Belegondoltatok már hogy miért alakult esetleg úgy hogy nem lehet babátok?
Kicsit spiris a kérdés? Szóval csak az olvassa el aki átlátja a kérdésem és nem akad ki?Azért ide írom mert itt van a legtöbb ember akitől választ kaphatok!
A KÉRDÉS:
Vagy hogy évekig kell hozzá próbálkozni?
Átértékelitek hogy "méltók" vagytok-e a feladatra,mind párkapcsolatilag,mind személy szerint?
Lehet hogy most sokan felháborodnak de én úgy gondolom hogy nem normális ha valaki 35,de főleg 40 évesen szül gyereket úgy hogy 100 lombikon meg különböző mesterséges segítségen esik át!
Természetesen ide tartozik a férfi,akinek kevés a spermája stb stb!
Úgy gondolom hogy ha magától nem jön a baba annak oka van!
Pl: Én terveztem x évet a "babaprojektre" mindenféle segítség nélkül!
Ha ez alatt az idő alatt nem jön össze én nem kívánok tovább foglalkozni a dologgal!
Teljesen átértékeltem az én neveltetésemet,a szüleim viszonyát,az életszínvonalat,elmegyek kivizsgálásra és ennek alapján fogok belevágni is és ha nem jönne mégsem össze annak biztos hogy oka van!
Ti hogy vagytok ezzel a dologgal?Rengeteget olvasom itt hogy kétségbe esve kérnek sokan segítséget mert már hosszú évek óta próbálkoznak mindenfélével hiába!
Belegondoltok hogy lehet nyomós oka van annak hogy nem sikerül?Vagy ha sikerülne a gyereketek megsínylené-e?
Tényleg senkit nem bántani akarok ezzel ne értsétek félre!
Csak érdekel hogy ilyen téren megfordul-e ezt a fejetekben?
Hogy konkrétabb legyek!
Egy ismerősről kiderül hogy pajzsos...évek óta kapja a gyógyszer!Úgy tűnik helyre áll,aztán kiderül mégsem!Évek óta próbálkoznak és hiába!
A személyisége elég zavaros és nagyon rossz családkép áll előtte amin ő nem is igazán akar változtatni ha esetleg gyereke születne!
A másik ismerősöm orvosilag egészséges mégsem lehet gyereke bármit is próbált!
"Kapott egyet kölcsönbe" és minden baja volt tőle!
Dióhéjban olyanokon akadt ki amivel egy gyerek mellett percenként szembe kellene néznie!
Ő már nem fiatal és még a mai napig megszülné azt a gyereket!
És egy pasi ismerős akinek nem lehet gyereke!
Árva gyerekeket hozott ki,akiket bánt,megaláz,büntet és ver!Munkának tekint ami után szép összeget kap!
Jah és persze olyan is van aki egyik kapcsolatában nem tudott gyereket csinálni a másikban viszont igen!
Ezek példájára értem azt hogy belegondoltok-e már hogy miért nem sikerül a gyerek!Vagy épp miért igen?
Köszönöm a válaszokat!
Igen,sokan,nagyon sokan le fognak pontozni engem,és téged a kérdésed miatt melegebbre fognak küldeni.
Valójában van ennek oka,hogy egy adott párnak miért nem születik gyermeke,és ha mással próbálkozik,más társal szinte elsőre összejön.Olyanok is vannak akiknek karmájuk az hogy ne lehessen gyermekük,de ez a téma nem ide való.
Megértem én a fájdalam amit egy gyermekre vágyó nő érezhet,mert attól rosszabb nincs is.DE egyszerűen nem akarják elfogadni,hogy alkalmatlanok a gyermeknevelésre(a te példáid),vagy csak nekik nem szánt a sors gyermeket.
A kérdésed azért elég provokálóra sikeredett.. :)
Én úgy voltam vele sokáig, hogy nem akarok családot/gyereket... nagy családban nőttem fel és a hócipőm tele volt már azzal, ami egy gyerekkel jár.
Aztán múlt az idő és 23-24 körül nagyon szerelmes voltam és attól a férfitól szerettem volna babát. De a kapcsolat nem volt alkalmas rá, nem is próbálkoztunk vele.
Annak vége lett, kellett 2 év és megismerkedtem a férjemmel. Mindketten azonnal tudtuk, hogy mit akarunk: közös családot.
