Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A jó apaságnak az a fokmérője...

A jó apaságnak az a fokmérője hogy mennyit pelenkáz etet fürdet egy apa? Hogy mennyit kel éjjel a gyerekhez?

Figyelt kérdés
Van egy ismerős házaspár ahol a pasi olyan mindenhez ért típus. A gyereket elejétől fogva ellátja fürdeti eteti (amíg anyuka szoptatott megmondta mikor meddig oda vitte elvitte a babát büfiztetett) pelenkázza, játszik is vele de olyan tervszerűen vagy hogy mondjam:) Hogy na akkor kisfiam most vonatozzunk ezt fogd meg azt csináld stb. 2.5 éves a kisfiú. Persze nagyon büszke rá, ez oké is, de olyan dolgokat mond amiket más átlagos gyerek is megcsinál. Nincs ezzel baj, én anyukával beszélgetek főképp szóval nem érdekel ez a része, csak az hogy rendszeresen érezteti kicsit a nő is de a hapsi főleg hogy na ő az igazi apa mert anyja helyett anyja a gyereknek, és az én férjem meg mekkora gáz. Az én férjem ( 2 gyerekünk van) tényleg kb. 10 szer ébredt éjszaka (de szoptatáshoz úgy gondoltam nem is kell hogy ébredjen hiszen megszoptatni úgyse tudja a gyereket).és csak ha megkérem akkor pelenkáz, de nem szívesen nyilván. Etetni is csak ha megkérem. Viszont fürdet, fogat mos, körmöt vág, hajat mos és szárít lelkesen, és gyógyszert ad be. Játszik a gyerekekkel de mindig úgy hogy
2012. febr. 23. 17:07
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
bocsi elment vmiért hamarabb...szóval hagyja kibontakozni a gyerekeket nem erőlteti rájuk magát. A lényeg mások véleménye érdekelne hogy ha a férjetek nem altat, nem pelenkáz és nem kel éjjel pl. és nem játszik napi x órát tervszerűen a gyerekkel és nem olvasgat gyereknevelési szakkönyveket, attól még jó apának érzitek e??
2012. febr. 23. 17:09
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

A jó apaság fokmérője, hogy az apa szeretettel foglalkozzon a gyerekkel. Ha napjában csak háromszor pelenkázza át, de közben hülyéskedik vele, gagyog, beszélget vele, az tökéletes :) Ha játszik vele minden egyes nap és éjjel ő is felkel amikor a baba felsír, az szintén az :) Nálunk is felkel a férjem, ha én éjjel fent vagyok a babával, ez így alakult, nem tudom miért.

Nem kell az apákat versenyeztetni, mindenki máshogy mutatja ki a szeretetét. Van ismerősöm, ahol apuka olyan szinten "benne van" a babagondozásban, hogy éjjelente ő kel a gyerekhez, nem is anyuka :) (már nem szopizik a baba természetesen). Sőt, etet fürdet pelenkáz, amint hazaért melóból, úgymond "övé" a gyerek.

Mindenki máshogy veszi ki a részét, vannak persze végletek, de a fontos hogy az adott édesanyának jó legyen, szerintem. Ha neked így jó, akkor a férjed tökéletes apa :) A barátnődé is, ha nekik pedig úgy jó :)

Ezt neki is elmondhatod. Hogy az apák nem a babagondozással hanem a szeretetükkel fejezik ki, mennyire jó apák.

Elvégre gondoljon bele a barátnőd: a babysitterek is tökélyre ellátják a babát, akkor már ők a tökéletes "apukák"? :) Nem. Ugyanis APA nem a pelenkázástól vagy felkeléstől lesz valaki, hanem attól, hogy mennyire szeretettel foglalkozik a gyerekével.

2012. febr. 23. 17:15
 3/20 anonim ***** válasza:

A férjem ritkán pelenkáz, soha nem kel éjjel a gyerekekhez, nem játszik velük minden nap, de rengeteget dolgozik, előteremti mindazt, ami a családnak kell, hogy én nyugodtan maradhassak itthon és nevelhessem a gyerekeinket. Tudom, hogy szereti őket nagyon, büszke rájuk akkor is, ha nincs ideje folyton körülöttük ugrálni.

Nem attól lesz valaki jó apa, hogy büfiztet...

