Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermekeimet milyen esetben...

Bajba lévő kismama kérdése:

Gyermekeimet milyen esetben vehetik el? Anyagi okokra hivatkozhatnak? Kihez fordulhatok segítségért?

Figyelt kérdés
Szeretnék segítséget kapni,abban az ügyben, hogy 1 gyermeket nevelek jelenleg,egyedül. Gyermektartást nem kapok. Élettársam azóta volt,akitől teherbe estem,majd az abortusz idő leteltével ő külföldre ment,és azóta nem jött vissza. A mostani jövedelmem 1 gyermekre járó csp. Jelenleg 2 hetem van szülésig, komfortos házam van,alapdolgok megvannak,(víz, villany, tüzelő,több hónapra már a gyermek holmik is )de ennek ellenére a családsegítősök azt állítják, hogy ez kevés. Elakarják venni a még meg sem született gyermekem!!!És azzal "fenyegetnek", hogy ha hazahozom a kisbabát a kórházból,akkor a másik gyermekemet is elveszik. Kérem aki tud segítsen,és írja meg, hogy hova-kihez fordulhatok,mert nem szeretném elveszíteni a gyermekeimet. köszönöm
2012. febr. 18. 13:37
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
Szia! Én azt nem értem, hogy a családsegítő, hogy kerül a képbe. Mert még ha a gyámügy szimatol azt mondom, de a családsegítő mit tehetne veled? Az ok hogy segíteni akarnak, de nem tudom, hogy van e joguk így bánni veled. Meg mi az hogy bemennek és kipakoltatják a szekrényedet, meg a hűtődet? Azt ajánlom keress magad mellé valakit, akivel tárgyilagosan tudnak beszélni és akit nem tudnak megfélemlíteni. A családsegítő nem veheti el tőled a gyermekedet, gyámügy is csak bizonyos feltételek mellett. Ha nálad az alapfeltételek megvannak, akkor olyan nincs, hogy elvehetik a gyereket, hacsak nincsenek a gyerekek testi-lelki terrornak kitéve, nem akadályozod a szociális és érzelmi biztonságukat. Sok sikert és kitartást, könnyű szülés neked. És ne hagyd magad, állj ki a gyermekeidért. A soraidból süt, hogy nagyon szereted őket.
2012. febr. 19. 12:57
 22/40 anonim ***** válasza:
100%
Valaki nagyon megdumálta a családsegítősöket, lehet, hogy ők sem játszanak számodra tiszta lappal, azért értetlenkedünk itt. Mindenesetre szülés előtt sos hívd ki őket. Legyen ott valaki, aki alátámasztja, hogy segítenek neked. (Sajnos még házkutatást is tarthatnak a gyermekre való hivatkozással, ez baromi megalázó, de így van). Mindenesetre menj be a kórházba, hogy tényleg érkezett-e be ilyen tájékoztatás (szerintem nem, csak fenyegetnek). De valami nagyon bűzlik. Amúgy szülés után be szokott jönni egy dolgozó (az is gyámügyes/családsegítő vagy ilyesmi) és mindig feltesz pár kérdést, hogy van hova menni, meg van-e minden amire szükségetek lehet, meg ilyenek. Pontosan nem emlékszem már a kérdésekre (mindkét gyermekemnél volt) és aláíratja veled ezt a nyilatkozatot. És simán hazahozhatod. Amúgy még akkor is hazahozhatnád, ha most megbeszélted volna valakivel, hogy örökbe adod a gyermeked, ugyanis a szülés után újra alá kellene írni egy ilyen papírt, hogy lemondasz a gyerekről. De még ezt követően is X hétig visszakérheted a gyermeket (ha hivatalosan aláírtál is mindent). Ezt sajnos egyik ismerősöm tapasztalatából tudom. Szóval szerintem csak rád szálltak valamiért. Ezért írom, hogy még egyszer rántsd oda őket, és kerek perec csikarj ki tőlük infót. Közöld velük, hogy innentől fogva végzéssel/papírral jöjjenek vissza, mert csak úgy fogok őket beengedni. (Még az oviban érdeklődj, hogy tudnak e valamit miért piszkálnak, ilyenkor szerintem a gyermek óvodájában is kérdezősködniük kell a szülő felől pl.: bántalmazásra utaló jel miatt csak egy példa).
2012. febr. 19. 14:12
 23/40 A kérdező kommentje:
Szia, gyermekem rendszeresen, tisztán jár óvódában,az óvónőknek panasza nincs, igaz 1 évet visszatartották,az iskola előtt. lelki terror nincs végül is egyedül nevelem, és nem hibáztatom semmiért, testi fenyítés nincs!! A Ti véleményetek, egyre jobban megerősíti azt az érzést bennem, hogy egyszerűen,csak én nem vagyok nekik színpatikus, és hülyének néznek!!! Még az is eszembe jutott, hogy lehet nekik kell valamit bizonyítani a főnökük felé, és az én családommal próbálkoznak , bizonygatni!!! De ez nem fog összejönni !!!
2012. febr. 19. 17:48
 24/40 A kérdező kommentje:
Kedden megyek szívhangra, mindenképpen beszélek szülész-csecsemő orvossal,sőt ha lehetőségem lesz, akkor a kórházi családsegítőst is megkeresem, megpróbálom megtudni amit csak lehet, majd utána keresek 1 ügyvédet,hátha tudok érvelni olyanokkal is, hogy ügyvéd jelenléte nélkül nem írok alá semmit!!! Anya vagyok, és az is maradok, ráadásul úgy, hogy 2 gyermeket fogok felnevelni !!!
2012. febr. 19. 17:56
 25/40 anonim ***** válasza:

