Belegondoltatok már hogy miért alakult esetleg úgy hogy nem lehet babátok?
Kicsit spiris a kérdés? Szóval csak az olvassa el aki átlátja a kérdésem és nem akad ki?Azért ide írom mert itt van a legtöbb ember akitől választ kaphatok!
A KÉRDÉS:
Vagy hogy évekig kell hozzá próbálkozni?
Átértékelitek hogy "méltók" vagytok-e a feladatra,mind párkapcsolatilag,mind személy szerint?
Lehet hogy most sokan felháborodnak de én úgy gondolom hogy nem normális ha valaki 35,de főleg 40 évesen szül gyereket úgy hogy 100 lombikon meg különböző mesterséges segítségen esik át!
Természetesen ide tartozik a férfi,akinek kevés a spermája stb stb!
Úgy gondolom hogy ha magától nem jön a baba annak oka van!
Pl: Én terveztem x évet a "babaprojektre" mindenféle segítség nélkül!
Ha ez alatt az idő alatt nem jön össze én nem kívánok tovább foglalkozni a dologgal!
Teljesen átértékeltem az én neveltetésemet,a szüleim viszonyát,az életszínvonalat,elmegyek kivizsgálásra és ennek alapján fogok belevágni is és ha nem jönne mégsem össze annak biztos hogy oka van!
Ti hogy vagytok ezzel a dologgal?Rengeteget olvasom itt hogy kétségbe esve kérnek sokan segítséget mert már hosszú évek óta próbálkoznak mindenfélével hiába!
Belegondoltok hogy lehet nyomós oka van annak hogy nem sikerül?Vagy ha sikerülne a gyereketek megsínylené-e?
Tényleg senkit nem bántani akarok ezzel ne értsétek félre!
Csak érdekel hogy ilyen téren megfordul-e ezt a fejetekben?
Hogy konkrétabb legyek!
Egy ismerősről kiderül hogy pajzsos...évek óta kapja a gyógyszer!Úgy tűnik helyre áll,aztán kiderül mégsem!Évek óta próbálkoznak és hiába!
A személyisége elég zavaros és nagyon rossz családkép áll előtte amin ő nem is igazán akar változtatni ha esetleg gyereke születne!
A másik ismerősöm orvosilag egészséges mégsem lehet gyereke bármit is próbált!
"Kapott egyet kölcsönbe" és minden baja volt tőle!
Dióhéjban olyanokon akadt ki amivel egy gyerek mellett percenként szembe kellene néznie!
Ő már nem fiatal és még a mai napig megszülné azt a gyereket!
És egy pasi ismerős akinek nem lehet gyereke!
Árva gyerekeket hozott ki,akiket bánt,megaláz,büntet és ver!Munkának tekint ami után szép összeget kap!
Jah és persze olyan is van aki egyik kapcsolatában nem tudott gyereket csinálni a másikban viszont igen!
Ezek példájára értem azt hogy belegondoltok-e már hogy miért nem sikerül a gyerek!Vagy épp miért igen?
Köszönöm a válaszokat!
Ezt evolucionak hivjak. :) 150 evvel ezelott ha a babat nem tudtak megszulni meghalt mert nem volt csaszar. 100 evel ezelott ha egy kisbaba 30 hetre szuletett meghalt mert nem volt inkubator... 100 evvel ezelott ha nem tudott valaki teherbe esni akkor nem volt gyereke. De mi emberek vivtuk meg az elettel es az orvostudomannyal ezt a harcot igy barki megerdemli, hogy igenybe vegye.
Ezzel az erovel most a cukorbeteg se adja be maganak az inzulint mert valami oka van, annak, hogy cukorbeteg? Vagy ah valakinek van lehetosege az ujra latasra akkor kerulje a mutetet mert valami okkal vak? Mindenki megerdemli, hogy igenybe vegye azt amiert a harcot megvivtuk.
Nekem a kérdésedről az az eset jutott eszembe ahol sok év próbálkozás után sikerült a baba és most volt 3 éves beteges volt és az anyja megfojtotta.
Biztos nem erre számított....
Én is úgy gondolom, hogy van abban valami, amit írsz. Nekem is megfordult már a fejemben ez, főleg amikor olvasom néha a teherbeesés rovatot és szembesülök azzal, hogy némelyik nő milyen elvakultan akar gyereket és mennyi hülyeséget megtesznek érte.
Viszont, ha ez így van, akkor fordítva miért nem működik? Persze ez most csak egy költői kérdés. Annak az embernek, aki üti-veri, éhezteti, molesztálja a gyerekét vagy éppen csak a gyes és a csp miatt szül, hogy ne kelljen dolgoznia, de utána nem foglalkozik vele, meg még a végtelenségig lehetne folytatni, hogy mennyi szörnyűséget elkövetnek a kiszolgáltatott gyerekekkel szemben az emberek, szóval annak miért jön össze állandóan?
Ez egy nagyon összetett dolog és mint minden, ez sem csak fekete és fehér.
Azon,amit felvetettél már én is sokat gondolkodtam.
Vallásos vagyok,így én abban hiszek,hogy az Isten kezében vagyunk.Rengeteg borzasztó dolog történik gyerekekkel,ezekre természetesen nincsen magyarázatom,de ettől még hívő maradok.
Van rokonom,aki 42több vetélés után újra terhes lett és 800g magzata született.Egészséges a gyerek,de most 52évesen az anyuka beteg.Van már egy 20éves gyereke is.Azóta elvált ettől a férjétől is.Sosem fogom megérteni miért kellett ennyi évesen ezt a 2.gyereket erőltetni.Ha az orvostudomány nem lett volna a koraszülöttsége miatt nem is maradhatott volna életben.
