Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen apa és férj az, aki...

Milyen apa és férj az, aki elmegy 4 napra kirándulni a haverokkal mikor a felesége 2,5 hete szülte meg babájukat?

Figyelt kérdés
2012. jan. 25. 14:42
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

kedves kerdezo!

Es azt tudod, h az anyuka mit szol ehhez? Mert lehet, h o beleegyezett, es neki a termeszetes dolgok koze tartozik ez. Nem vagyunk egyformak, van akinek kell az apa kozelsege is, es van aki nyugodtan el tudja engedni kirandulni is. Ha mindkettojuknek jo ez, akkor semmi gond nincs ezzel.

2012. jan. 25. 16:27
 22/24 anonim ***** válasza:

Nem tudom, milyen apa, mert nem ismerem.Én tutira nem örülnék, nálunk hasonló lenne a szitu, bár nem kirádulni menne, hanem munkaügyben 2 hétre, pont a szülés várható időpontja után pár nappal, de szerencsére megtudta oldani, hogy a szülés előtt 2 hónappal menjen....

Ő sem szeretett volna akkor menni, mikor már itt a pici baba és én sem szerettem volna magamra maradni....

2012. jan. 25. 16:47
 23/24 anonim ***** válasza:

Szerintem alapjáraton azzal nem lenne baj, hogy egy kisgyerekes apa elmegy a haverokkal pár napra, engem legalább is ez nem zavarna. A gond ott van, hogy azért sok nőnek a szülést kipihenni is eltart egy ideig, nem mindenki van ilyenkor a toppon (én pl. két hétig erősen szédültem, ha sokat voltam fent, ez mondjuk a vashiányom miatt volt, de szerintem ez annyira azért nem ritka jelenség), nyilván nem rázódott még bele teljesen az új helyzetbe, stb. Hát már hogy ne lenne fáradt, kimerült? Nem szokott még hozzá.

Azért érdekelne, hogy a kedves apuka, mondjuk egy tápszeres baba esetében mit csinálna, ha a felesége csinálná ugyan ezt egy héttel később. Merthogy a szoptatás kivételével ugyanúgy meg tud elviekben ő is csinálni. Ha egy baba tápszeres, akkor meg ez sem akadály. Na persze gondolom a kérdező nem csinálná ezt meg, csak úgy mondom, hogy kíváncsi lennék a reakcióra.

2012. jan. 25. 17:39
 24/24 anonim ***** válasza:
76%
Nagyrészt attól függ az anya hogyan éli meg. Ha úgy gondolja, hogy semmi gond, és egyedül is megy neki, esetleg szülő szomszéd utcában lakik és segíthet stb, akkor nem gond. De ha anyuka nem szeretne egyedül maradni, nincs is segítsége, de a pasi ezzel nem törődik, és el akar menni, akkor önző, felelőtlen, és nem apának, nem férjnek való. Az én helyzetem durvább volt, de mai napig emlékszem mit éreztem mikor hazahoztuk a kórházból a 4 napos gyereket, és az apja valamin megsértődött és lelépett, elment az anyjáékhoz aludni, és ott maradtam első éjszaka egyedül egy újszülöttel, négy nappal egy császár után (ami nagy hasi műtét, komplikációk is előfordulhatnak)félve, aggódva sírtam a babám felett és alig mertem elaludni. Bár erős, sok mindennel megbírkózó ember vagyok, ezt is túléltük, de az az ember aki ilyen megcsinál nyilván nem egy mintaapa, és ez csak egy volt a sok önző, felelőtlen, szemét húzás mellett. Szóval saját tapasztalat alapján alapból azt gondolnám, hogy az az ember is ilyen, aki 2,5 hetes gyerekkel is otthagyja a párját napokig, de ha a körülmények mások, és nincs egyedül anyuka, és előtte megbeszélték mindketten így akarják, akkor azért más a helyzet.
2012. jan. 25. 22:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.