Gonosz anya vagyok, ha nem engedem 17 hos gyerekemet a jatszoteren kunyizni masoktol nyalanksagot?
ugy neztek ram az anyukak, amikor tobbszori raszolas utan elvittem a zizis zacsitol, mintha gyilkos lettem volna. Hallottam, hogy osszesugtak, hogy hat az en gyerekem is ilyen..., ilyenek a gyerekek, nem tudjak meg..., stb.
Az en gyerekem az enyem, orulok, hogy eszik rendes kajat, ha meg teletomi magat "ures, cukros etelekkel" akkor varhatom hogy egyek.
Legközelebb mond azt,hogy bocsi,de érzékeny a tartósítószerekre.Kegyes hazugság,nem ártasz vele senkinek,és egyszerűbb mint magyarázkodni,hogy miért nem.Az anyukák szeretik kritizálni egymást.Én sem szeretem cukros dolgokkal tömni őket,persze esznek,de nem egyfolytában.Minden nap veszünk a boltban egy nyalánkságot,aztán ilyesmi otthon nincs,csak gerezdekre vágott répa,alma,narancs dinnye stb....
Ezt viszem közösségbe is,és a gyerekek szeretik,még a mások gyerekei is....
És,hogy miért,azért mert a mi családunkban nagyon sok a cukorbeteg,a gyerekeknek is mindkét ágon nagyszülők,nagynénik betegek.Én magam is vigyázok az üres cukrokra,meg az elhízással emiatt,ugyan ezt teszem a gyerekeimnél is.
Néha azért megengedheted neki, vagy megtaníthatod hogy ha megkínálják, akkor egyszer vehet, de többször nem.
A beilleszkedésnél fontos dolog ez. Aztán majd ha jár bölcsibe, oviba úgy sem tudod elkerülni a káros anyagat. Meg ha látja majd mástól nehéz lesz és örökös kudarcot sem okozhatsz neki. Úgyhogy egyszer mindig légy engedékeny, attól nem lesz baja.
A másik pedig amit a másik válaszoló is írt.
Hogy te pedig vigyél a játszótérre répát, zöldséget, vagy amit te szoktál adni a kicsidnek és kínáld meg a többieket. Biztos más gyereknek is jót tesz ha eszik egészségesebb dolgokat is. Valamint újdonság is neki. Biztos megkósolja majd az összes kisgyerek.
Nem utolsó dolog hogy így megtanulja kisgyereked, ahogy látja, hogy hogyan kell jószívűnek lenni, megosztani ami nekem van, kölcsönösen adni kapni. Meg hát kialakulhat egy jó társaság, aminek hangulata van.
Gondold át, lehet ez is egy megoldás lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!