Anyukák versenye?

Figyelt kérdés
Úgy vettem észre mintha versengenének itt egyes anyukák. Olyan kérdések vannak fent hogy az már a gyerek intim életét sérti. Pl: hány évesen tudta kitörölni a gyereked a fenekét, stb. Aztán: a ti gyerekeitek is... stb. Néha olyan érzése támad az embernek, mintha a kedves felelősségteljes anyukák nem tudnák hogy hol az a bizonyos határ. Tehát mi ez itt? Anyukák versenye?
2012. jan. 13. 23:35
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
A 10-es válaszoló nagyon jól megfogalmazta.Viszont igazuk van a többieknek is,mert én is bele szoktam futni H@lye kérdésekbe.Lehet,hogy néha én is teszek föl ilyet,de mivel a saját gyerekemen kívül nincs más összehasonlítási alapom ezért teszünk föl más számára buta érdeklődő,dicsekvő kérdést.
2012. jan. 14. 05:28
 12/34 anonim ***** válasza:

A 10-essel tökre egyetértek. Én is a pozitiv és negatív irányú dolgokat is elmesélem épp ezért megnyugtatásból hogy pl. nincs semmi katasztrófa ha a gyereked 2.5 évesen nem beszél még cicerói körmondatokban.

Enyém se beszélt sőt még szinte semmit akkor ma mégis értelmes, normális, átlagos 4 éves fiúgyerek.

2012. jan. 14. 08:21
 13/34 A kérdező kommentje:
A normális kérdésekkel semmi bajom pl ahol tanácsot kérnek, de az olyanokat nem értem ami eleve úgy kezdődik, hogy a ti gyereketek is...
2012. jan. 14. 08:56
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Azt a bizonyos kérdést,arról,hogy hány évesen tudta kitörölni a gyerek a fenekét én tettem fel,mondjuk nem egészen így szólt a kérdés , de ez mindegy is.

Nem versengésnek szántam, csak hirtelen felindultságból kérdeztem, mert tegnap az apukája volt a gyerekért az oviba, mikor, oda ért a gyerek épp az óvó nénitől kért segítséget abban a bizonyos dologban.Erre az apja meg felhívott ,hogy ő bizony nem megy többet a gyerekért az oviba mert nem fog szégyenkezni,hogy még ennyit sem tud a gyerek megcsinálni magától.Erre mikor mondtam neki,hogy vannak szerintem más gyerekek is akinek azért segíteni kell,hogy rendesen meg legyen törölve a feneke, azzal jött,hogy azért az ő gyereke ne tartozzon már a bénák közzé. Nahát ezen nagyon kiakadtam, és ekkor tettem fel ezt a kérdést mérgemben,hogy tisztában legyek már vele,hogy mennyire van úgymond elmaradva a gyerek ezzel a dologgal,mert szerintem nem olyan nagy targédia ez ha 5 évesen még nem megy neki ez a dolog tökéletesen egyedül, de az apja szerint ez aztán hú de nagy baj.

Az én gyermekem közel sem tökéletes, és nem i s várom,hogy az legyen, úgyhogy egyáltalán nem azért tetem fel ezt a kérdést,hogy dicsekedjek,hogy az enyén aztán ilyen meg olyan ügyes.Egyébként meg senkitől sem kértem,hogy írjí meg a gyerek nemét, vagy nevét, vagy bármi más személyes dolgát, csak a korára voltam kiváncsi, szerintem ezzel nem sértettem meg senkit.

2012. jan. 14. 10:12
 15/34 anonim ***** válasza:

Én nem versenyezni járok ide, ha valamiben fejlettebb a lányom, azt is csak tényként közlöm, ha olyan a kérdés. Inkább ötleteket, tanácsokat, megnyugtatást keresek, és adok.

Mi felnőttek sem vagyunk egyformák, természetes, hogy a gyerekek sem.

Nem verseny, de sok anyuka szívesen dicsekszik a gyermekével, hiszen Ő az élete új értelme, a kincse :) Mindenkinek a saját gyereke a maga csodája.

2012. jan. 14. 11:00
 16/34 anonim ***** válasza:
Mit nem értesz azon? Mi a fura a Ti gyereketek is....c. kérdésekben? Olyanrol még nem hallottál h. összehasonlitás? Szerintem sok anyka azert tesz fel olyan kérdéseket hogy tudja nincs e lemaradva a gyerek,nem kéne e már elkezdeni pl.tanitani popot törölni,stb.
2012. jan. 14. 11:32
 17/34 A kérdező kommentje:
És a környezetükben nincsenek szülők, nagyszülők, hozzájuk hasonló anyukák, akiket személyesen ismernek? Miért kell idegenektől ilyeneket kérdezni?
2012. jan. 14. 13:51
 18/34 anonim ***** válasza:
Mert ez egy kérdezős oldal. És sajnos több embernek nincs segítsége, mint gondolnád. Arról nem is beszélve, hogy a mai anyukák naprakészebb és relevánsabb információkkal tudnak szolgálni, mint a szüleink, akik jó pár évtizede élték át ugyanezeket.
2012. jan. 14. 13:56
 19/34 A kérdező kommentje:
Szerintem ez egy divat itt. Egyikőtök se mondja hogy nem találkozott még a környezetében hozzá hasonló anyukával, akikkel ezeket meg tudta volna tárgyalni személyesen. Itt arról van szó, hogy kinek a gyereke "ügyesebb" fejlettebb, okosabb. Valamint másnem a gyerek orvosát is meg lehet kérdezni. Nem?
2012. jan. 14. 14:01
 20/34 anonim ***** válasza:

De téged miért zavar, ha valaki plusz infót esetleg megerősítést vár? Azért van ez az oldal.

Ennyi erőből szűnjön meg az egész GYK, mert mindent meg lehet kérdezni ismerősöktől, szakemberektől.

2012. jan. 14. 14:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!