Akinek van kutyája és később jött a baba is, lakásban élnek hogyan egyeztethető össze?
Nekem van egy 11 éves kiskutyám, kicsi kora óta nálam van, és panelban lakunk. Jó természetű kutya, lusta és elég félős. Születése óta egyedül nevelem a kislányomat, így mindig nekem kell kutyát sétáltatni. Nincs nagy rohangászási igénye a kutyának, főleg csak a dolgát intézi el. Napi 3x megyünk le, ha nagyon rossz idő van, akkor csak 2x. Ez újszülöttként könnyebb volt, igaz, tél volt, de csak becsomagoltam a kislányomat az anorákba, beraktam a kendőbe, és már mentünk is. Most már nehezebb (11 hónapos), mert bár a sétát élvezi, az öltöztetés egy küzdelem.
A összeszokás már nehezebb kérdés, még most is az. A kutya bemehetett a gyerekszobába is, de nem nagyon érdekli a kislányom. Nem szereti, fél tőle. Ha közelít felé (mert a kislányom imádja a kutyát, állandóan simogatná), akkor a kutya elmenekül. A nap többi részében pedig levegőnek nézi. De érdekes módon, ha elkezd sírni, a kutya jön oda rögtön, mintha aggódna. A kislányom 7 hónapos kora óta odanyújtja a kutyának a kutyakekszet, azt nagy félve elveszi. Kb. ennyi közöttük az összes kapcsolat, de remélem, a kutya megszereti még a kislányomat.
A kislányom először 2-3 hónaposan simogatta meg a kutyát, amikor elkezdte érdekelni, és nyúlt felé. Akkor kicsit oda tartottam, hadd érintse meg. De még most se tud mindig simogatni, főleg a szőrráncigálás megy.
Féltékenység nálunk nem volt feltűnő. Inkább csak nagy sóhajtozások a kutya részéről. Próbáltam sokat simogatni a kutyát, amikor a kislányom aludt. Korábban bejöhetett az ágyba, de nem tanyázott ott, ez inkább csak olyan presztizskérdés volt. A baba születése után ez megszűnt, de most, hogy már nagyobb a kislányom, néha feljöhet egy kis simogatásra.
Amióta megvan a baba, többet takarítok a kutyaszőr miatt, mint előtte, és a kutyát is gyakrabban fésülöm. Amióta mászik, azóta lehetetlen elszeparálni a kutyaszőrtől, meg minden játéka a földön van szétszórva. Egész nap csak ferőtleníthetnék meg törölgethetnék, de még így se lenne minden tiszta. Így ezzel nem is töröm magam, mert lehetetlenség a szőrt mindenhonnan eltüntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!