Hány éves gyereket mersz otthon hagyni egyedül? És ha testvérek? Mekkorák?
Hát volt már hogy mind a négyet otthon kellett hagynunk a férjemmel mert fontos dolgunk volt. A 15 éves vigyázott az 5 évesre, és az 1 éves ikrekre.
A kicsiket egyértelműen nem hagytam még egyedül, de a nagylányom először 10 évesen volt itthon egyedül amikor hazahozott a kórházból minket a férjem a kistestvérével. Akkor 3 órát volt itthon egyedül, senkinek nem nyithatott ajtót , ha valami baja lett volna ott hagytunk neki egy telefont. Csináltam neki szendvicset, innivalót stb. Bár amég hazaértünk addig átrendezte a gyerekszobát az ő tetszése szerint a húgának :-)
35.N
Nem azért mondom, hogy kötekedjek, de én 6 évesen egyedül mentem az iskolába, ami 2 és fél km-re volt tőlünk. Bár falun volt és mindenkit ismerünk, de így is megharapott egyszer egy kutya:)
Az én lányom 4 éves, de volt már, hogy kb. 5-10 percre egyedül hagytam, mert át kellett mennem valamiért a szomszéd lépcsőházba. Semmi baj nem volt. Szeritnem kb. két év múlva, már ott fogom hagyni egy fél órára, ha nem akar boltba jönni. Kb. 5 percre van tőlünk a bolt.
Szóval lehet lepontozni, de én úgy gondolom, hogy a kilenc éves fiú egy órát simán el lenne egyedül, ha úgy van nevelve és főleg, ha a szomszédhoz átmehet, ha baj van, és van nála telefon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!