Bölcsis gyermekek anyukái! Mit szóltók a téritési dij bevezetéséhez? 5040 ft plusz havonta? Szerintem felháboritó! Vélemények?
Én azt, hogy megint a többi éhenkórász gyereke eszik az én pénzemből. Lehet, hogy máshol nem így van, de nálunk a 46 gyerekből "csak" 14en fizetünk a bölcsödei étkeztetésért, van aki 50%ot, de fizet és ebből összesen 7 anyuka érintett a bölcsödei térítési díjban. Tehát 46 szülőből csak 7. Én 16700 forintot fizetek étkezésért egy hónapban, és most ehhez jönne nálunk majd csak nyártól kb. 20.000 Forint. Tehát összesen 36000 Forintot fizessek én, amíg a többi semmit?
Inkább átviszem oviba, ahova 2,5 évesen átveszik, júniusban tölti a 2,5-et. A alapítványi ovi angol két-tannyelvűvel havi 25.000 Forint, és legalább kapok valamit a pénzemért. (és az oviba semmit nem kell vinnem, míg a bölcsibe havonta gyümölcsöt, tisztasági csomagot stb, amit csak azoktól kérik be, akik nem ingyenesek, tehát 14 anyukától!)
Második vagyok: Itt egy táblázat, hogy mikor mennyit kell fizetni:
És az is le van írva, hogy miért szükséges ezt bevezetni. Nem tudom, miért kellett lepontozni, mikor a kérdésnek megfelelően a véleményemet írtam le. Legközelebb írjátok oda, hogy aki nem ért egyet veletek, azt lepontozzátok.
1. válaszoló
Köszönöm a válaszokat!Az első válaszolót nem igazán értem,ha logikusan gondolkozunk,sztem aki tudja,minél hamarabb átviszi oviba a gyerekét,vagy be se adja bölcsibe,az oviig megoldja valahogy a gyerek felügyeletét,minthogy fizessen...Mi eddig 13.300 forintot fizettünk havonta,meg kellett vinni gyümit,tisztasági csomagot is.Nálunk az oviba is kell vinni ugyanúgy tisztaságit,nem úgy mint az egyik válaszolónál.
Az én kislányom 14.-én lesz 3 éves de sajna nem veszi át előbb az ovi mint szeptemberben,addig valahogy talán kihúzzúk anyagilag...Az étkezés diját nálunk lecsökkentették 403 ft-ra,eddig 523 ft volt.De ez sem nagy dolog,a téritési dij bevezetésével ugyanúgy lehúzzák a szülőket,ez az étk.dij csökkentés csak "parasztvakitás".Amin én nagyon felháborodtam,hogy a téritési dijat akkor is fizetni kell,ha hiányzik a gyerek.Ha egész hónapban nem megy,akkor is.Ez milyen igazságtalanság?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!