Bölcsis gyermekek anyukái! Mit szóltók a téritési dij bevezetéséhez? 5040 ft plusz havonta? Szerintem felháboritó! Vélemények?
Bocsi, de most sem jár munka mellett, már elvették tavaly januárban. Ideje lenne utánanézned, ha idejössz okoskodni.
És általában NEM a DOLGOZÓ szülők gyereke van többségben, hanem a 6-8 gyereket potyogtatóké, mert nincs otthon mit enni, és nincs fűtés és az önkormányzat így segíti őket. Legalábbis nálunk.
Bocsi, csak erre egy kicsit ki vagyok hegyezve :-D
Most számoljunk nagy vonalakban:
Anno, 2009. novemberében jöttem vissza dolgozni, mert ha nem jövök, akkor nem lesz munkahelyem, és ezt a Dél-Alföldön az ember nem kockáztatja. Akkor 60 ezer forint Gyedet kaptam, a lányom 1 éves volt. Elkezdtem dolgozni, kaptam nettó 84.000 + 24.000 Ft Gyes - a bölcsi, akkor 11.000 Ft/hó = 97.000 Forint, tehát a + 37.000 Forintért dolgoztam.
2010. Januárban elvették a Gyest. Tehát maradt a + 12.000 Amiért dolgoztam, igaz, bejött a családi adókedvezmény, így az egyenleg 22.000 Forint, igaz a + 10.000 így is, úgy is járt volna a férjemnek :-D
2010. májusban megemelték a bölcsit, mert az új törvény szerint a már nemcsak a kaját, hanem a rezsidíjat is át lehet hárítani a szülökre: ez havi + 4000 Forint kiadás.
Így a 12.000 -ból maradt 8.000 Forint, amiért dolgozom( én hülye :-D)
És akkor most jön a bölcsödei térítési díj :
Én jelenleg kapok nettó 89.000 Ftot
Családi pótlék: 12.200
A férjem fizetés nettó 101.000 Ft
Ebből fizetendő: 16.850 Ft térítési díj, + a mostani áfa emelés következtében megnövekedett bölcsi díj kb. 16.500 Ft =kb. 32-33 ezer forint havonta !
Éljenek a kisgyermekes dolgozó szülők!
És még nem is keresek sokat :-D, de a kormány bebizonyította, hogy gazdag vagyok :-D
Én sem értem a bölcsödei díjat, mert állítólag a kismamákat (is) vissza akarják terelni a munka frontjára. Most akkor mi van?! Mert ugye aki 8 órába megy vissza, annak nem kellene GYES-t fizetni, aki dolgozik az adózik (jó esetben).
Vagy mégsem sikerült azt az egymillió munkahelyet előteremteni...?!
Vagy inkább a visszavont rokkantnyugdíjasoknak kell a kismamák helye? Ez aztán a huszárvágás...
Köszönöm a további válaszokat!Akárhogy is van,igazságtalan ez az egész!Én már tavaly júniusban visszamentem dolgozni,a lányom 2,5 évesen ment bölcsibe,augusztusban,nagyon bántott a dolog,hogy 3 évig nem tudok vele otthon lenni,mint a fiammal,de sajnos a pénz nagy úr és mivel albérletben lakunk,kénytelen voltam visszamenni,ugyanis abból a kevés kis gyesből nem igazán lehet megélni...Ebben az egészben az a felháboritó,hogy bezárták azt a sok bölcsit,most meg kevés a férőhely,meg még téritési dijat is kell fizetni!Ez aztán jó gyerekvállalásra serkentő-dolog!Én örülök annak,nekem már megszülettek a gyerekeim és a nagyobbik már ovis,a kicsi is szeptemberben majd megy,mert ebbe a bizonytalanságba bizti nem szülnék gyereket...
Várom a további véleményeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!