Eltelt másfél év és elkezdtünk próbálkozni. Megbeszéltük, hogy nem pörögjük túl a dolgot, semmi hőmérőzés, speckó étrend, stb. csak simán elhagytam a gyógyszert.
Adtunk magunknak 2 évet, és úgy beszéltük meg, ha addig nem jön össze, utánajárunk, hogy mi a gond. Esetleg örökbefogadás.... Az a helyzet, hogy első próbálkozásra összejött a kislányunk. :) Problémamentes terhesség, normál szülés.
Amikor a kistesót terveztük, ugyanígy megbeszéltük, hogy nem védekezünk. Teltek a hónapok és semmi.
Aztán a férjem a próbálkozás ideje alatt, teljesen váratlanul és tragikusan elhunyt.
Azok alatt a hónapok alatt, amíg próbálkoztunk kezdtem kiakadni, hogy nem jön össze... Utólag azt gondolom, hogy épp elég megpróbáltatás volt egy kicsi gyerekkel egyedül maradni, jobb hogy nem voltam állapotos is.
Pedig nagyon szerettünk volna mégegyet.
Érdekes kérdést vetettél fel!
Nekünk akkor jött össze a baba, amikor beköltöztünk a városba. De már az első hónapban! Szóval tudta, hogy mikor kell jönnie! :)
Egy barátnőmet a kirúgás veszélye fenyegette, amikor is a 6 hetes magzat "mentette meg" a munkahelyet neki. 24 hetes koráig dolgozott a csajszi. :) És elment végül táppénzre!
Egy baráti házaspár 2 évig próbálkozott az első gyerekükkel. Kivizsgáltatták magukat, minden rendben volt. De csak nem akart jönni a baba. Majd amikor nem görcsöltek rá a témára (könyvek, internet, ovulációs teszt, szigorú étrend, tiltott ételek listája, gyertyába állás), akkor megfogant a feleség. :) (éppen ünnepeltek aznap este valamit egy kis borral)
Ismerek olyan nőt, aki iszik, bulizik, 30-as évei végén van, és váltig állítja, hogy akar gyereket, kell neki gyerek. Irigy minden kismamára. De csak nem akar teherbe esni! Vajon miért???
Valamilyen szinten egyetértek azzal, hogy mindennek megvan az oka: ha jön a baba vagy ha éppenséggel nem jön.
18 hkm
A mai világban az orvostudomány elég fejlett, azért is hogy tudjanak segíteni az embereken, mint pl teherbeesés.
Persze nem szükséges igégybevenni a segítséget, az magára vessen.
gondolom te kedves kérdező azon az elven vagy hogy ami nem megy azt nem kell erőltetni, jól látom?
Persze, fejlett az orvostudomány.... De azért azt tudomásul kell venni, hogy egy lombik programmal lényegesen megnő az esély arra, hogy sérült lesz a baba, mivel kimarad az a természetes szelekció, ami a spontán fogantatáskor megvalósul (a legerősebb/gyorsabb spermáé a petesejt)..
Ettől függetlenül én azt gondolom, hogy aki akarja vegye igénybe bátran! De sokszor előfordul, hogy tényleg oka van annak, ha spontán módon nem megy.
És igen, az emberek 2 féleképpen reagálnak arra, ha hosszú próbálkozás után lesz gyerekük valamilyen módon. Van aki, imádja és kényezteti, megbecsüli, mint egy kincset, amire mindig is vágyott.. és a másik válasz: amikor már belekeseredett és nem tud vele normálisan viselkedni. - Itt jegyezném meg, hogy nem tudjuk akkor milyen szülő lett volna, ha azonnal sikerül spontán utódot létrehoznia. Lehet, hogy akkor is pocsék szülő lenne.... De lehet, hogy csak a frusztráció miatt aggresszív.
Én is szoktam ilyeneken elmélkedni, úgyhogy mehetünk a táborba.;)
Viszont nekem sok viszontagság után lett babám. Mindig azt mondtam, ha lesz lesz, ha nem nem én nem fogok görcsösen akarni.
Nagy betegségem volt és gyógyulás után 2 évig próbálkoztunk miután elmentünk lombikra, a betegség közre játszott, hogy csak lombikkal sikerült.
Épp tegnap este mondtam a férjemnek mennyire szerencsések vagyunk és nem tudom hogyan érdemeltünk ki ilyen gyönyörű babát aki az életünk értelme.
Férjemnek előző feleségével nem jött össze, de most neki is van spontán.
