Lejart a probaidom, kirughatnak baba miatt?
Ha aláírtad a szerződést, hogy 11.14-től dolgozol ott, akkor első lépésben meg kell támadnod a szerződést megtévesztés címén.
Ha ez megvan, akkor meg kell támadnod a felmondást, jogszerűtlen elbocsátás miatt.
Mindenképp keress fel egy munkajogászt, és villámgyorsan lépj, így is el fog tartani jó darabig..
Bocs, hogy off vagyok, nem értek hozzá, de elmehetnek a búsba. Engem 10 hetesen kirúgtak, pedig előtte már 1 évet is dolgoztam nekik, csak ők közben cégformát váltottak, amiben új próbaidő volt áááh ne haragudj nem akarlak a sajátommal traktálni, csak kijött belőlem.
Munkajogász, vidd a papírjaidat, amik bizonyítják, hogy előbb ott dolgoztál már.
Egyébként biztos jobban jársz, ha ezután is dolgozol? Úgy értem nem fognak szívatni, jobban megterhelni a melóval, amiért kibabrálsz velük...
Én úgy tudom, hogyha határozatlan idejű a munkaszerződés, akkor semmilyen indokkal alatt nem rúghatnak ki ha terhes vagy.
Tehát próbaidő alatt vagy, akkor sem!
Utolsó: rosszul tudod. Próbaidő alatt indoklás nélkül megszüntethető a munkaviszony.
Plusz nemcsak határozatlan idejű szerződés esetén él a védelem, hanem a határozott idő lejártáig a határozott idejűnél is.
A jelenléti ív és a kasszazáró papír sajnos nem sokat jelent. A kasszazáró papíron a neved gondolom nincs rajta...Az ÁFÁ-s számlákrol meg gondolom nincs másolatod...
Szóval ezek szerintem nem sokat érnek, de nem vagok munkajogsz.. Nekem is volt egy hely, több mint 1.5 évig meloztam ott, jelenlétim volt, meg egy 1 oldalas gépelt munkaszerződésem, amin nem volt cégpecsét...Nem is voltam bejelentve 1 percig sem.
Első vagyok, kezdj holnap egy munkajogásznál. Valószínű az is elegendő, ha rájuk ijeszt.
És szólj a munkahelyeden, hogy megkéred a NAV-ot, vizsgálják ki, miért nem akkortól voltál bejelentve, amikortól hivatalosan ott dolgoztál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!