Kutyus a lakásban és a kúszó-mászó baba?
Családi házban lakunk, kis testű kutyusunk van, aki benti kutya. Egyenlőre nehezen képzelem el a kutyát és a gyereket is a szőnyegen. Ti hogy vagytok vele? Gondolom porszívóztok mindennap. Hogy viselkedik a kutyus a gyerekkel és játékaival?
5 hónapos a fiam.
3 éves a hosszúszőrű csivavánk.
Nem egy gyerekbarát fajta. :( Viszont a lányom oda van érte, és eddig hála az égnek ez visszafelé is így van. El vannak egyelőre kerítve egymástól, de a kerítésnél folyton enyelegnek. A gyerek húzza a fülét, a kutya meg ül, és hagyja neki. Már többször összeengedtük őket, mert a lányom lassan elindul, tehát meg kell egymást így is szokniuk. Most ivartalaníttattuk a kutyát, picit nyugodtabb is lett ennek örömére.
2 naponta porszívózok, felmosok. Nem viszem túlzásba. A kutya nagyon tiszta, fürdetve, fésülve van. Ha a gyerek kijátszotta magát, viszem kezet mosni rögtön. Folyton a nyomukban vagyok, fél percre sem maradnak kettesben, mert azért féltem őket egymástól. Én 9 macskával és 2 kutyával nőttem fel és még élek. :)
Havonta féregtelenítjük a kutyát, 3 havonta orvoshoz visszük, minden szurit beadatunk neki, nehogy átadjon valamit a gyereknek.
A doktornőnk szerint semmi gond nem lesz, ha betartjuk a fenti dolgokat rendesen. Nekik macska van otthon és 3 gyerek. :)
Apósom állatorvos, extrán odafigyel a kutyára.
Szerintem megoldható a kutya és a gyerek együtt.
Nekem a gyerekorvos megkérdezte, hogy van-e valamilyen háziállatunk /amikor először kijött, be volt zárva kutyánk/.
Mondtam. hogy egy németjuhászunk van, csak annyi volt a reakciója, hogy jót tesz a kutya a gyereknek, csak tisztán kell tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!