Anyukák versenye?

Figyelt kérdés
Úgy vettem észre mintha versengenének itt egyes anyukák. Olyan kérdések vannak fent hogy az már a gyerek intim életét sérti. Pl: hány évesen tudta kitörölni a gyereked a fenekét, stb. Aztán: a ti gyerekeitek is... stb. Néha olyan érzése támad az embernek, mintha a kedves felelősségteljes anyukák nem tudnák hogy hol az a bizonyos határ. Tehát mi ez itt? Anyukák versenye?
2012. jan. 13. 23:35
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem, csak a gyereknevelés témakör. És bármily meglepő, ott kakis fenekekről és egymás gyerekével való összehasonlításáról folyik a diskurzus.
2012. jan. 13. 23:40
 2/34 A kérdező kommentje:
Elég undorító az hogy egymás gyerekét hasonlítják össze. Nem?
2012. jan. 13. 23:43
 3/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem, érdeklődnek. Semmi undorítót nem érzek benne.
2012. jan. 13. 23:49
 4/34 anonim ***** válasza:
78%

De.

Úgy látom, van akinek már a másfél éves bölcsise kitörli magának. Ügyes.

Az enyém meg félévesen el tudja fingani a Holdfény szonátát.

2012. jan. 13. 23:49
 5/34 anonim ***** válasza:
100%
Ó, üdvözöllek az anyák világában, ahol a nagy többségnek a dicsekvés a lételeme (tisztelet a kivételnek). Igen, versenyeznek, "nekem már beszél, egyedül eszik-iszik-alszik-kakil stb...... Persze vannak normális kérdések is, de ezek a dicsekvések sok első gyerekes anyukát hajszolna a kétségbe, ha az ő gyereke még nem csinálja ezt vagy azt. Az én lányom sem igazán akar még beszélni, pedig 2 éves, mond dolgokat, más gyereke meg versel, és akkor mi van? Ő meg a seprű nyelével kapcsolja fel a villanyt, mert nem éri fel a kapcsolót:):) Ultracuki:) Ezt nem dicsekvésből vagy versenyből írom, hanem azért, hogy értsd a véleményem: minden gyerek egyéniség, másképp fejlődik, másban ügyesebb. Attól még nekünk ő a legkülönb, és legbecsesebb:D Remélem, senkit nem sértettem meg:)
2012. jan. 13. 23:51
 6/34 anonim ***** válasza:
:D Túrórudi, ez nagyon jó:D
2012. jan. 13. 23:51
 7/34 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy egy második Beethoven vagy Mozart:D
2012. jan. 13. 23:52
 8/34 anonim ***** válasza:
Vizuális típus vagyok, és elképzeltem a seprűnyeles villanyfelkapcsolást...:) (főleg, hogy nekem is van egy lassan 2 éves lányom) Hát dőltem!!:DDD Naggggyon cukkker.:)
2012. jan. 14. 00:53
 9/34 anonim ***** válasza:
Köszi:) És az a poén, hogy nem felejti el, magyarul bármikor seprű van a közelben, közli, hogy sötét van, mondjuk ez csak annyi, hogy söt...és puff, már ég is a villany:)
2012. jan. 14. 01:05
 10/34 anonim ***** válasza:
100%

Nyílván megvannak azok az anyukák akik dicsekednek a gyerekükkel és azok akik félnek, hogy esetleg le van maradva a fejlődésben. És szerintem egy anyuka sem tud úgy mesélni a gyermekéről, hogy az ne tűnne dicsekedésnek :D Én sem :D Egyrészt mert mindenkinek a sajátja a legokosabb legszebb legcukibb gyerek az egész világon, másrészt meg minden gyerek más-más területen kiváló, leleményes (lásd a seprűs trükk feljebb :D édes lehet)

Ráadásul az összehasonlítás kell , hiszen ha nem tudom, hogy nagyjából mit tudnak az én gyerekemmel egyidősek hogyan tudom őt megítélni? Jócskán elfogult anyukaként??? Nem hinném hogy ez a legjobb módszer, de szükséges rossz. Amúgy a különböző tanulmányok szerinted hogyan születnek? Megnéznek száz gyereket aztán átlagolják az eredményt, tehát ott is hasonlítgatnak.

És akkor a végén jöjjön egy kis "dicsekvés": a kisfiam pl 3 hetesen átfordult oda-vissza, és onnantól kezdve tudta ezt a mutatványt :D Mivel ez nem mindennapi dicsekvésnek tűnik bárkinek mondom, vagy írom. És még egy infó: 3 évesen lett szobatiszta és 3,5 évesen kezdett el beszélni. Ez sem mindennapi, de ez negatív irányban nem az. Mindkét dolgot ugyanolyan intenzitással meséltem minden kismama, anyuka ismerősömnek 2 okból: tapasztalat csere és megnyugvás.

Pluszban még a kérdésedre a kisgyereknevelés első központi témái a következők: kaki, pisi, fürdés, evés. A többi majd csak később jön, de az első hónapok csak erről szólnak.

2012. jan. 14. 02:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!