Szülők! Hogyan büntetitek a gyerekeiteket, ha olyat csinálnak?
Figyelt kérdés
Bevált módszer még a "2 hétig se TV se számítógép", vagy esetleg van más? Mégis meddig lehet egyáltalán büntetni egy gyereket? Úgy értem mi az a kor, ahol inkább azt mondjátok már, hogy lassan felnőtt lesz és már nincs is értelme büntibe rakni? Vagy ilyen nincsen? Amíg nálatok laknak addig számíthatnak büntire, ha hülyeséget csinálnak, még esetleg felnőtt fejjel is?2012. febr. 11. 11:03
11/17 anonim válasza:
Böjte Csaba mondta: "Ha az embert jobbá akarják verni, az ellenállást szül, de ha jobbá akarják szeretni, az térdre ejti."
A szeretettel jobban lehet nevelni, mint büntetéssel.Azért nem követek el rossz dolgot a másikkal szemben, mert szeretetet kapok tőle, nem élek vissza a szeretetével. Ez jobb visszatartó erő, mint a büntetések sora. Ezzel nem tagadom, hogy néha nem kell büntetni, de csak olyan mértékben, amellyel a büntetett is egyet ért.
A szeretet jelenléte, az meg egy folyamat, mely csecsemőkortól jelen van a napjainkban.
12/17 anonim válasza:
Engem sosem bütettek, mégis normális ember lettem úgy hiszem. Nem vagyok ribanc, nem okozok csalódást a szüleimnek. Nem cigizek nem iszom. Próbálok jól tanulni, bár elég hármas az átlagom, így nem is olyan jó, nem ordítanak velem, és most kamasz koromban ha úgy van, magamra hagynak, mert ezzel többet segítenek, mintha folyton büntetnének. Ha nem piszkálnak folyton, tudok normálisan beszélni velük én is, de ha folyton piszkálnának valamivel, akkor egy idő után kiküldeném őket a szobából, hogy egy kis nyugalomra vágyom. Inkább dícsérnek, egy két pofont kaptam kiskoromban, ami azt hiszem kellett, hogy ne legyek akkora ribanc 'aztcsinálokamitakarok' hülye liba mint a kortásaim, nem mindenre a büntetés a jó 14L
13/17 anonim válasza:
Ha eltiltod mindentől és mindenkitől akkor csak téged fog utálni.Meg kell vele beszélni a dolgokat , tényeket kell vele közölni.
14/17 anonim válasza:
Jelöld ki a határokat! Felnőttnek, gyereknek! Mondd el, mit vársz! É ső is mondja el az ő szempontjait! Kössetek mindenkinek megfelelő kompromisszumot!
15/17 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék nekem nincsen gyerekem! Csak kíváncsi vagyok, hogy másoknál mi a szokás, adnak e még adott esetben atyai pofonokat, meg ilyenek.
2012. febr. 11. 11:44
16/17 anonim válasza:
Te vagy a gyerek?
Vagy miért érdekel?
Ma az a szokás, hoyg a gyerek mondja meg, mikor mi legyen, hogyan éljen a család. Ettől fáradt, ideges és túlterhelt.
17/17 anonim válasza:
Szerintem hosszú távon a szeretet és a bizalmi kapcsolat a célravezető, még akkor is, ha kamaszkorban ez másképp tűnik. Értem itt azt, hogy pl a húgommal, pont azért, mert tudja, hogy úgysem fogják megütni, nem tiltanak semmit, néha nagyon elszalad a ló (persze csak a szája jár, hogy "elegem van, elköltözöm blabla), ilyenkor azért erősebben rápirítanak, de szerintem ha egyszer ezt kinövi, normális felnőtt lesz belőle. Legalábbis velem így volt. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!