Segítség nélküli anyukák, hogy boldogultok otthon egyedül? Hogy zajlik a napotok? Hogyan főztök, és mikor, minden nap?
Szia,
4 hónapos kisbaba anyukája vagyok,csak akkor tudok csinálni itthon bármit ha alszik.Előttem szólóhoz hasonlóan próbálok én is 2 napra főzni, a maradékot lefagyasztani(ha olyan a kaja) és máskor elővenni.Takarítani akkor tudok ha éppen eljátszik magában,vagy apuci itthon van.Próbálok mindent délelőtt megcsinálni,hogy a délután csak a gyerkőcé és a családé legyen,persze ez nem mindig sikerül.Kitartás.
6 hónapos a kislányom.
Reggel kelés, reggeli, játék.
Utána beteszem az etetőszékbe, és elmosogatom az előző napi adagot. Megint játék, aztán beteszem a hintába, én felporszívózok, felmosok.
A délelőtti alvása alatt vagy netezek, olvasok, vagy nekiállok főzni. De legtöbbször akkor főzök, ha ébren van. Addig leteszem a szőnyegre.
Délelőtti alvás után megyünk csavarogni: vásárlás, posta, ilyenek.
Aztán hazajövünk, ebédel, játszunk kicsit, és megint alszik egyet. Olyankor megint netezek, olvasok, filmet nézek.
5 körül jön a férjem, olyankor uzsonnázik a lányom, aztán együtt kimegyünk sétálni, vagy ha rossz idő van, akkor plázába.
7-kor fürdés, vacsi, alvás.
A mosást akármikor el tudom intézni. Teregetni meg úgy szoktam, hogy kiviszem a teraszra a bébit, és beleteszem a hintába. Közben ha elunja, adok neki pl. ruhacsipeszt, azt szereti. :)
Szerencsére elég önálló a kicsikém, nem igényli, hogy egész nap szórakoztassam. Mondjuk ablakot pucolni nem állok neki, mert tuti elkezd unatkozni, azt meg nem szeretem abbahagyni. Meg még a fürdő takarítás olyan, hogy azt az alvás időre teszem, vagy hétvégére, amikor a férjem is itthon van. Mert oda azért nem cipelem be magammal.
Minden nap főzök, de ha több sikerül, akkor csak minden másnap. Meg mindegy, mikorra van kész, mert mindig a következő napra főzök, hogy a férjem el tudja vinni melóba.
itt vannak a nagyszülők, de csak olyankor veszem őket igénybe, ha hivatalos dolgokat intézek, vagy pl. savanyúságot főyök be télire. Vagy a múltkorában azért hívtam a nagyit vigyázni rá, mert nagyon meleg volt, én terhes vagyok és nem mertem a gyerekkel ketten elindulni a piacra.
A rutin a következő: reggel apa 7 körül kel, megy dolgozni. Mi a kicsivel 9-kor kelünk (mostanában 8-8.30 körül). Kómáskodás az ágyban 10-ig, reggeli, akkor rendet rakok, esetleg mosok (tökmindegy, mikor mosok, mert teregetni is tudok a kicsitől nyugodtan), összeszedem, ami még szétvan. A mosogatógép mosogat. 10.30 körül kezdek ebédet főzni, ha nem maradt előző napról, hogy mire a kicsi lefekszik, legyen kész. Alkalmanként a férjem a munkásait is hazahozza ebédelni. Míg a fiam alszik, eszek, netezek, dolgozok vagy rendezek, házimunkát végzek vagy garázst takarítok, stb. Ha 16 óra után felkelt, megint eszik, utána játszik, és végzem tovább a dolgom. Ha nem megyünk a városba, akkor az udvaron játszik, addig is tudok kint dolgozni, rendezni. Este vacsi, fürdés, tejecske és alvás, közben apa hazajön, ő is vacsizik, meetingelünk a céges dolgokat illetően (vállalkozó), pipáljuk a To do listát, hogy milyen dolgaink vannak másnapra. 12 körül fekszünk.
