Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermekeimet milyen esetben...

Bajba lévő kismama kérdése:

Gyermekeimet milyen esetben vehetik el? Anyagi okokra hivatkozhatnak? Kihez fordulhatok segítségért?

Figyelt kérdés
Szeretnék segítséget kapni,abban az ügyben, hogy 1 gyermeket nevelek jelenleg,egyedül. Gyermektartást nem kapok. Élettársam azóta volt,akitől teherbe estem,majd az abortusz idő leteltével ő külföldre ment,és azóta nem jött vissza. A mostani jövedelmem 1 gyermekre járó csp. Jelenleg 2 hetem van szülésig, komfortos házam van,alapdolgok megvannak,(víz, villany, tüzelő,több hónapra már a gyermek holmik is )de ennek ellenére a családsegítősök azt állítják, hogy ez kevés. Elakarják venni a még meg sem született gyermekem!!!És azzal "fenyegetnek", hogy ha hazahozom a kisbabát a kórházból,akkor a másik gyermekemet is elveszik. Kérem aki tud segítsen,és írja meg, hogy hova-kihez fordulhatok,mert nem szeretném elveszíteni a gyermekeimet. köszönöm
2012. febr. 18. 13:37
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
A családsegítősök mondták, hogy elküldik a kórháznak a papírt, a gyámhivatal meg ma mondta, hogy ha a papírt tényleg elküldték,akkor meg sem kérdeznek, úgy elviszik a babát... Sajna ez van... megvezettek... A média nekünk is egyre többször eszünkbe jut.... A gyámhivatal sem igazán érti ezt,mivel 15 éve Magyarországon az a törvény van, hogy " ANYAGI OKOK MIATT NEM EMELNEK KI GYERMEKET A CSALÁDBÓL " Elvileg 2 esélyem van. az 1, az, hogy sikerül az anyaotthon, a 2., az, hogy a családsegítősök főnökét kérem felülvizsgálatra, de attól meg azért tartok, mert jó főnök a beosztottja mellett úgyis kiáll... az anya otthont sikerült telefonon elérni, kapcsolat felvétel elkezdődött , remélem még időbe sikerül oda jutnunk. És akkor biztos, hogy pár hónap alatt itthon lehetünk, és biztonságba.
2012. febr. 22. 15:32
 32/40 anonim ***** válasza:
Szia! De miért kellene anyaotthonba menned, ha otthon is biztosítottak a körülmények a babának? Mi változna pár hónapon belül? Azon kívül, hogy GYES-t is kapsz....
2012. febr. 22. 16:44
 33/40 anonim ***** válasza:
100%

ügyvéd!!!!!!

ne hagyd magad, fenyegetőzz a nyilvánossággal, vagy valami.

nem igaz, hogy ha megvan mindene a babának, akkor is elviszik!

ne hagyd!!!!!!!!!!!!!!

2012. febr. 22. 17:20
 34/40 anonim ***** válasza:
100%
még annyi jutott eszembe, hogy valaki lakcímkártya szerint költözzön oda, hogy a háztartás bevétele nagyobb legyen (tehát olyan akinek van normális jövedelme). És figyeljetek oda, hogy azért legyen egy fogkefe, egy váltás ruha (fehérnemű) meg egy-két ilyen apróság. De még mindig nem hiszem el, hogy meg is vannak a papírok, és hogy el is fogják küldeni, hisz tulajdonképpen ez így szerintem kevés. Mivel ezt ők mondták, szerintem ez is fenyegetés (hisz a szakemberek sem értették, azt mondtad). A kórházban mit mondanak, mit csinálnak ha tényleg beérkezik egy ilyen. Neked milyen lépésed van? Fellebbezés? Hisz, ha hibásan "elveszik" a gyermeked és utólag te nyersz, azt nem lehet már visszacsinálni (mármint azt a veszteséget, amit a kicsit érte, meg téged).
2012. febr. 22. 21:47
 35/40 A kérdező kommentje:
Azért kell anyaotthonba mennem, mert úgymond csapdába estem, én hülye elhittem sok mindent a családsegítősnek, és elhittem, hogy anyagiak miatt elvehetik a gyermekem, most már tudom, hogy ez nem így van, de ha.. a papírt leadták a kórházba, a szülészeten, és a csecsemő osztályon akkor állítólag nincs kiút, ezért kell mennem anyaotthonba, hogy ott szüljem meg, és akkor magamtól hazajöhetek, ha minden hónap elején megkapom a gyest, és a csp.-t. Az otthonba védenek, ezektől a személyektől is, akik azt hiszik, hogy mindig minden jó amit csinálnak, pedig csak saját maguknak bizonyítgatják, hogy Ők a Janik..., sajna egyre nyilvánvalóbb, hogy a törvényekkel nincsenek tisztába. Rám szálltak, mert egyedül vagyok, mert nem vagyok gazdag.. sőt szegény... és én még azt is gondolom, hogy a külsőm sem megnyerő, ez nekik éppen elég volt arra, hogy rajtam felényeskedjenek. Talán ha tartoznák valahova-valakihez akkor ezt elkerülhettem volna.. Ami fejtörést okoz, hogy vannak a környéken olyanok is, akik rosszabbul élnek, mint én.. de velük nem foglalkoznak.... talán,mert tőlük tartanak... vagy nem tudom.....
2012. febr. 23. 08:33
 36/40 anonim ***** válasza:
Szia! Az anyaotthonban nem megszülni fogod a babát, hanem a kórházból a szülés után kell majd odamenned. De nem értem, hogy miért? Kérj a védőnőtől is segítséget. Nagyszülők, testvéreid nincsenek, akik segíthetnének? Teljesen magadra maradtál? Én az biztos, hogy nem hagynám annyiban, bár azt is elhiszem, hogy nem sok erőd lehet szülés előtt ennyivel hadakozni a hivatalokkal. Ha másképp nem megy, akkor kérj segítséget a nyilvánosságtól. Ha valamid még hiányzik, akkor keresd meg a Magyar Vöröskeresztet és lehet hogy tudnak neked segíteni. Vagy a Családsegítőben (hiszen ez lenne a dolguk). A magyar jog szerint nem emelnek ki gyereket a családból, ha a gyerek érzelmileg, testileg, szociálisan nincs elhanyagolva. Esetleg beszélj a gyámüggyel, hogy helyezzenek ki melléd pártfogót. Az amúgy is az első lépés szokott lenni, hogy védelembe veszik a gyereket, de a gyerek otthon lakik. Ez annyit jelent, hogy fokozottabban odafigyelnek rátok.
2012. febr. 23. 09:01
 37/40 anonim ***** válasza:
Szia! Még az jutott eszembe, hogy rendszeres gyermekvédelmi támogatást és lakásfenntartásit kérjél a gyerekekre való tekintettel. Az sem lenne egy utolsó lehetőség, ha szülés után bíróságra mennél és a gyerekekre kérnél gyermektartást. Az azért havonta egy kicsit megemelné a bevételedet.
2012. febr. 23. 09:06
 38/40 anonim ***** válasza:
www.jogiforum.hu-n ingyen kérhetsz jogi tanácsadást.
2012. febr. 23. 09:09
 39/40 anonim ***** válasza:
Kérdező, mi lett veletek azóta? Ugye veled vannak a gyerekeid?
2017. szept. 19. 15:06
 40/40 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Mi történt végül?

2022. márc. 7. 05:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!