Ismerek olyat akiknek lombikkal lett és rá 2 évre meg halt a férje a másik lombikosnak betegek lettek a gyerekek sokadik próbára.
Sokféle élet történet van, lehet sokaknak nem kellene az a baba, de, ha így gondolkodunk akkor pedig meg kellett születniük mert ebben az ő sorsuk is benne van.
Általánosítani pedig nem lehet.
50-100 éve még nem voltak ilyen beavatkozások, sem pedig ilyen meg olyan fogamzásgátlók, amiket évekig szed a nő utána pedig teherbe akar esni, és mérgezi a szervezetét hosszú ideig, az egészségtelen táplálkozásról ne is beszélve, teljesen mindegy, lehet az ember vegetáriánus, vagy ehet ilyen olyan barna kenyeret, sajnos már mindenféle kaja olyan mérgeket meg tartósítószereket tartalmaz, hogy nekem senki ne mondja, hogy nincsen hatással az ember szervezetére, és esetleg a gyermeknemzésre. Igen, biztos van oka annak, hogy valahová nem akar születni baba, és akik megsértődnek, ne azt vegyék alapul, hogy azért nem születik baba, mert szar szülők lennének, hanem az is lehet, hogy a kapcsolatuk menne szét, vagy éppenséggel egy halál eset, ahogyan olvashattuk is valamelyik válaszolótól. mindennek meg van az oka. Nálunk is, előző párommal 4 évig voltunk együtt, nem jött össze a baba, a mostanival azonnal a 2. hónapban, és mint kiderült az előzőnek az utolsó 2 évben viszonya volt egy másik nővel,akivel azóta is együtt él.
Biztos,hogy oka is van, plusz közrejátszik az is, hogy ez a 21. század ezzel a baromi "egészséges" életmóddal... ha utánanéztek a statisztikának erről, régen, pl. 50 éve sokkal több gyerek született, és sokkal kevesebb párnak voltak ilyen problémái, hogy nem lehet gyerekük. Én nem a párokat okolom, sajnos valakinek úgy reagál a szervezete erre a világra, hogy éppen a gyermekáldás örömét veszi el tőlük.
Ellenpélda: marha sok családba születik gyerek, és azonnal meg is fogan, és mégis ütik verik azt a gyereket, vagy nők akik teherbe esnek minden 2. hónapban és mennek abortuszra, vagy épp otthagyják a gyereküket valahol, vagy kukába dobják... akkor oda mért akar születni gyerek? és az a nő mért terhes minden negyed évben?
Azért erről a témáról szerintem lehetne vitatkozni:)
Nagyon érdekes a kérdésed, de valamiért mi is beleillünk a sorba.
Az én történetem: 18 évesen szerelemből mentem férjhez, azonnal babát szerettem volna, de nem sikerült. 10 évig mentek a különböző beavatkozások, de mégsem. Közben nevelőszülők lettünk, nevelgettünk 2 kislányt. nagyon tönkrement a házasságunk, alkoholista lett, kimaradozott... Egyszer kiderült, hogy a férjem szerelmes lett... azonnal költöztem a két kislánnyal, 6 évig voltam "egyedül" majd megismerkedtem a jelenlegi férjemmel.
az Ő története: A 3. felesége lettem neki, az előző két házassága tönkrement, egyik azért mert nem akart a felesége gyereket, a másik pedig, mert nem lehetett közös babájuk. ekkor jöttem én.
36 évesen találkoztunk úgy, hogy előtte szinte egymás mellett laktunk, mégsem ismertük egymást soha nem találkoztunk :) nagyon gyorsan szerelmesek lettünk, és azonnal babát akartunk. A második hónapban sikerült is :) majd amikor a kicsi 1 éves lett újra babán gondolkodtunk. pont két éves lett a nagy amikor a kicsi megszületett :)
Tehát úgy gondolom, nekünk találkozni kellett ahhoz, hogy legyenek gyerekeink, arról nem is beszélve, hogy nagyon szeretjük és tiszteljük, kiegészítjük egymást.
Csak úgy zárójelben, az exférjem azóta az X. nőjét nyúzza, de egyiktől sem született gyereke. Sokszor úgy gondoltam/gondolom, hogy Jóisten nem engedi, hogy szaporodjon. Nagyon rossz egoista, önző emberré vált.
...és hogy mi van a két nevelt kislánnyal? Az egyik már nagykorú, saját életét éli, a másik még itt lakik azóta is velünk, neveljük szépen egyetértésben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!