Anyukák, akik fogyóztak gyerkőc mellett, hogyan sikerült leadni a kg-kat, miket ettetek. Stb?
kiváncsi vagyok kinek hogy sikerült leadni,mennyit,mennyi idő alatt,mit tett ezért!Akár 1napotokat is leirhatjátok amikor fogyóztatok/diétáztatok,hogy miből állt,miket ettetek,mit mozogtatok..stb.
És szeretnék még kérdezni valamit,hátha tudtok segiteni.Pl a joghurtoknál,zabpelyheknél,vagy akárminél mi a fontos amit néznem kell?Zsirtartalmat,szénhidrátot?Esetleg megirnátok hol tudnám megnézni mennyi az az érték ezekből,ami még belefér?Mi a max érték amit még ehetek?Köszönöm!
Én nem igazán vagyok híve azoknak a diétáknak mikor az ember megvon valamit magától, amit addig evett, mert ha lementek a kilók, és újra elkezdi enni, még ha kis mennyiségben is, akkor is nagyon valószínű, hogy visszajön az, amit leadott, vagy legalábbis egy része.
Én nem igazán tudtam fogyózni szoptatás mellett,mert ha kevesebbet ettem, akkor csappant a tejem.És farkas éhségem volt,főleg az elején.Így a terhesség alatt felszedett 10 kg rajtam is maradt.Mikor kisfiam kb 1 éves lett,akkor kezdtem el kevesebbet enni,nálam ez a fogyózás...Azért addig sem zabáltam, csak megettem ami jól esett.
Most viszont figyelek, hogy csak egyszer szedjek ebédnél, hogy este már csak pirítóst vagy salátát egyek,vagy ha nem is igazán vagyok éhes, akkor inkább ne is egyek.
Ez nekem bejön,mennek le szépen a kilók, egy hónap alatt 2kg-ot fogytam, és azóta kb így haladok(15 hónapos a fiam)...oké,most az ünnepek betettek,mert nagyon jól sikerült a habcsók:D
Szóval nem nézem mi mit tartalmaz, csak nem eszek annyit...mondjuk ez azért is jó,mert sajna van, hogy krumplis tészta a kaja, mivel az olcsó,de abból is eszek,pedig nem éppen fogyis étel:)
rajtam csak 2-3kiló maradt mindegyik terhességnél.A terhesség alatt is végig tornáztam, amikor hazajöttem a kórházból azonnal folytattam.
És nem ettem szénhidrátot. (a terhesség alatt sem) cukrot semmiképp, lisztet, krumplit se nagyon. Nekem a tejre semmilyen hatással nem volt, szoptattam gondnélkül és a2-3 kiló 2hónap alatt lent volt.
A lehető legminimálisabbra csökkentetem a cukrot (csak kávéba és teába teszek, mert nem bírom az édesítő ízét, hányingerem van valamennyitől)
Reggelire az eddig megszokott szendvics és társai helyett, joghurt, müzli, gyümölcs, tea, keksz.
Ebéden nem változatok eszem amit főzök, nincs időm ezer fele főzni. Délután iszom egy kávét, vacsira abonett kenyér felvágottal, zöldséggel, körözött paprikával, ilyesmi.
Na és futni kéne, de utálok, az aerobiknak és Rékáék féle ugri bugrinak soha nem voltam a híve, és amúgyis egész nap jövök megyek, hozom viszem a nagyot oviba, főzök, mosok takarítok, időm sem nagyon van, de majd meglátjuk, ha nagyon nem akarnak menni a kilók, belevágok a futásba.