2012. febr. 23. 17:19
 4/20 anonim ***** válasza:
Szerintem fontos, hogy az apa minden nap foglalkozzon a gyerekkel. Persze nem a mennyiség a fontos, hanem az, hogy törődjön vele, játsszon vele, éreztesse, hogy részt vesz a gyerek életében. Ez a fontos az apa-gyerek kapcsolatban. Nem a szakkönyvek, vagy az hogy jó sokat keressen.
2012. febr. 23. 17:22
 5/20 A kérdező kommentje:
Na máris 3 válasz közül is kettő ellentmond. nem baj, nem azért írom, csak érdekes. Én férjem is anyagilag teremti elő nagytöbbségében a dolgokat a lehetőséget hogy én itthon lehessek velük stb. Számomra ő jó apa csak olyan furán érzem magam amikor olvasok erről hogy apuka mindent megcsinál egy szólás nélkül a gyerek körül olyan szinten és úgy mint anya. Ilyenkor elgondolkozok hogy nálam nem oké vmi?
2012. febr. 23. 17:27
 6/20 anonim ***** válasza:

1. és 3. is én vagyok :) Szóval nekem az az elvem, hogy a jó apa az, aki kiveszi a részét a nevelésből (nem csak a tejelésből), de nem követelmény, hogy mindent ő csináljon napi húszszor. Fontos, hogy foglalkozzon vele minden nap, mert szétkeresheti az agyát, lehet a gyereknek huszonöt Fisher Price játéka és otthon lehetek vele egész életemben, ha nincs az apjával közös élménye.

Egy gyerek a játékból és törődésből érzi, hogy az apukája szereti, nem abból hogy jó sok lóvét visz haza. Mert egy kisbabának ezt nem lehet megmagyarázni, hogy kicsim apa is szeret mert sok pénzt keres. De a kettő nem zárja ki egymást. Főleg, mert akiről írtam apuka, hogy munka után övé a gyerek, meg ő kel éjjel, pont náluk is az van, hogy anyuka nem megy vissza dolgozni, mert a férj sokat keres.

De kicsit elkalandoztam, szóval a válasz továbbra is az szerintem, hogy fontos hogy az apa kivegye a részét gondozásból és játékból egyaránt, hogy élményei legyenek a babával, DE nem kell, hogy ő pelenkázzon napi tízszer, sem az hogy kiolvasson minden szakkönyvet.

2012. febr. 23. 17:31
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Nallunk az apasagnak a fokmeroje a kisfiam szemebe van. :) Mikor meghallja a bejarati ajtonal a kulcs csorgeset, ragyog a szeme es seles vigyorral szalad oda, hogy "apa". Ugyhogy szerintem a jo apasagot a gyereked sziveben kell keresni es a szemben latni. :)
2012. febr. 23. 17:33
 8/20 anonim ***** válasza:
Nem!Az én párom nem kel éjszaka,és pelenkázni is csak ha nagyon muszáj :) Fürdetni együtt fürdetünk.Az ilyen gyakorlatias dolgokat meghagyja nekem,viszont rengeteget játszik a lányunkkal,ökörködik neki,és nagyon szeretik egymást.Nem mattól jó szülő valaki,hogy pelenkáz,etet,fürdet-ehhez sokkal több kell!
2012. febr. 23. 19:06
 9/20 anonim ***** válasza:
Előző vagyok:másrészt az én párom DOLGOZIK egész nap,szóval éjszaka nem is engedném felkelni azért hogy megetesse a gyereket,vagy bármi másért.Pihenje ki magát,hogy másnap tudja rendesen végezni a munkáját.Az én munkám kelni a gyerekhez!
2012. febr. 23. 19:08
 10/20 anonim ***** válasza:

Nekünk 2 éves a lányunk, a férjem sokat dolgozik, keresi a pénzt, hogy a lányunknak és nekünk mindenünk meglegyen. Így én nem is megyek vissza dolgozni(tervben a 2. baba).

Ő nem pelenkáz, etet(bár már magától eszik a lányunk, így van, hogy vele is eszik), fürdet stb. Mindig is én keltem a lányunkhoz éjjel, de ha ő is megébredt segített nekem.

Szívesen játszik vele, elviszi sétálni, bevásárol. Ettől még nekem a világ legjobb férje és apukája.

Meg én úgy gondolom, hogy a nő feladata, hogy a gyereket ellássa, de nem mondom, hogy jól esik, ha besegít egy-két dologban. :-)

2012. febr. 23. 20:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!