Bendegúz nevet szeretnék adni a kisfiamnak, de a környezetemben mindenki kinevet miatta, szerintük már most sajnálni kéne a picit a leendő neve miatt. Tényleg csúnya ez a név?
Szerintem nyugodtan nevezd el Bendegúznak, de a biztonság kedvéért adjatok neki egy második keresztnevet is, így később eldöntheti, hogy melyiket használja.
Az a lényeg, hogy bátran és büszkén vállaljátok a nevét mások előtt, így nem lehet támadási felület. Szóval semmi kisebbrendűség, és ne hallgass a károgókra!!! Ha valaki mégis megpróbál viccet csinálni belőle, már az elején móresre kell tanítani. Ha kiállsz mellette, ő is büszkén viseli majd a nevét.
Az én fiam Félix, és soha nem volt vele semmi probléma - sőt nem is lehet sem becézni, sem másképp hívni, annyira szereti a nevét és büszke rá.
(igaz eredetileg Mundzuk-ra akartam keresztelni, de majdnem megköveztek miatta...)
Ja és még valami. Csak akkor van baj, ha a TV-ben ilyen névvel szerepel valaki egy sorozatban, aki történetesen egy kicsit ütődött. Ez pech, és más névvel is előfordulhat.
Gyonyoru nev a Bendeguz. Az unokaocsemet is igy hivjak es nem is lehetne mas mint egy igazi Bendeguz. A neve es o maga is kulonleges.
Valamiert ram valo tekintettel neveztek igy el en sajnos nem tudom a gyermekem igy elnevezni - ha lesz - mert kulfoldon elek es nincs olyan ember aki ezt a nevet ki tudna mondani.
Szep nev es ha te ugy erzed, hogy a babukadhoz ez a nev illene a legjobban, akkor ne torodj senkivel.
Mellesleg az egyik legjobb baratnom Filomena...a csaladnevet inkabb nem is irnam...szerintem szep nev, mert illik hozza.
Ne halgass azokra kik kinevetnek!
Ha neked és a párodnak tetszik, és jól hagnzik a vezetéknévvel is akkor nyugodtan nevezed így a gyermeked!
Mennyivel jobb egy szimpla Józsi, vagy egy vicces Ödön, esetleg egy elcsépelt Gábor?
Ne hagyd magad! Ami szerintem ellene szólhat, hogy mostanában nagyon divat a Bence, Benedek, Benjámin, Benő, Bendegúz stb! Szinte minden második babát így hívnak. Én ezért nem választanám, de ha neked ennek ellenére is tetszik akkor ne hagyd magad!
Ne törődj senkivel! A Bendegúz név nagyon aranyos, az én édes kis rokonomat is így hívják, soha senki nem nevette ki. Most óvodás és illik is rá ez a név. :-)
Az a fontos, te mit szeretnél.
nkem nem tetszik,de te döntöd el.
nekem inkább az adorján,boldizsiár,gellért,andor nevek tetszenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!