Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermekeimet milyen esetben...

Bajba lévő kismama kérdése:

Gyermekeimet milyen esetben vehetik el? Anyagi okokra hivatkozhatnak? Kihez fordulhatok segítségért?

Figyelt kérdés
Szeretnék segítséget kapni,abban az ügyben, hogy 1 gyermeket nevelek jelenleg,egyedül. Gyermektartást nem kapok. Élettársam azóta volt,akitől teherbe estem,majd az abortusz idő leteltével ő külföldre ment,és azóta nem jött vissza. A mostani jövedelmem 1 gyermekre járó csp. Jelenleg 2 hetem van szülésig, komfortos házam van,alapdolgok megvannak,(víz, villany, tüzelő,több hónapra már a gyermek holmik is )de ennek ellenére a családsegítősök azt állítják, hogy ez kevés. Elakarják venni a még meg sem született gyermekem!!!És azzal "fenyegetnek", hogy ha hazahozom a kisbabát a kórházból,akkor a másik gyermekemet is elveszik. Kérem aki tud segítsen,és írja meg, hogy hova-kihez fordulhatok,mert nem szeretném elveszíteni a gyermekeimet. köszönöm
2012. febr. 18. 13:37
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
a gyermekem apja ismeretlen helyen tartózkodik, ezért nem tudjuk utolérni, hiába kérvényeztem a bíróságon a gyermektartási eljárást,egyszerűen nem találják.
2012. febr. 18. 16:27
 12/40 A kérdező kommentje:
feljebbi kommentba megírtam, hogy szüleim,és családom segít anyagilag.
2012. febr. 18. 16:28
 13/40 A kérdező kommentje:
Még eddig ez nem jutott eszembe, bár lehet,hogy azért, mert a családsegítősök olyat mondtak, hogy ha beadom a babát, akkor attól még én leszek az anya, csak épp a juttatásokat nem kapom meg, és minden hétvégén akár haza is hozhatom.
2012. febr. 18. 16:30
 14/40 anonim ***** válasza:

hát nem tudom...mennyi pénzt kapsz a szüleidtől? erre mit mondanak a gyámügyesek? a szüleid nem tudnak ebben segíteni, mármint hogy olyankor ott lennének veled, amikor a gyámügy kimegy? a gyámügy egyébként mit tanácsol?

a 2 hét múlva születendő baba apja is ismeretlen helyen van?

mit mondanak, mi a feltétele annak, hogy ne vegyék el a gyeerekeket?

én egyébként úgy gondolom, senki nem tilthatja meg, hogy elhozd a kórházból a babádat, legalábbis ha nekem meg akarná bárki is tiltani, biztos nem hagynám magam....

2012. febr. 18. 16:33
 15/40 anonim ***** válasza:

megint én

sürgősen keress valakit a családodban, aki érti is, amit mond a gyámügy, nehogy félre legyél vezetve.

2012. febr. 18. 16:35
 16/40 A kérdező kommentje:
a kislányom Budapesti nagyszülei, minden hónapba jönnek, feltöltik a hűtőmet, száraz élelmiszerrel a konyhámat ( tészta,fűszerek stb..) a fürdőmet, és némi készpénzzel is tudnak segíteni. Segítenek az unokájukat csinos,új ruhába járatni. Az én családom a számlákba, és szintén a konyhába valókkal segítenek ( gázpalack,gyümölcs..stb) őket is behívatták a családsegítősök,mind Pestről,mint a falúból, de nekik is azt a kérdést szegezték, hogy összegbe mennyivel tudnak segíteni.És ezt nem is értem, hogy miért vájkálnak más bukszájába.
2012. febr. 18. 17:35
 17/40 anonim ***** válasza:
100%

Arról nem ejtettek egyetlen szót sem, hogy mi a feltétele, hogy mindkét gyerek nálad maradhasson?

Nagyon fura nekem ez az ügy, mert elméletileg (a hivatalos álláspont szerint) ilyet nem szoktak csinálni, sőt, az az elsődleges cél, hogy a gyerek a családban maradjon.

Ráadásul még ha ki is emelik a gyereket a családból, akkor először azt nézik meg, hogy melyik közeli rokon tudná vállalni (másik szülő, nagyszülő, nagynéni/nagybácsi, idősebb testvér, stb.).

Nem tudom, hogy mi folyik ott nálatok a családsegítőben, de szerintem kérj valami felülvizsgálatot, vagy jöjjön ki egy másik településhez tartozó, az ottaniaktól független munkatárs környezettanulmányra, mert szerintem itt nagyon nincs rendben valami.

2012. febr. 18. 22:01
 18/40 A kérdező kommentje:
felülvizsgálat?? és azt hogy tudom,vagy hol tudnám kérni?? Mellesleg mindig csak az anyagiakra hivatkoznak. Volt olyan,hogy kipakoltatták a babaholmikat és hiába van meg jelenleg pár hónapra való holmi, nekik az sem elég, olyanokkal érvelnek, hogy minimum 6 hónapra valónak kell itt lennie.. Tüzelőm is több hónapra van még (kb 3 hónapra ) nekik ez sem elég. Egyszerűen,olyat érzek, mintha nem is a gyermekek,illetve az én érdekeimet néznék, hanem tudatosan manipulálni akarnak, és "bemagyarázni", hogy képtelen vagyok gyermeket nevelni.Sőt már a kórházat, és a csecsemős orvost is értesítették, hogy én nem hozom haza a babám!!!! De én haza fogom hozni!!! mi van, ha esetleg azt mondják császárral kell szülnöm,és pl. valami gyógyszer hatására íratnak alá velem valami papírt????? Ügyvéd tudna nekem segíteni abba, hogy ne vehessék el a gyermekem-gyermekeimet? Mindenkit kérek aki tud valami biztos információt segítsen. Köszönöm.
2012. febr. 19. 09:09
 19/40 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, én igazán sajnállak és megértelek és kérlek nem haragudj, hogy megkérdezem, de biztos, hogy nincs semmi körülmény, ami te most nem írtál le nekünk? veled nincs semmi gond, valamilyen függőség, vagy pszichés betegség, tényleg bocs, de ez így elég érthetetlen, végül is miért lenne az baj, hogy téged a családod támogat? engem is támogatnak, meg szerintem most sokan másokat, mégsem akarják tőlük elvenni a gyerekeket. Nem bántani akarlak, tényleg.
2012. febr. 19. 09:31
 20/40 A kérdező kommentje:
Ebbe igazad van, erről nem írtam. Nem drogozom, nem iszom, nem játék gépezek, viszont valamikor dohányoztam, és a mai napig kávézom. Azzal viszont tisztába vagyok, hogy a külsőm nem megnyerő. Szemüveges vagyok,vékony alkatú, és valamikor voltak problémáim a testi fejlődésemmel nyilván való gyermekkoromba. Nem vagyok sem szép, sem elit,csak egyszerűen egy nő vagyok aki anya is. De ha valaki megakar ismerni, az nem a látszat után ítél, és akkor megláthatja a belső tulajdonságaimat, és rájön, hogy a külsőm teljesen mást sugall, mint a belső énem. És nem bántasz az ilyen kérdésekkel, örülök neki, hogy rákérdeztél, mert magamtól nem mertem volna ezt így megírni.
2012. febr. 19. 09:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!