Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok Ti erről?...

Mit gondoltok Ti erről? /Szoptatás vagy ne/

Figyelt kérdés
Lehet most sokan megsértődnek de én azt figyeltem meg, hogy ha egy anya nem vagy csak "kevés" ideig tud szoptatni sokan bátorítják, eddig még csupa jót olvastam, hogy miért nem gond és stb. Viszont ha valaki tovább szoptat akár több évig akkor azt nagyon durván megszólják, kritizálják. Mi lehet az oka? Irigység?
2012. febr. 8. 22:12
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Nem befolyásolná senki. vagy ki tudja. A tesómnak 4 van. az idő: 2hónap 6hónap 3,5év és egy folyamatban lévő. Mindkét oldal
2012. febr. 8. 22:49
 12/24 anonim ***** válasza:

Ha már itt tartunk, akkor te mit tartasz jónak? Vagyis szeretnéd ha a feleséged sokáig (évekig) szoptatna?

Szerintem a sokáig szoptatást sokan azért tartják rossznak, mert a gyerekből anyámasszony katonáját faragnak, valami ilyesmit szoktak írni magyarázatnak. Nem lesz önálló, állandóan függni fog az anyjától, stb. Nem mondom, hogy ez biztos így is lesz, de a környezetemben látok hasonló példát, és a gyerek viselkedése kezd efelé mutatni. Ebben nagy szerepet játszik az is, hogy az anyja nem képes a talpára állni és nem-et parancsolni neki (semmiben nem képes nem-et mondani, nemcsak a leválasztásban), és ennek sajnos a későbbiekben súlyos következményei lesznek. Hozzáteszem, hogy nem 1-2 éves gyerekről beszélek, hanem 4 évesről!

És nem irigységből beszélek. 10 hónapig szoptattam, nekem ez pont ideális.

2012. febr. 8. 22:52
 13/24 A kérdező kommentje:
Addig amig neki kényelmes. Szerintem ebbe a dologba a nők többet belelátnak mint ami. én nem hiszek ebben az anyámasszony katonája dologban.
2012. febr. 8. 23:08
 14/24 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint a társadalmi szokások, a kultúránk az oka annak, hogy sokan elítélik a több évig tartó szoptatást.

Ez a szoptatós kampány nem régi dolog, a mi időnkben (én 35 vagyok) nem pártolták, inkább a tápszert nyomták. Szóval az idők folyamán változik, hogy mikor mit tartanak jónak a szakmabeliek. De az évekig tartó szoptatásnak még nincs hagyománya. A természeti népeknél megszokott, de gondolom ebbe az is közrejátszik, hogy náluk szupermarket :) Szerintem a feleséged addig szoptasson, amíg a baba igényli, s amíg neki nem teher.

2012. febr. 9. 00:29
 15/24 anonim ***** válasza:
bocs elírtam valamit: hogy náluk NINCS szupermarket :)
2012. febr. 9. 00:31
 16/24 anonim ***** válasza:

Leginkább csak annyit, hogy unom ezt a témát.

De ha most rövid akarok lenni: a túlzás semmibe se jó, szerintem a szoptatásba se. (4-5 éves gyereket szoptatni?!) Ezt az utóbbira írtam.

Előbbire pedig: Mit csináljanak szerencsétlennel, ha nem bátorítják?

Mindkettő természetes reakció és nem irigységre gondolnék.

2012. febr. 9. 09:35
 17/24 anonim ***** válasza:
a másik: nem hiszem el, hogy pasi írta ki a kérdést. ennyire érdekli a szoptatás, hónapra pontosan soralja a gyerekek korát, olvassa a gyk ezen témakörét :) egy nőre vall inkább
2012. febr. 9. 09:37
 18/24 anonim ***** válasza:

Az, hogy bátorítják szerintem nem jó szó rá. Inkább szerintem nyugtatni szeretnék az anyát, mert szaranya az aki nem tud szoptatni(és nem azokról beszélek akik nem AKARNAK). Én is átéltem, bár lazán kezeltem a dolgot, és beletörődtem, pedig terhességem alatt eldöntöttem, legalább 1 éves koráig szoptatom. Sok anya van, akinek ez nagy lelki traumát okoz (másnak pl az, hogy hogy szüli meg gyemekét, császár v sima).

Szerintem az még ideális, ha mondjuk másfél két évesen reggel és este kap szopit, de az nem, ha egész nap a cicin lóg, ismerek ilyet is. Minden ember más, mindenki máshogyan éli meg a dolgokat. Ismerek olyat, aki 6 éves koráig úgy nyugtatta a lányát, hogy cicin elaludt. Na ezt azért már soknak tartom, sőt lehet még most is néha esténként, ahogy a kislány vagyis nagylány napközben matat anyja polójába(amúgy unokatesó innen tudom, látom).

De ettől függetlenül ez mindenkinek a magányügye szerintem, én egyiknek sem mondtam meg a véleményemet.

2012. febr. 9. 13:27
 19/24 anonim ***** válasza:
igazad van abban, hogy rossz szót használtam, köszönöm a kijavítást :)
2012. febr. 9. 13:29
 20/24 A kérdező kommentje:
Igazad van nem nagyon olvastam ezt a részt de ittragasztott a sok "hülyeség". kiváncsi vagyok, hogy ennyi év hiábavaló próbálkozás és gyerek utáni vágynál te mit olvasnál. De be is fejeztem
2012. febr. 10. 00:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!