Jobban szeretem az egyik gyerekemet - Rossz anya vagyok?
Sajnos vannak ilyen anyák, mint te is vagy. Rossz anya nem vagy, csak a másik gyermeked lelkivilágát megpecsétled. Tapaszalatból irom ezt. Az én anyámnak a húgom volt a mindene. Nem emlékszem arra, hogy én egy simogatást kaptam -e valaha tõle. Most viszont visszakapja az anyám a húgomtól ezt a sok szeretetet, ott szidja, ahol mindenki hallja. Persze nekem panaszkodik az anyám, hogy a húgom hogyan beszél és mit tesz vele. Egyébként nem tudok haragudni az anyámra, mert felnevelt, de sajnos nagyon hiányzott minden,amit egy anyától lehetne kapni.
Addig térj észhez, amig nem késõ!
Nekem mind2 gyermek egyforma, nem tudnék kivételt tenni közöttük.
Próbálj ezen változtatni, mindkettő a tiéd, és gondolj bele a gyerek helyzetébe! Milyen rossz lenne neki, ha tudná, hogy a testvérét jobban szereti a saját anyjuk!
Ha teljesen nem is tudsz ezen változtatni, ne mutasd ki a gyerekek között, ne különböztesd meg őket soha!
Amúgy mi az oka ennek? (pl más apától van, aki rossz ember, megbántad)
Mennyi idősek a gyerekek?
ne oltogasd le a nagyobbik gyerekedet mindenért kérlek, én tudom milyen, ha a kisebbet jobban szeretik, nálunk unokatesóm volt a családban a kedvenc, én meg a fekete bárány, pedig igazából nem is rosszalkodtam. most már 18 éves vagyok és az egész megváltozott, mert mamámnak már én vagyok a kedvenc:) szerintem bánja is, hogy kiskoromban kevesebbet törődött velem, mint unokahúgommal, mert én kedvesebb vagyok és értelmesebb:D
amúgy fiúk, vagy lányok a gyerekeid?
Valószínűleg pont azért viselkedik így, mert érzi a helyzetet. (De nem érti - hála Istennek.)
Ugyanis egy 7 éves még messze nem kiskamasz, az majd 11-12 éves korában kezdődik, addig ez nem magyarázat az ilyen viselkedésre.
De csak egy kérdés: hogy a csudába várhatod el, hogy szeresse a testvérét, ha egyértelművé teszed (és hiába tagadod, egy ilyen kicsinek iszonyatos "radarjai" vannak az ilyesmire), hogy a testvér miatt szorul ő háttérbe!?
A végén a kisebbik is utálni fog majd téged, amikor felnőttek lesznek, és rájönnek, hogy a kettőjük kapcsolata azért nem volt sosem jó, mert az anyjuk megkülönböztette őket...
Szóval, én azt tanácsolom, hogy tegyél valamit a helyzet ellen. De ne erőltetve, meg "próbálom nem mutatni" - hanem az agyadban tedd helyre a dolgot, hogy ne csak kifele mutass valahogy összeszorított foggal normális helyzetet, hanem belül is azt érezd.
Nézd ennek az lehet az egyik magyarázata, hogy fiatalon szültél és még nem voltál érett az anyasàgra. Most talán érettebbnek érzed magadat.
A másik magyarázat is "megtörténhet", hogy a kkisebbik rád hasonlit és kedvesebb vagy vele.
Mindenesetre nagyon jó lenne, ha felébrednél, mert szegény nagyobbik kislányodnak lelkisérüléseket fogsz okozni.
Es az apa, hol van ilyenkor?
Hát én is megkaptam anno anyukámtól elég sokszor, hogy a húgomat kellett volna először szülnie, mert nálam még nem volt érett az anyaságra.
Mit ne mondjak, piszok jó érzés volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!