerek a napköziben, nem figyelnek rájuk kellőképpen. Akkor mégis mire jó mindez? Nem minden van ám úgy, mint régen volt. Nem beszélve arról, hogy nem a napközit akarja kormány kötelezővé tenni, hanem a tanítást elhúzni egész napra. A kettő közel sem ugyan az.
Az, hogy valaki nem akarja, hogy a gyereke egész nap suliban legyen, mert magának szülte, nem jelenti azt, hogy otthon kell taníttatnia.
Jó, hogy nem találják ki a kötelező bentlakásos iskolát 6 éves kortól, mert a gyerekeknek árt a szerető családi gondoskodás. Hagyjuk már ezt!!!!
Ez egy baromság. Ha az anyuka otthon van a kisebb tesóval és el tudja hozni korábban a nagyot, minek üljön ott a gyerek? Régebben valóban jó volt a napközi, a napközis tanítónéni beszélt a délelőttös tanítónénivel, tisztában volt a lecke mennyiségével és ki is kérdezte azt. A napközi talán még alsóban működik, mert akkor még jobban fegyelmezhetőek a gyerekek. Na de felsőben???
Egész napra kihúzni az oktatást? A szülő egész napra csomagoljon kaját? A menzát sokan így sem tudják megfizetni és akkor még fizessen a szülő az uzsonnáért is, amikor otthon simán tudna enni?!
Aki meg olyan időrendben dolgozik, hogy nem tudja közvetlen tanítás után elhozni a kicsit, akkor arra van a napközi.
A felsőben pedig már nincs is napközi, egyedül járnak haza a gyerekek.
Alsó tagozatban JÓ!! afiam is 1-4 ig csak 4 után jöhetett haza, ugyanaz a 2 tanár volt velük felváltva, aki tanította őket.
De csak akkor jó, ah iylen rendszer és nem napközi:
otthon soha nem kellet leckét csinálni, max gyakorolni, ha szükséges volt illetve olvasni
Hidd el a ygrekednek is jobb, hogy nem otthon kell tanulni és 4 után csak játszhat.
nemértem miért kell ezen kiakadni, sokkal jobb ha azzal a 2 tanárral tanul gyerek, aki amúgy is tanítja,
dolgozikemelett mentek játszótérra vagy az udvarra, vagyis nem egész nap tanultak
Én az tartom idiótaségnak, ha valaki délben elviszi a gyerekét, mintha még mindg nem tudna elszakadni
Ráadásul a legtöbb szülő ugye dolgozik, ez semm mellékes és így laglább nem este 5-6 után kell még tanulni, házit írni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!