Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi van olyankor, ha én, az...

Mi van olyankor, ha én, az apa szeretném a nevemre venni a gyerekemet, és az anya nem egyezik bele?

Figyelt kérdés
Hogy miért?Mert attól fél,hogy igy jogilag támadható lesz,mivel szerintem olyan életmódot folytat,ami nem segiti,sőt,rontja majd a későbbiekben a gyerekem személyiségfejlődését.Amikor a pici megszületett,csináltattam egy nevesitett dns vizsgálatot,és 99,9%-ban bizonyitott az apaság!Ebbe még akkor bele ment. Válaszoljatok légyszi. Köszi.
2009. febr. 10. 12:33
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
szerintem az apasági teszt téged igazol, akár a neveden van a gyerek, akár nem...azzal már támadható, úgyhogy mindegy lenne ha megengedné...
2009. febr. 10. 12:37
 2/18 A kérdező kommentje:
igen,de igy ,hogy nincs a nevemen, hivatalosan nincs apja a gyereknek,és nem követhetem figyelemmel,hogy az anya normálisan bánik-e vele.
2009. febr. 10. 12:41
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Egy ismerősöm volt hasonló cipőben, mint te. Fiatalon ejtette teherbe a lányt (de azért mindketten nagykorúak voltak), a lány és családja szerettek volna úgy tenni, mintha mi sem történt volna, és csak a gólya pottyantott volna közéjük egy újszülöttet, de az ismerős a dns-teszt eredményével kiharcolta a bíróságon az apai jogokat (láthatás), és persze tartásdíjat is fizet. A bíróság elsősorban a gyerek érdekét nézi, márpedig az ő érdeke mindenképp a két szülő. Ha ismert az apa, az anyuka önhatalmúan nem foszthatja meg a szülői jogaitól. Az teljesen mindegy, kinek a nevét viseli a gyerek, ma már házasságon belül is van akár arra is lehetőség, hogy az anyai vezetéknevet vigyék tovább a gyerekek. Ennek semmi köze az apa jogaihoz.
2009. febr. 10. 12:50
 4/18 A kérdező kommentje:
igen,igazad van.de ha olvastad az előző válasz álltalam irt kommentjét,akkor tudod,hogy amig papiron nem szerepel sehol az,hogy én vagyok az apa,addig az olyan,mint ha én nem is léteznék!semmihez semmilyen jogom nincs a kisfiammal kapcsolatban.nincs láthatás,csak akkor láthatom,amikor anya engedi.azért köszi.
2009. febr. 10. 12:59
 5/18 anonim ***** válasza:
94%
Ezzel tisztában vagyok, ez az ismerősömnél is így volt, ezért indított bírósági eljárást az apai jogokért. Nem automatikusan jár. Azt még hozzátenném, hogy ebben az esetben két egyedülálló fiatalról volt szó. Bonyolultabb az eset, ha a gyerek anyja házasságban él, és a férje a nevére veszi a gyereket. A magyar jog a férjet automatikusan apának ismeri el, ha ő nem tiltakozik.
2009. febr. 10. 13:05
 6/18 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek a gyors válaszokat,örülök,hogy ilyen közösségekre talál néha az egyszerü ember fia még ebben az országban!
2009. febr. 10. 13:10
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
és az is nagyon szép dolog , hogy egy apa harcol a gyerekéért , mert általában fordítva szokott lenni.sajnos az én bátyám megtagadta a kislányát aki házasságán kívul szuletett még annak ellenére is , hogy a bíróságon rá lett bizonyítva.drukkolok neked továbbra is és orulok , hogy még léteznek ilyen férfiak is akik nem csak "megcsinálni " tudják a gyereket, hanem feleloséget is akarnak érte válalni
2009. febr. 10. 13:51
 8/18 A kérdező kommentje:
tudod...én nem akartam ezt a gyereket,mert nem hogy nem házasságban,de nem is egy szokványos párkapcsolatban született!ez egy se veled-se nélküled kapcsolatban megfogant csöpség,de ha már megszületett,és egy ilyen helyzetbe került akaratán kivül,akkor szerintem neki is joga van ugy felnőni,hogy apa,és anya is legyen mellette,és ne induljon ebből a helyzetből kifolyólag hátránnyal minden közösségben!mindent meg fogok tenni azért,hogy teljes mértékben eleget tegyek minden apai jogomnak és kötelességemnek is!köszönöm a szurkolást,nagyon rendes vagy!üdv
2009. febr. 10. 14:11
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem is nagyon rendes tőled,hogy harcolsz a gyerekedért.Valóban kevés férfi tenné ezt,a többség inkább menekülne a felelősség elől.

Én csak fordított esetet ismerek.A rokonom is szült lányfejjel egy gyereket,Ő is véletlen baba volt.Náluk az anya akarta az apa nevére íratni,de az apa erre nem volt hajlandó,hogy beleegyezzen.Az apaságot elismerte,de a nevét nem adta a gyerekének,így nem is kerülhetett a nevére.Házasságon kívül az anya nevére írják a gyereket.

Gondolom akkor fordított esetben is így lehet,hogy hiába akarod Te,ha az anya nem akarja.A jogaidat tudod enélkül is érvényesíteni,ha az apaság bizonyított.Bírósági eljárást kell kezdeményezned láthatás,és gyerektartás ügyében.Ez ellen az anya nem tehet semmit.Köteles lesz neked biztosítani a gyerek 3 éves koráig a láthatást,azután pedig el is viheted majd láthatásokra a gyerekedet.Azért próbáljatok megegyezni,mert a gyerek érdeke mindenképpen ez lenne.Jobban tenné az anyja is,ha nem akadékoskodna,hanem együttműködne veled.A gyereknek mindkét szülőjére szüksége van.

Sok sikert kívánok neked,és hogy örömöd lelhesd a gyerekedben mielőbb.

2009. febr. 10. 19:05
 10/18 anonim ***** válasza:
80%

Amikor a kicsi megszuletett, a gyamugy irt a parodnak, neki kotelezoen meg kellett jelennie a gyamugyon, es megkerdeztek, hogy szuletett egy babaja, de hol az apa? Mit mondott vajon a parod? Azt, hogy nem tudja, ki az apa??? Akkor hazudott.

Menjel be a gyamugyre, mondd el amit ide leirtal, vidd magaddal a dns tesztet is. Ok majd elmondanak mindent neked, hogyan tovabb, mit tegyel. Nem teheti meg az anya, hogy azt mondja, hogy nem tudja ki az apa, hiszen azt irod, o is tudja, hogy keszult dns teszt, es tudja az eredmenyt is, hogy te vagy az apa. Akkor nyilvan a te nevedet fogja megkapni, nem pedig egy kitalalt vezetek nevet. Mert most az anya nevet kapta a baba szuleteskor, de 3 even belul rendezodnie kell a nevvel es az apaval kapcsolatban a dolgoknak! 3 ev mulva, ha az anya ujbol azt mondja, hogy nincs apja a gyereknek, kitalalnak neki egy alnevet!

Ezt elozd meg! Menjel holnap be a gyamugyre, es segiteni fognak, hidd el. Ha a birosagra kell majd menned, akkor azt is pontosan elfogjak mondani neked, meg segitenek megfogalmazni egy levelet is, amit esetleg a birosagnak kell kuldened, de lehet hogy ok hivatalbol elinditjak az ugyet.

Holnap gyamugy, es mondj el mindent, kerdezz mindent!

Remelem minden jol alakul!

Majd irjal, mit inteztel, mennyi idos a baba?

2009. febr. 10. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!