Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők! Hogyan büntetitek a...

Szülők! Hogyan büntetitek a gyerekeiteket, ha olyat csinálnak?

Figyelt kérdés
Bevált módszer még a "2 hétig se TV se számítógép", vagy esetleg van más? Mégis meddig lehet egyáltalán büntetni egy gyereket? Úgy értem mi az a kor, ahol inkább azt mondjátok már, hogy lassan felnőtt lesz és már nincs is értelme büntibe rakni? Vagy ilyen nincsen? Amíg nálatok laknak addig számíthatnak büntire, ha hülyeséget csinálnak, még esetleg felnőtt fejjel is?
2012. febr. 11. 11:03
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
53%
"olyat csinálnak?" Milyet? XD
2012. febr. 11. 11:13
 2/17 A kérdező kommentje:
Teszem azt felesel a szülővel, csúnyán visszabeszél neki, nem hajlandó vmit megcsinálni, rossz jegyet visz haza, hazudik, szülőtől pénzt csen el stb
2012. febr. 11. 11:16
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Amíg kicsi voltam, nálunk a "nem nézhetsz tévét" volt a divat, amivel engem nem hatottak meg, mert akkor sem voltam nagy tévémániás (azóta meg aztán tévém sincs, a közös tévét sem nézem). Számítógépem csak másfél éve van, felnőtt fejjel vettem, attól nyilván nem tiltanak el, de a mai világban komoly kínzást jelenthet a gyereknek, ha nem tévézhet vagy gépezhet.

Felnőtt fejjel pedig ne büntesse a gyerekét, ez hogyan jutott eszedbe? Én 27 évesen a szüleimmel élek, de azt hiszem, elegáns mosoly ülne ki az arcomra, ha apu vagy anyu azzal jönne be a szobába "kislányom, mivel nem szórtad el a havat, elkobzom egy hétre a laptopodat" :)

Gyerekkorban még talán lehet büntetni (bár most olvastam egy cikkel a Nők Lapjában, miszerint a jutalmazással sokkal-sokkal többre megyünk, mint büntetéssel), bizonyos kor után már abszolút felesleges és lehetetlen is.

(a saját felelősségem, ha mondjuk nem szórtam el a havat, "megbüntet" érte a sors, nem fogok tudni kiállni a kocsival, vagy nem készültem fel egy vizsgára, megbukok háromszor, következő félévben nem fogok tudni felvenni egy tárgyat, ezért csúszok asz egésszel - szóval bizonyos kor után úgyis rájössz, hogy nem a szüleid büntetésének elkerülése miatt kell ezt vagy azt megtenni)

27/N

2012. febr. 11. 11:19
 4/17 anonim válasza:
Jó és mennyi idös az sem mindegy ?
2012. febr. 11. 11:19
 5/17 anonim ***** válasza:

Szerintem ez gyerekfügő.Mint szülö,valószínű ismered annyira a gyerekedet,hogy tudd,mi az amit nagyon szeret.Ha azt vonod meg tőle,az általában hatásos.

Nekem 16 éves lányom van.Ritkán büntetem,de akkor általában azzal,hogy nem engedem el szórakozni a barátaival.Tudom,hogy ez a gyengéje és ezzel lehet legjobban hatni rá.

Nem szeretek büntetni,mert általában én rosszabbul érzem magamat,mint a lányom,de néha muszály,mert különben kicsúszik a kezemből az irányítás!

2012. febr. 11. 11:20
 6/17 anonim válasza:
Mindenek előtt önmagadba nézz.Szerintem a szeretetnél nincs hatásosabb fegyver.
2012. febr. 11. 11:21
 7/17 anonim ***** válasza:
Hát ilyenkor már a büntetés nem éppen célravezető. De ha van esze, lehet vele elbeszélgetni. Mondjuk én megvonnék tőle ingyenes szolgáltatást: nem mosok rá, nem főzök rá, nem intézem el a dolgait. Persze lehet, hogy nem fogja izgatni, de ilyen korra a nevelésnek be kellett volna érnie, ilyenkor már legfeljebb bűntudatot lehet benne kelteni, hogy gondolkozzon a világ folyásáról. Ha képes gondolkodni. De "happogni" előtte nem érdemes, legtöbbje tesz rá magasról.
2012. febr. 11. 11:22
 8/17 anonim ***** válasza:
Hát ez nem épp eltiltás, de párom 27 évesen sem netezhetett bármeddig a saját laptopján. :D Mivel volt ugye wifi routerjük és az az apja ezeréves pc-je mellett volt, ha az mondjuk este 9-kor kitalálta, hogy alszik, akkor kikapcsolt mindet, így a modemet meg a routert is, és volt, hogy emiatt a páromnak el kellett köszönnie tőlem msn-en már 8-kor, mert "apa kikapcsolja a netet" XD Istenem, mennyit cikiztem ezzel!!!
2012. febr. 11. 11:24
 9/17 anonim ***** válasza:
Szerintem a kezdetektől következetesnek kell lenni, valamint bizalmat kiépíteni a gyerekkel, így a kamaszkor kevésbé lesz durva, akkor már késő nevelni. De a következetesség akkor is fontos.
2012. febr. 11. 11:25
 10/17 anonim ***** válasza:

Felnőtteket is kénytelen az ember "büntetni"

A kedves férjem, gyerekem, főnököm...

Ha nagyon elszemtelenednek, "visszaveszek"

Nincs ingyen plusszmunka, extra szolgáltatás, különmosoly..egy idő után csak feltűnik nekik, hogy ne hagyják figyelmen kívül az én igényeimet sem!

Olyan is van, akivel értelmesen is lehet beszélni..

2012. febr. 11. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!