Van másik rokonom,akinek 4éve nem jön a baba.Egészséges apróbb gondjai voltak,így úgy érzem az ő esetében nem beszélhetünk arról,hogy beleavatkozik a természet rendjébe.Mellette dolgozik,élvezi az életet és nem próbál minden percben ezen gondolkodni,mert különben megőrülne.Vannak a családban pici babák,imádja őket,sokszor foglalkozik velük.Kívánom neki,hogy sikerüljön,de ne minden áron!
Van olyan kollégám,akinek rákos volt a férje,így csak lombik jöhetett szóba.Imádják a piciket és úgy gondolom,az ő esetük más.A betegség miatt nem lehetett spontán baba.Ettől függetlenül nagy felelősség ilyen betegséggel babát vállalni,hiszen nem tudhatod mikor újul ki és akkor mi lesz velük?Persze,a betegség bármikor bárkinél jöhet.
A saját példám pedig:2baba,amiből csak az egyikük volt tervezett.Fiatalon,egészségesen szültem őket és kislány korom óta mindig erre vágytam.Szerencsés vagyok nagyon! Most szeretnénk még egy babát,de egy ideje nem sikerül.Nem tudom mi az oka,de biztosan valamiért így van és ezt elfogadom!
Nagyon-nagyon sajnálok mindenkit,akinek nem sikerül!
Ettől függetlenül abban egyetértek mindenkivel,hogy nem szabad magunkat megerőszakolni és mindenáron gyereket szülni,mert sokszor ez visszaüthet!
Az én történetem.
Terhes lettem 20 évesen stabil párkapcsolatban.Készültünk az esküvőre,mikor kiderült (véletlen folytán,mégpedig úgy,hogy a férjem nem kapott szabit az esküvői előkészületekkor,így elment táppénzre mivel egyébként is fájt a dereka,ami aztán kivizsgálásra került,)szóval kiderült,hogy daganatos beteg.21 éves volt akkor.Megmondták az orvosok,hogy szerencséje,hogy terhes vagyok mert nem valószínű,hogy lehet több gyereke.Én hiszek a Jóistenbe,a sorsba,hogy pont akkor adta nekünk a a gyerekünket.Műtétek,kemo stb minden ami ezzel jár.De nehezen tudta ezt feldolgozni,egyre gyakrabban ivott és elég keményen,ez sok éven keresztül tartott.Voltak hetek mikor nem ivott de aztán bepótolta.Persze ami ilyenkor szokásos,fenyegettem mindennel,hogy abba hagyja,de nem tette.Ez idő alatt nem szedtem foggátlót,és egyszer sem estem teherbe.A férjem egy újabb kemény hét ivászat után úgy döntött,hogy elég volt abbahagyja,persze én nem igazán hittem benne,addigra már nem tudtam hinni neki.De bebizonyította,mert évek teltek el úgy hogy nem ivott többet.És mit adott a Jóisten?Terhes lettem,a következő évben megint.Van 3 gyerekünk,igaz a nagy és a kicsik közt elég sok év a korkülömbség,de nem bánom egy cseppet sem.
Én hiszek a sorsban,hogy nem akkor volt ott az ideje,amikor szerettük volna,és hiszem,hogy ha adta ezt a két kicsit fel is tudjuk őket nevelni,ha nem így lenne nem kaptuk volna őket.
Nap mint nap eszembe jut ez a gondolatsor.
Már van egy kislányunk, 2,5 éves, jóideje szeretnénk másodikat, nem jön össze. Vannak az életünkben nehezebb időszakok, az utóbbi fél év pont ilyen volt( a saját mércénkkel nézve, mert más örülne, ha ilyen élete lenne, mint nekünk). Talán pont ezért nem sikerül teherbe esnem.
Nem gyakorlom a vallásomat, de hívő vagyok. És hiszem, hogy valami hibánkra így akarja Isten felhívni a figyelmünket, csak amilyen hülye vagyok, még nem jöttem rá a megoldásra. Remélem, hogy idővel helyre állnak a dolgaink és újra terhes leszek.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Pozitív csalódás hogy ennyien és ilyen normálisan tudtatok válaszolni!
Tényleg nem bántás volt ezzel a célom és örülök hogy nem annak veszitek!
Viszont nem tudom ki íratta át a kérdés címét...
Ugyanis DIREKT úgy adtam meg hogy aki cső szkeptikus és csak felbosszantja a kérdés inkább el se olvassa mert fölösleges acsarkodni!Na de lényegtelen!
Írtátok sokan a másik végletet aki "nem érdemli meg" a gyereket!Igazából belegondoltam már abba a szemszögbe is és természetesen ahogy írtátok elég sarkos fehéret vagy feketét mondani!
Én nem is általánosítva beszéltem,csak kifejezetten arról akire ez illik és példával alá is támasztottam hogy mire is gondolok!
Nem vagyok hithű egyik vallás felé sem,így pontosan nem fogok tudni úgy sem válaszolni,de bennem is számtalan kérdés merül fel,de én így képzelem el:
Nem mindenkire érvényes a karma,hisz születnek új lelkek is!
De ha nagyon a karmát és a reinkarnációt vesszük alapul akkor ez lehet elég összetett dolog is!
Valószínűleg aki fogyatékossággal,vagy agresszív családba születik,gondolom az előző életéből fakad és gondolom ő választotta ezt az életformát vezeklésül és épp abba a családba kell születnie ahol a szülőknek is cipelniük kell ezt a terhet!
Én kb ezzel tudom magyarázni a dolgot,de ahogy látom elég sokan ebből a szemszögből közelítitek meg a témát!
És mi van azokkal aki nem képes megemészteni a kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!