Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermekeimet milyen esetben...

Bajba lévő kismama kérdése:

Gyermekeimet milyen esetben vehetik el? Anyagi okokra hivatkozhatnak? Kihez fordulhatok segítségért?

Figyelt kérdés
Szeretnék segítséget kapni,abban az ügyben, hogy 1 gyermeket nevelek jelenleg,egyedül. Gyermektartást nem kapok. Élettársam azóta volt,akitől teherbe estem,majd az abortusz idő leteltével ő külföldre ment,és azóta nem jött vissza. A mostani jövedelmem 1 gyermekre járó csp. Jelenleg 2 hetem van szülésig, komfortos házam van,alapdolgok megvannak,(víz, villany, tüzelő,több hónapra már a gyermek holmik is )de ennek ellenére a családsegítősök azt állítják, hogy ez kevés. Elakarják venni a még meg sem született gyermekem!!!És azzal "fenyegetnek", hogy ha hazahozom a kisbabát a kórházból,akkor a másik gyermekemet is elveszik. Kérem aki tud segítsen,és írja meg, hogy hova-kihez fordulhatok,mert nem szeretném elveszíteni a gyermekeimet. köszönöm
2012. febr. 18. 13:37
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
Ilyenről én még nem is hallottam. Nagyon súlyos esetekben veszik el a gyereket az anyától. Van házad, villany, víz, fűtés van és még jövedelmed is, még ha nem is sok nem vehetik el a gyerekeidet. Nem tudom miért mondtak neked ilyen szörnyűséget, talán csak rád akartak ijeszteni, bár nem tudom milyen alapon, hiszen ennél százszor rosszabb körülmények között élő családok vannak, mégsem veszik el a gyerekeket. Nyugodj meg ilyen feltételek mellett nincs joguk elvenni tőled!
2012. febr. 18. 13:53
 2/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És ezt biztosra tudod, vagy csak gondolod??? Mert január óta már szinte naponta járnak hozzám a családsegítősök,( kipakoltatták a szekrényeimet,hogy mik vannak meg,illetve a hűtőmbe is benéztek,hogy van-e mit ennünk stb... esetkonferenciára hívattak be,ahol gyámhivatali személy is tartózkodott,aki azt javasolta, hogy jól fontoljam meg,hogy mit-hogyan cselekszem a továbbiakban. Felvetették a nevelőszülőket,anyaotthont,állami gondozást is,és a csecsemő otthont. Én viszont úgy érzem,hogy túlzásba viszik, illetve,hogy azt akarják,hogy semmiképpen ne nevelhessem a gyermekeimet,és úgy alakítják a dolgokat, hogy én önkéntessen mondjak le a babáról,és ha nem teszem,akkor "zsarolnak" a másik gyermekem elvételével is.
2012. febr. 18. 14:16
 3/40 anonim ***** válasza:
12%
Ha ilyen a helyzeted, talán kellett volna védekezni mielőtt szexelsz!!! Elegem van már a sok egyedülálló, munkanélküli, de szülni korlátlanul tudó anyukából!
2012. febr. 18. 14:20
 4/40 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy így van. Legalábbis eddig a pillanatig. Nem értem, hogy miért csinálják ezt veled. Hiszen, ha van étel, víz, fűtés, villany, van mit felvennie a gyerekeknek és még egy házad is van, ez lehetetlen. A legvégsőbb esetben veszik el a gyermeket az anyjától. Akkor, ha veszélyeztetve van a testi és szellemi fejlődése. Ha valóban úgy van ahogy állítod, nincs joguk elvenni tőled.
2012. febr. 18. 14:22
 5/40 anonim ***** válasza:
31%
Várj, félre olvastam valamit. Egyedüli bevételed az a tizenakárhány ezer forint családi pótlék? Mert ha igen, akkor valóban nagyon nagy gázban vagytok...
2012. febr. 18. 14:24
 6/40 A kérdező kommentje:
igen,jelenleg 1 csp-a jövedelmünk,amit igazolni tudok, mellette szüleim,ill. a család többi tagja segítenek számlák rendezésével, és az étel előteremtésébe. de a hűtöm sose üres,óvónőnek panasza nincs a gyermekem ellátásába.És tulajdonképpen pár hét múlva már gyest is kapnék...
2012. febr. 18. 14:31
 7/40 anonim ***** válasza:
100%
Én még azt kérdezném meg, hogy hogy került oda a családsegítő. Azok nem mennek csak úgy ki. Esetleg a védőnőd küldte, mert akkor az ő grabancát kell elkapnod, és megváltoztatnod a véleményét. Amúgy a szülés után mindig jön egy dolgozó és felméri a helyzetedet (kikérdez, hogy van-e hova vinned meg ilyenek). Úgy gondolom, hogy ő írja oda, hogy hazaviheted a gyermeket. Szülésig nem csinálhatnak semmit, ott meg ettől a személytől kérhetsz konkrétabb tanácsot. Amúgy ilyen esetben is elsősorban a rokonság a gyámja a kicsiknek. Legrosszabb esetben, amíg fellebbezel (ha megtörténik a végzés, hogy elveszik tőled) mondjuk anyukád kéri a gyámságot és ha vállalja a felelősséget szépen visszaadja neked (vagy ideiglenesen "odaköltözik" hozzád). Ha minden úgy van ahogy írod, nem tuják csak úgy elvenni tőled. De biztos utána járnék, hogy mi alapján szálltak a nyakadra.
2012. febr. 18. 14:42
 8/40 A kérdező kommentje:
igen köszönöm a válaszod, nagyon rendes vagy velem !! úgy kerültek hozzám a családsegítősök, hogy kicsi faluba lakom, és a lányom csoporttársa szüleivel volt konfliktusom,akikhez jártak,mert ők nagycsaládosak, és rám terelődött a szó, hogy elment az élettársam külföldre dolgozni, és pénzt nem küldött haza. Eleinte én is azt hittem,majd segítenek, de mint kiderült ez csak álca volt. Tény és való, hogy akkor elmondtam nekik, hogy ez igaz,nincs más jövedelmünk jelenleg.
2012. febr. 18. 14:54
 9/40 anonim ***** válasza:
85%

ne haragudj, de 12 000 Ft-ból hogy tudsz megélni? ha megszületik a baba, 26 000 Ft+25 000 Ft-os gyes lesz a jövedelmed, de ez is rohadt kevés.

Kérdéseim: miért nem kapsz gyerektartást? miből fizeted a számláidat? miből veszel ennivalót? miből fogsz pelenkát, tápszert stb-t venni? ki segít téged anyagilag? miért nem kérsz gyerektartást?

kérlek válaszolj ezekre és kívánom, hogy megoldódjon a helyzeted és a gyerekeiddel élhess biztonságban.

2012. febr. 18. 16:08
 10/40 anonim ***** válasza:
51%
Nem akarok rossz indulatú lenni,elég a te bajod.Nekem olyan is megfordult a fejembe,hogy nem e valaki már nagyon akar örökbefogadni gyereket és éppen annak a valakije a te gyámügyesed/családsegítősöd,aztán így próbálkoznak intézkedni?
2012. febr. 18. 16:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!