Mennyi az esélye hogy a gyerekem az apjára fog hasonlítani?
Aki azt mondja, nem aggódott picit sem, hogy a gyerek nem valamelyik rokon ronda fogsorát, ferde orrát, lapátfüleit örökli, HAZUDIK.
A kérdező őszinte volt, ez a mai világban inkább pozitív, mint negatív, csak sok az álszent nő.
Egyébként a kérdésre a válasz: ezt nem lehet tudni. Vagy azt örökli, vagy nem, ez iszonyat sok mindentől függ. Még egy orvos sem tudná Neked előre megmondani, vagy egy genetikus, nemhogy egy ide írkáló átlagember.
Én sem vagyok genetikus, de biztos, hogy ez is öröklődik. Ha a férjed családjában többeknek is van elálló füle, akkor kb. 50% esély lehet rá. Ha mondjuk tesói közül ill. szülei közül senkinek nincs elálló füle, csak neki, akkor kisebb rá az esély.
Amúgy szerintem nem kell nekiesni a kérdezőnek. Nyilván az a legeslegfontosabb az ő számára is, hogy egészséges legyen a gyereke, de miért ne juthatna ilyesmi eszébe? Amikor én terhes voltam, nekem is eszembe jutott, hogy vajon a gyerekeim kitől, mit fognak örökölni. Én pl. azon drukkoltam, hogy ne az én semmilyen, vékonyszálú, egyenes hajamat örököljék, de természetesen ez sohasem olyan súllyal került képbe, hogy meglegyen minden keze-lába, stb.
A fülhöz meg csak annyit, hogy egyik barátnőmnek nagyon elálló füle volt, és még gyerekkorában megműtötték neki (ezért mi már felnőttként ezt nem láttuk, csak babaképeken mutatta). Az ő kislányának is pontosan olyan elálló fülei vannak, és ő is gondolkodik rajta, hogy megműtteti, mert tudja, hogy milyen szörnyű érzés az, amikor folyton csúfolnak valakit ilyen testi "hiba" miatt. Ezt, mármint a fület legalább lehet műtéttel korrigálni, mégha nem is éppen kellemes művelet.
ezt a képet találtam páromról, és itt csak az egyik fülije látszik, de a másik is ugyanolyan elálló.
Egyébként a családjában van egy pár akinek sajnos így áll.
50-50 %, vagy olyan lesz vagy nem.
Együtt érzek a kedves kérdezővel, gondolom neki is a legfontosabb, hogy egészséges legyen a babája.
Na a mi családunkban nem volt elálló fülű rokon, a lányomnak mégis az lett az egyik füle, mert a placentába tapadt mindig (uh láttuk) azzal az oldalával, nem is egyforma kinézetű a két füle, de neki nincs nagy füle.
Hajpánttal meg lehet oldani, hogy ne látszódjon, de felcsurizva is aranyos, meg nekem-nekünk akkor is ő a legszebb és legaranyosabb kislány a világon. Ha nagyobb lesz, és szeretné meg műtettheti, de csak ha ő szeretné, mert még csak 2 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!