Nem vita kérdés! Minek vállalnak kis korkülönbséggel gyereket az anyukák, ha utána csak panaszkodnak és kétségbeesnek?
Én írtam, hogy szerintem nem jó a kis korkülönbség. Köszi a lepontozást, nem zavar amúgy, ha valaki ebben éli ki magát, hát egészségére. Csak így annyira nem lehet adni a pontszámokra. A kérdező véleményt kért, erre ha valakinek nem tetszik egy vélemény akkor jól lepontozza. Semmi köze a válasz hasznosságához.
Szerintem én ezt az egész pontozósdit kezdem fordítva nézni, mert akinek sok pontja van az nem azt jelenti, hogy hasznosak a válaszai, csak jól tud nyalizni a pontozósoknak.
Na lehet élvezkedni és ezt is jól lepontozni :)
Komolyan, vicc az egész.
Ha egy gyereked van, az elkényeztetett egyke.
Ha több, akkor tuti hogy mind el vannak hanyagolva, hisztisek és akaratosak? nemár...
Ha meg nem szül az ember, mégis hogy képzeli...
Inkább mindenki törődjön a saját dolgával.
Mint írtam, nem vita kérdésnek szántam! Ehhez képest, a legtöbben annak vették, illetve magukra. Engem nem az érdekel, hogy ki hogyan éli meg a két kicsit, hanem ha felelősségteljesen és TUDATOSAN vállalja be a gyereket, akkor utána miért bánkódik?
Az egyik kedves válaszadót maximálisan lepontoztátok, pedig ő fogalmazta meg legjobban ezt a problémát. Én mindenkit felpontoztam mivel nincs két egyforma ember és két egyforma gondolat sem. Véleményt kértem, nem kioktatást. Az effélét mellőzzétek.
Bocs de neked nem tűnik fel, hoyg csak az az egy ember értett egyet veled? Te persze pont őt emeled ki. Nem hiszem hogy jól megfogalmazta a problémát, amikor a kis korkülönbséges gyerekeket, neveletlen, hisztis, féltékeny szörnyetegeknek írta le. Nekem kis korkülönbséggel születtek a lányaim, pont azért mert nem nekik így lesz jó később. Egymáshoz nőnek, és jobban tudnak játszani, és később segíteni egymást. Az első két év így nagyon nehéz. Ha nem tetszik hogy néha panaszkodik az ember, akkor ne olvasd. Te biztos soha nem fogsz panaszkodni a gyereked miatt ugye? NA majd meglátjuk.
Amúgy a lányaim van hogy veszekszenek, sőt van hogy hisztisek, és neveletlennek tűnhetnek annak aki nem ismeri őket. Ugyanúgy ahogy amajd a te gyereked is lesz ilyen, akár egyke marad akár kis vagy nagy korkülönbséggel születik testvére, mert ezen minden gyerek átmegy. Szóval ne gondold hogy ez attól függ hogy egyke vagy korán van tesója. Én 99%-ban csak előnyét látom a gyerekek szempontjából, hogy vannak egymásnak.
01-20 20:28-as válasz első részét olvastad? Válasz a kérdésedre...
. Ilyenek vagyunk mi emberek.Panaszkodunk. Rengeteg olyan esetben, amikor mi vagyunk bajunk okozói Miért ne? Feszültségoldás.... Nem hiszem el, hogy te nem tetted még.... Szerintem napi szinten. Unatkozós kérdésnek tűnik, nincs értelme ilyenekbe belebonyolódni :))))
A 20:28-as 93%-os válaszolóval maximálisan egyetértek! Ez az oldal azért van, hogy panaszkodjunk, kérdezzünk. De hogy a kérdésre is válaszoljak;
Az én gyerekeim között 2 és fél év van, ami szerintem nagyon ideális korkülönbség. Már sok dologban önálló a nagyobb, de még elég kicsi ahhoz hogy együtt játszhassanak és később is megtalálják a közös hangot. Mondjuk szerintem nincs még két ilyen tüneményes gyereke senkinek, mint az enyémek, ugyanis féltékenység nincs, az éjszakázást nem ismerem, nem voltak hasfájósok, a fogzást is jól viselték, hihetetlen jó gyerekek, bárhol bárkivel elvannak, nem hisztisek, nem sírósak, türelmesek és még sorolhatnám. A lányom ugyan kicsit válogatós lett, de ez legyen a legnagyobb bajunk! Szerintem sokszor az történik, hogy egy angyali első gyerek után születik egy "nehezebb eset". A "bajt" tetézi, hogy a nagy féltékenységből kezelhetetlen lesz. Erről pedig nem a szülők tehetnek.
Le leszek pontozva, de részben egyet értek veled! Megértem azokat akik bevállalják a kis korkülönbséget, hiszen annak is meglehet az előnye, de én ismerem a saját korlátaimat, és tudom magamról, ha én is bevállaltam volna, akkor a kérdésed, most rólam is szólhatna... Nekem nem elég indok a kis korkülönbséghez, hogy LEHET, hogy jól ellesznek majd együtt.
Én azt tapasztaltam a közvetlen környezetemben, hogy a kis különbséggel született testvérek nem feltétlenül vannak el egymással jól. Értsd ezalatt, hogy nagyon sok veszekedést, vitát látok a gyerekek között, anyuka meg őrlődik, hogy vajon mit csinálhat rosszul, holott nem az ő hibája, csak épp ez nem úgy működik, hogy előre lehet tudni, hogy jól ellesznek együtt. Ezt senki nem garantálja! Nagyon jól hangzik, hogy együtt nőnek fel, lefoglalják egymást, de azért ez nem mindig igaz. A valós életben én azt látom legtöbbször, hogy egyszerre kell mindkettőnek ugyanaz, ha egyik ezzel akar játszani, akkor a másik is, irigyek egymásra, bántják egymást, anyuka pedig tényleg ideges, indulatos...
Persze láttam már én is édes imádni való testvérpárt, akik tényleg jól érzik együtt magukat. Csak sajnos én ezt látom ritkábban.
Köztem és öcsém között majdnem 7 év van. Imádjuk egymást!!! Mindig is nagyon jó testvérek voltunk, a mai napig rengeteg olyan dolgunk van, amit csak egymással beszélünk meg! Tudom, hogy nagy különbséggel született tesók között is lehet rossz kapcsolat, de a személyes tapasztalatom az, hogy nálunk ez nagyon jól működött! Úgyhogy ha lesz is a fiamnak testvére, akkor is max 3-5 év múlva! A fiam most 2 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!