Anyukák versenye?
De.
Úgy látom, van akinek már a másfél éves bölcsise kitörli magának. Ügyes.
Az enyém meg félévesen el tudja fingani a Holdfény szonátát.
Nyílván megvannak azok az anyukák akik dicsekednek a gyerekükkel és azok akik félnek, hogy esetleg le van maradva a fejlődésben. És szerintem egy anyuka sem tud úgy mesélni a gyermekéről, hogy az ne tűnne dicsekedésnek :D Én sem :D Egyrészt mert mindenkinek a sajátja a legokosabb legszebb legcukibb gyerek az egész világon, másrészt meg minden gyerek más-más területen kiváló, leleményes (lásd a seprűs trükk feljebb :D édes lehet)
Ráadásul az összehasonlítás kell , hiszen ha nem tudom, hogy nagyjából mit tudnak az én gyerekemmel egyidősek hogyan tudom őt megítélni? Jócskán elfogult anyukaként??? Nem hinném hogy ez a legjobb módszer, de szükséges rossz. Amúgy a különböző tanulmányok szerinted hogyan születnek? Megnéznek száz gyereket aztán átlagolják az eredményt, tehát ott is hasonlítgatnak.
És akkor a végén jöjjön egy kis "dicsekvés": a kisfiam pl 3 hetesen átfordult oda-vissza, és onnantól kezdve tudta ezt a mutatványt :D Mivel ez nem mindennapi dicsekvésnek tűnik bárkinek mondom, vagy írom. És még egy infó: 3 évesen lett szobatiszta és 3,5 évesen kezdett el beszélni. Ez sem mindennapi, de ez negatív irányban nem az. Mindkét dolgot ugyanolyan intenzitással meséltem minden kismama, anyuka ismerősömnek 2 okból: tapasztalat csere és megnyugvás.
Pluszban még a kérdésedre a kisgyereknevelés első központi témái a következők: kaki, pisi, fürdés, evés. A többi majd csak később jön, de az első hónapok csak erről szólnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!