Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kutyus a lakásban és a kúszó-m...

Kutyus a lakásban és a kúszó-mászó baba?

Figyelt kérdés

Családi házban lakunk, kis testű kutyusunk van, aki benti kutya. Egyenlőre nehezen képzelem el a kutyát és a gyereket is a szőnyegen. Ti hogy vagytok vele? Gondolom porszívóztok mindennap. Hogy viselkedik a kutyus a gyerekkel és játékaival?

5 hónapos a fiam.

2012. jan. 18. 10:48
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Naponta porszívózok és + kefével jól kijön a szőr a szőnyegből. Egyébként a nappali a kutyáé (előterünk nincs) a szobákba nem mehet be.A kutyát nem érdekli a gyerek és kb menekül előle mert lányomnak nagyon érdekes.12 éves a kis pincsim és főleg emiatt nem volt soha gond mert nem rágcsál,nem játékos..többnyire egész nap csak fekszik szóval már nagyon nyugodt kutya.
2012. jan. 18. 11:10
 2/7 anonim ***** válasza:
46%
Ha a kutyusok felnőttek, furán is reagálhatnak a picire. Számukra lehet, hogy csak egy "csipogó kis játék", semmi esetre se hagyd őket hármasban, kettesben. Mindig legyél ott! MINDIG! (ismerősömnek meg kellett védeni a picit a 7 éves kutyusától, mert csak játékból, de rámászott, erőteljesen kimutatta a kutyának, hogy hozzá ne merjen nyúlni). Biztosan kutyája is válogatja, milyen a reakció, de légy óvatos. Ez a kutya oldaláról a dolog. A baba sajnos mindent a szájába vesz. Elkerülhetetlenül találkozni fog kutyaszőrrel, ha leejti a cumit, ha arccal ráfekszik a szőnyegre, a kezére kerül, stb. Ezt napi porszívózással is iszonyú nehéz lesz elkerülni. Semmiképp sem higénikus, sajnos. Persze, jobb esetben nem lesz tőle baja, sokan nevelnek kutyust, cicát és gyereket egy lakásban, de azért... nálam ez elképzelhetetlen lenne, megmondom őszintén (nekem is volt szobában kutyusom, de egy pici baba immunrendszere más, én talán túlféltem, de nem tenném le a szőnyegre két kutya mellé). A babajátékokat meg ne csócsálja már a házikedvenc, utána meg a gyerek... brrr.. Nem valami ideális a helyzet, azt kell, hogy mondjam. (hozzáteszem imádom a kutyákat, de ez így nem a legjobb).
2012. jan. 18. 11:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy évig volt a lányom mellett egy németjuhász, sajnos utána el kellett altatni /13 évesen agyvérzést kapott/, de semmi baja nem lett a gyereknek. Oda kell figyelni, hogy ne hagyd őket egyedül. mert ahogy már írta valaki, játéknak tekintheti a picit, és akaratlanul is kárt tehet benne.
2012. jan. 18. 11:36
 4/7 anonim ***** válasza:
90%
Ezen én is gondolkoztam. Nekünk Yorkink van 1,8kg, de olyan, mint a rongy, bármit lehet vele csinálni, a 6 éves lányom kiképzésben részesítette eddig :) De a pici 3 hónapos. Még konkrétan a szőnyegre sosem tettem, mindig volt alatta habtapi vagy pléd vagy játszószőnyeg, de nem sokára kúszni fog és mindent a szájába vesz. Mondjuk a mi kutyánknak egyáltalán nem hullik a szőre. Így ezt most végiggondolva, lehet, hogy a kutya nagyobb veszélyben van :DD
2012. jan. 18. 12:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

3 éves a hosszúszőrű csivavánk.

Nem egy gyerekbarát fajta. :( Viszont a lányom oda van érte, és eddig hála az égnek ez visszafelé is így van. El vannak egyelőre kerítve egymástól, de a kerítésnél folyton enyelegnek. A gyerek húzza a fülét, a kutya meg ül, és hagyja neki. Már többször összeengedtük őket, mert a lányom lassan elindul, tehát meg kell egymást így is szokniuk. Most ivartalaníttattuk a kutyát, picit nyugodtabb is lett ennek örömére.

2 naponta porszívózok, felmosok. Nem viszem túlzásba. A kutya nagyon tiszta, fürdetve, fésülve van. Ha a gyerek kijátszotta magát, viszem kezet mosni rögtön. Folyton a nyomukban vagyok, fél percre sem maradnak kettesben, mert azért féltem őket egymástól. Én 9 macskával és 2 kutyával nőttem fel és még élek. :)

Havonta féregtelenítjük a kutyát, 3 havonta orvoshoz visszük, minden szurit beadatunk neki, nehogy átadjon valamit a gyereknek.

A doktornőnk szerint semmi gond nem lesz, ha betartjuk a fenti dolgokat rendesen. Nekik macska van otthon és 3 gyerek. :)

Apósom állatorvos, extrán odafigyel a kutyára.

Szerintem megoldható a kutya és a gyerek együtt.

2012. jan. 18. 12:39
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2012. jan. 18. 21:29
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a gyerekorvos megkérdezte, hogy van-e valamilyen háziállatunk /amikor először kijött, be volt zárva kutyánk/.

Mondtam. hogy egy németjuhászunk van, csak annyi volt a reakciója, hogy jót tesz a kutya a gyereknek, csak tisztán kell tartani.

2012. jan. 19. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!