Takarítás pénteken, szobat délelőtt főzök vasárnapra, délután egész programos babaúszás, vasárnap délelőtt templom, délután ők pihennek, én ismét rendezek stb.
ja: nagybevásárlás multiban kocsival, férjemmel, piacolni a kicsivel ketten szoktunk, kenyeret, tejet veszünk a sarki boltban. Ha a párom későn jön haza, de a multi még nyitva, telefonnal a fülén bevásárol egyedül, én itthonról sorolom, hogy mit kell venni. Általában hetente-kéthetente tartunk nagybevásárlást.
Előző voltam, 1 gyerekes (19 hónapos), 25 hetes km
Szerintem ez a az általános.
Gyerekkel bárhova el lehet menn pl vásárolni, főzni sem tart órák hosszat.
Nekem volt, hogy akonyhában fiygelt a hordozóban, amíg főztem, ha nem akart aludni.
emellett hoztam, vittem nagyot suliba, úszni...
Köszönöm a válaszokat! :)
Elsőnek: Neked mennyi idős a gyereked,mert nem írtad? :)
Az az igazság hogy nekem már 15 hónapos a kislányom, és nemigen találok szabadidőt, jó most aludt el,így ráérek,de megyek is felmosni, fürdőt takarítani(amíg alszik)
Néha úgy érzem én kevés vagyok :S
A férjem azt mondja hogy én csak "sírok" mikor jó dolgom van, mert alapvetően megvan mindenünk.
Viszont irigylem azokat akinek ott van a mama minden nap (főz!), vagy ha engem már kiborít a gyerek akkor figyel rá. (nálunk a mamák nincsenek messze,de dolgoznak minden nap)
Néha úgy érzem az én lányom kevesebbet tud mint a másiké, tudom hülyeség hasonlítgatni, mert minden gyerek más, de ilyenkor forr bennem hogy "bezzeg a másiknak otthon van egész nap a mama, így könnyű!"
Ez normális? Másban nem fogalmazódnak meg ilyen kérdések? Vagy én vagyok csak ilyen gyagya? :)
a fiam 20 hónapos.
nyár elejétől bölcsis, mert vissza kellett mennem dolgozni. így hétköznap 7-kor keltem, reggeli, öltözés, peluscsere, smink, kinek mi. fél 9-re ő a bölcsiben, én 9-re melóban vagyok. ha szükséges, menet közben be tudok ugrani boltba is. délután 3-ig dolgozom, utána megyek érte. otthon ebédelek, ő addig uzsizik, elszöszmötöl a konyhában, én elmosogatok, felrakom a másnapi kaját, általában segít is pl. krumplit mosni, vagy turmixgép gombját nyomja, ilyesmi). amíg a kaja fő, felporszívózunk (ő szedi fel a futószőnyegeket, elpakolja az útból amiket szétszórt, nyitja az ajtókat stb., tehát segít), majd ő becsücsül a hitájába, én pedig felmosok. ezután kb. fél 7-ig játszunk, mesekönyvet nézünk, néha elmegyünk sétálni is, ha olyan az idő. fél 7 körül hazaér apa, együtt vacsoráznak, addig nekem van egy szabad félórám, pl. fürödni, hajat mosni, ezt hívom napi wellnessnek. ha végeztek, viszem a fiamat fürdeni, amíg ő lubickol kikészítek mindent másnapra (ruhák, cipők, táskám bepakolva, hogy csak fel kelljen kapni). fürdés után még egy kis mesekönyvezés és villanyoltás legkésőbb fél 9-kor. én még ezután szoktam nagyjából rendet rakni, konyhában elpakolni, elmosogatni, netezni, olvasni, tv-zni, de általában fél 11-re én is kidőlök.
ablakmosás, fürdőtakarítás, és egyéb nagyobb munkába csak hétvégén fogok bele, amikor több időm van. de igazából mindent a kicsivel csinálok (vagy amíg alszik), mert az apja éjjel-nappal dolgozik szinte:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!