Én most kezdtem, a fiam 1 éves, már nem szopik, 5-6 kg-tól szeretnék megszabadulni, de így egyszer már sikerült leadnom ugyanennyi felesleget pár éve. Remélem most is sikerül. Nagy segítség, hogy a férjem is velem tart. :)
köszi hogy irtatok:) Én mikor megszültem,kevesebb voltam 2kg-val mint mikor teherbeestem.61kg voltam mikor terhes lettem,73-mal mentem szülni,és 59-el jöttem haza.8hónapos koráig nem vlt semmi,tudtam tartani azt a súlyt,a max 63kg volt,pedig egyáltalán nem figyeltem arra hogy mit eszek,még este 11kor is ettem mindig....aztán amikor 8-10hónapos lett a fiam,na akkor kezdtem rohamosan hizni,pedig ugyanannyit ettem mint előtte....de csak pár hónap múlva vettem észre,hogy nem jönnek rám a ruháim,és ráálltam a mérlegre,hát 71kg vagyok,majdnem annyi mint a szülés napján...:( Végre elhatároztam hogy lefogyok,10kg-tól mindenképp megszeretnék szabadulni,de15lenne a legjobb...szörnyű ahogy kinézek,és hogy semmi ruha nem jön rám szinte....most 17hónapos a fiam,egy örökmozgó,mellette szinte semmit nem tudok csinálni,még wc-re is jön velem...:/ de karácsonyra kértem egy elliptikus trénert,mert időm nincs elmenni konditerembe,egyedül vagyok a fiammal,párom mindennap dolgozik reggeltől hajnalig,1 max 2nap szabad.(vendéglátás)Igy amikor elalszik a fiam napközbe,vagy 1x alszik fél-1órát,vagy 2x(de felet,du 40percet),akkor próbálok edzeni,vagy este ha elaludt.Mellette diétázok,de nem tudom hogy fogom birni,én nem birok magvakon élni...stb,na meg én se tudok 3felé főzni....csökkentettem én is a kajamennyiéséget,és azért figyelek hogy több zöldség,gyümölcs legyen,áttértem a teljes kiörlésű kenyérre,a lisztet,cukrot,krumplit,tésztát én is próbálom hanyagolni amennyire lehet,na meg az édességet....ez a legnehezebb,mert függő vagyok...:/ nem tudom hogy fog menni,de remélem sikerül.Még csak pár napja kezdtem el az egészet,nagyon remélem hogy véghez tudom vinni.
szivesen várom még mások történetét is,vagy bármit,receptet,ötletet,bármit :)
van a neten valahol egy kalória kalkulátor ahol azt tudod kiszámolni mennyi kalóriát ehetsz egy nap ha x idő alatt x kilót fogyni szeretnél. Nem ajánlatos heti 0,5-1 kg-nál többet fogyni mert ez az egészséges ütem. Ha mondjuk 10 kg van rajtad szerencsés esetben így is elég 3 hónap 10 kg-hoz mondjuk. Én ezt csináltam nem bírtam volna megállni hogy ne egyek néha sütit csokit stb. Ha főztem számoltam a kalóriákat, annyi hogy cukros üdítőt és a fehér kenyeret kihagytam de ezeket amúgy sem szeretem. Kicsit macerás az elején, de aztán meg lehet szokni hogy miben mennyi kcal van már fejből tudod. Én bármilyen kenyeret reggel ettem csak gyümölcsöt is csak délelőtt mert abban is sok a cukor. a lényeg hogy lefekvés előtt már ne terheljük meg a gyomrunkat, mert azt már nem fogjuk lemozogni alvás közben. tornázni nem nagyon volt időm, vettem egy lépésszámlálót számoltam a lépéseimet a babaséta közben jó tempósan vagy dombos utcákban sétáltam.
Kb 1500 kc-os diéta nem túl drasztikus simán betartható nem is éhezel, én emellett igyekeztem csak a sétáimon kb 200 kcal-t még elégetni már amennyire pontosak ezek a készülékek de én hittem neki. Szóval rajtam volt 20 kg 14-et ledolgoztam így a többi maradt de az már az én hibám mert nem csináltam tovább a diétámat. Most s rajtam van a 20 kg-mert megszületett a második babám, aki most 3 hónapos. Megvárom míg letelik a fél év csak szopizás aztán kezdem újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!