Házkutatást tarthatnak? Ilyenről nem is hallottam, hiszen rendőr is csak akkor jöhet be, ha van házkutatási parancsa. Olyan nyilatkozatot, amit az egyik hozzászóló ír, velem nem is írattak alá a kórházban, pedig én is 2x szültem.

Kedves Kérdező, sajnos van egy olyan rossz érzésem, hogy valaki nagyon ellened van, és esetleg külsős uszítja rád a családsegítőket. Igazából még mindig azt nem értem, hogy miért nem a gyámügy megy ki? Mi köze oda a családsegítőnek, hiszen azok együttműködni szoktak általában nem kekeckedni. Esetleg a gyerekek apukája nem lehet, hogy áskálódik ellened?

2012. febr. 20. 11:33
 26/40 A kérdező kommentje:
Szia, amikor én voltam bent a gyámhivatalnál, akkor elmondtam mindent nekik, és velem rendesek,és normálisak voltak.A gyámhivatal ismeri a mi környékünkön lévő családsegítősöket, nincsenek tőlük elragadtatva...Most,hogy mondod, tényleg lehetséges, hogy valaki uszítja rám őket. Így ahogy mondod,egyre nagyobb a gyanúm, és az viszont tény, hogy én amikor 3 éve visszajöttem ide Pestről, akkor ez nem mindenkinek tetszett,sem itt, sem Pesten. Holnap délután-este felé megírom, hogy az ügyvéd mit mondott.
2012. febr. 20. 18:48
 27/40 anonim ***** válasza:
Kíváncsian várom a fejleményeket. A pofám leszakad, hogy egyes "hivatalok" mit meg nem engednek maguknak.
2012. febr. 20. 22:32
 28/40 A kérdező kommentje:
Sajnos annyit tudtam meg hogy a papírjaim már készen létben vannak és ez ellen lépni nem tudok,ami azt jelenti,ha megszülők akkor a gyermeket kérdezés nélkül elviszik csecsemő otthonba!!! És mint tudjuk onnan vissza út szinte nincs...hacsak a családok átmeneti otthonába nem megyek,és ott nem szülőm meg a gyermekem.ha sikerül még a szülés előtt oda elhelyezkednem akkor pár hónap alatt vissza jöhetünk gyermekeimmel a saját házunkba.Önként és dalolva,kritériumok nélkül!!! Ma voltunk a körzeti gyámhivatalban és mint kiderült az esetkonferencián lévő gyám ügyest itt nem is ismerik, és váltig állítják hogy tőlük nem is jelent meg senki.Akkor vajon kit mutathattak be nekem,mint gyámügyest...Vajon ki lehetett az a férfi...A reményt nem adtuk fel,de sajnos az anyaotthonba a telefont nem veszik fel.Bármi új infót tudok,jelzek.Ha valaki tud a Mosonmagyaróvári családok átmeneti otthonáról valami plusz telefonszámot vagy más elérhetőséget kérem szóljatok-írjatok!!!,mert nekem csak egy telefonszámom van,de azon még nem tudtam senkit elérni,nem vették még eddig fel.
2012. febr. 22. 12:24
 29/40 anonim ***** válasza:
Figyú, én annó azt "tanultam" a gyereknek az érdeke, hogy családtaghoz kerüljön, és ezért első mindig a család, ha nincs kizáró ok. Úgyhogy ezt az egészet nem értem, de szerintem itt most sos keress ilyen internetes oldalt, ahol tudnak neked segíteni. Vagy akár fordulj valamelyik nyilvánosság elé (pl. tv). És kérj ott segítséget. Vagy alapítványt keress, de ha van időd, most tölts el itt a gép előtt pár órát és gyorsan vedd kezedbe a dolgokat. Azt amúgy ki mondta, hogy a papírok már készen vannak?
2012. febr. 22. 14:12
 30/40 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem nagyon zavaros ez a történet? Még mindig nem értem, hogy milyen indokkal nem viheted haza a kórházból a babádat? Csináltak rendes környezettanulmány? Kérj betekintési lehetőséget a papírjaidba és szerintem sürgősen keress egy ügyvédet, aki a jogi dolgokban tud neked segíteni. Itt valami kulimász van :(
2012. febr. 22. 14:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!