Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért furcsálják az emberek,...

Miért furcsálják az emberek, hogy harmadik babát szeretnénk? Vagy ez csak az én környezetemben van így?

Figyelt kérdés
2012. febr. 8. 12:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
En is kulfoldon lakom, itt 3 gyerek az alap. Sokaknak van 4-5 is. Viszont jobb a megelhetes. Meg lehet tenni, hogy alkalmankent babysittert, takaritonot fizetsz.
2012. febr. 14. 07:45
 12/15 anonim ***** válasza:

mert mindenki azt hiszi, úgy gondolkodik, ahogy ők. Azért mert más nem szeretne 3-at, el kellene tudni fogadni, hogy másnak mások az igényei. És nem belefolyni más életébe és kritizálni.

Kiskoromban az "egy gyerek nem gyerek" meg az "elkényeztetett, önző egyke" ment, érdekes, nem?

Csináld, ahogy nektek jó.

2012. febr. 14. 07:59
 13/15 anonim ***** válasza:

MI is most tervezzük a harmadik gyerkőcöt :-D

Hát mit ne mondjak, én is kapok megjegyzéseket. És nem csak ismerősöktől, hanem még a nagyszülőktől is.

Pl. Nem gondoljátok, hogy három gyerekkel is jöhettek majd hozzánk? Ahhoz kicsi ez a lakás! ( anyósom 3 gyereket nevelt fel egy egyszobás lakásban, most meg egy 2,5 szobásban lakik)

Vagy anyukám: Gondolj arra is, ha kettővel hagy el férjed, egy fizetésből kettős csak jobban el tudsz majd tartani, mind hármat! ( de miért arra készüljek, hogy mikor hagy el a férjem ? - azért mert ma a legnagyobb divat az első összeveszésnél elválni?)

Nővérem: Mit gondolsz, milyen lesz a szexuális életed három gyerek mellett? Én is azért szültem császárral, hogy a férjemnek ne változzon semmi odalent, te meg már így is túl vagy kettő sima szülésen, nem gondolod, hogy igazán abbahagyhatnád! Gondolj a férjedre! ( hát nem tudom, mert a férjem szerint még mindig jó szex :-D )

És még sorolhatnám....

2012. febr. 14. 08:41
 14/15 anonim ***** válasza:
Pont erről írtam pár kommenttel feljebb. Mármint a csapból is folyik hogy szeeeegény magyar családok, mégis kiderül, hogy nagy része azért igencsak tehetős. Mert a három gyerekhez már kell háttér. És ezt furcsállja sok ember, hogy amikor minden a hitelcsődölésekkel van tele, mások nyakra-főre vállalják a gyerekeket. Félreértés ne essék, szerintem jó dolog a három gyerkőc, én csak egy lehetséges indokot írtam, amiért zavarja az emberek szemét a gyerekre-gyerek.
2012. febr. 14. 13:05
 15/15 anonim ***** válasza:

Én egy-két ismerősömnek felvetettem, hogy lehetséges, hogy szeretnénk 3. babát.

Teljesen kiakadtak. Pedig sem a hátterünket nem ismerik, sem minket közelről.

Lehülyéztek, hogyha bevállaljuk, teljesen ellenségesek voltak. Meg is döbbentem.

35 évesek vagyunk, nem tinédzserek, mégis, ki voltak akadva.

Érdekes.

1 gyerek is ciki

3 és annál több is az. Úgylátszik:(

Beszólások:

-"és mindháromnak tudod majd fizetni az egyetemét, tudsz nekik házat venni?????" - miért kéne nekik házat venni. szerintem ez egy életcél, nem potyog nagyon sokunk ölébe egy ház.

- "nem akarsz dolgozni? hogy bírsz otthon lenni évekig?" már kettőnél is: "add bölcsibe, én is azt tettem, és éld az életedet."

-tenyészkanca.

-"én szülés után azonnal már dolgoztam, haza sem értem, te meg az állam pénzén élősködsz és szülöd a gyerekeket sorra". - már bocs, a max. gyedemet nem puszira kaptam!!!

- "60m2-re 3 gyerek?"

hirtelen ezek jutottak eszembe.

2012. febr. 14. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!