Gyesen vagyok jan.21-ig. Már úton a következő baba. Most veszem ki a szabijaimat. Szóval az lenne a kérdrésem hogy utána táppénzen leszek? Vagy mikortól jár gyed?
Tgyást meg gyedet semmiképp sem kaphatsz még mivel azok csak a baba megszületése után járnak. A Tgyást a szülés várható időpontja előtt 28 nappal lehet igényelni leghamarabb. Csak táppénzre tudsz menni a szabi letelte után vagy visszamész dolgozni (gondolom azt nem akarod).
Én úgy tudom, hogy mivel a 2011-es éved (pár hét kivételével) gyessel telt ezért a minimálbért fogják figyelembe venni a gyed kiszámításánál ill. a Tgyás-od is maximált lesz (ezt nem tudom pontosan hogy van) persze csak akkor nézik a minimálbért ha ettől nem kevesebb a szerződés szerinti béred mert ha kevesebb akkor abból számolnak. Szóval nem sok gyedet fogsz kapni, olyan 45.000.körül főleg most,h. kivezették a fél szuper bruttót meg nincs adójóváírás meg jól elszarták az egészet, h. megint az szívjon akinek nem kéne, a kismamák meg a kisgyerekesek. Én is jól megszívom mert csak holnap fogok szülni. Ha még decemberben szültem volna akkor jobban jártam volna csak az a baj, hogy ezt most találták ki és nem akkor amikor én bevállaltam a kis tesót. Jól megszívattak. :( Bocs, hogy kitörtem de akkora szemétség, ha ezt tudom akkor lehet nem vállalok most még egy gyereket.
Utolsónak:
Megigényelted már a tgyást? Miért nem kérted a tgyást a szülés várható ideje előtt 28 nappal? Vagy úgy sem igényelted volna tavaly?
Kérdezőnek:
A szabik után (ha nem akarsz dolgozni) mehetsz táppénzre, utána tgyás, gyed. A táppénzt a szabis pénzedből fogják számolni, a tgyást is (ha nincs 180 bérezett napod, akkor maximalizálva, minbérx2x0,7). A gyedet már jövőre igényled, akkor az idei évet nézik. Itt zömében táppénzt fogsz kapni, így a táppénz alapod lesz a gyed alapod is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!