Miért furcsálják az emberek, hogy harmadik babát szeretnénk? Vagy ez csak az én környezetemben van így?
Most már talán elfogadottabb, mint mondjuk 10-15 éve. Én akkor vártam a harmadikat, és rengetegen kiakadtak. De ha körülnézel, mostanában egyre több a 3 gyerekes család.
Nálunk a 4.-nél akadtak ki újra, aztán az 5.-nél még jobban. De ha bántó megjegyzést kapsz, gondolj arra, hogy amíg nem az Ő küszöbükön állsz kenyeret kunyerálva, addig nincs hozzá semmi közük.
Furcsállják a harmadikat? Nekem ez nem meglepő, mivel sokszor már az első babánál is furcsállják a helyzetet!
"Ebbe a világba szülni???" "S mi lesz a munkáddal, karriereddel?" "Otthon akarsz ülni?"
Na, én már az elsővel is kaptam ilyen kérdéseket, de nem vettem fel, mert tudom, hogy nem rossz indulat van mögötte, hanem sz.ar a világkép, sokan élnek rosszabb anyagi helyzetben, és a gyerekvállalás ilyenkor szemet szúr jó pár embernek. Ha belegondolsz van valóságalapja a félelmeknek.
Még nem vállaltam második babát, de mikor azt mondom, hogy tervben van, akkor is meglepődnek egyesek. Pedig nem a 10. gyerekről van szó, csak a másodikról...
Szóval ne lepődj meg ezen, szerintem nem gonoszkodni akarnak veled, csak sokan nem mernek még egy babát sem vállalni, és ilyen esetben naná, hogy furcsa nekik, ha valahol már három is született. De amíg a ti anyagi és "türelmi" hátteretekbe beférnek a gyerekek, addig aztán ne érdekeljen semmi más.
Holnap derül ki hogy lesz-e 5. baba vagy sem :-)
szerintem többet nem kell mondanom ja , de. hogy van miből felnevelni őket :-)
35.N
Én külföldön lakom,itt nagyon ritka az a család ahol egy,illetve kettő gyermek van.Inkább a 4-5 gyermekes családok vannak többségben.
Mikor ideköltöztünk,fura volt amikor a boltban 4-5 gyermek zsongott egy-egy felnőtt körül.Akkor még csak egy gyermekem volt,aztán időközben megszületett a másik,akkor az otthoniak megkérdezték,biztos?Nemrégen felmerült férjemmel a harmadik baba vállalása.Mikor ezt megtudták a rokonok,ájuldoztak hogy minek még,stb.
Itt,ha nincs min.2 gyereked meglepődnek.Otthon már az egytől is kiakadnak...
Nekem 2iker kisfiam van.Nyáron lesznek 6évesek.Normál családi körülményekkel,szeretetben,egészségben élünk.A férjem kb.4 éve rágja a fülem a tesóért.Kicsit húzódoztam,rá kellett pihenni a 2 lurkóra ! Ez idő alatt az emberek folyamatosan :-kell nektek még 1 kis hugi, meg stb...!Évekig ezt hallgattam.Vagy Na az kéne!Még 1 fiú...
Nem tudtam hova tenni sokszor a bugyuta megjegyzéseket.
Erre most a Jézuska döntött helyettem :D ugyanis érkezik a kistesó...12 hetes vagyok!..de amiket kapok nap mint nap ,úton útfélen ezért...uh!Az elején érzékenyen érintett-néha sírtam is,ma már komoly stratégiám van,kit ,hogy szerelek le érte, de van csak mosolygok rajta.
-nem irigyelnek!Meg kismacska se kéne,nemhogy 3-gyerek! -későn tudtam már meg terhes vagyok-hogy elvegyük? Érdekes nem? 34 évesen ezt kapom,mintha bűnt követnénk el 12 éves házasság után??HM??
Nagyon kevés a normális reakciójú ember, holott a
II.V háborúban könnyebb volt születni?Anyukám akkor született,és ha ő nem lett volna a rossz körülmények miatt én se lennék!
Én is a harmadikat várom. Aki nem a gyerekek számán akad ki, az azon, hogy miért ilyen hamar (az első kettő között pont két év van, a második és harmadik között 22 hónap lesz). Amikor valakinek elmondtuk (most már egyértelműen látszik) olyan reakciókat kaptam, hogy csak néztem. "Ne már, komolyan?; Becsúszott? ; De durva..) és hasonló megjegyzések. A legutóbbi épp egy védőnő szájából...
Nos, van miből eltartani őket. Akartuk őket. Sőt, az se kizárt, hogy akarunk majd valamikor negyediket is. Na és, kinek mi köze hozzá?
Amúgy amikor valaki arra panaszkodik, hogy a mai világban stbstb., akkor azt szoktam mondani, hogy amíg szilveszterkor a Tesco mellett a parkolóban a tűzijátékárusnál tolonganak az emberek és nem a kenyerespultnál, addig szerintem senki ne panaszkodjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!