Az anyukák többsége miért olyan kényelmes? Vagy inkább trendinek tartja?
A bébiételeket gondosan felülvizsgálják miért lennének szemetek??? Ha az út mentén vagy ki tudja honnan behozott zöldségből gyüölcsből "főzöget" otthon az lehet hogy épp hogy rosszabb...
Én mindkét gyerekemnek adtam bébiételt és főztem IS. Hol ezt hol azt ahogy épp kijött. Trendiség biztos nem volt benne.
ha nem zavar akkor miért írsz egyáltalán róla? Komolyan van olyan ismerősöd aki felvág azzal, hogy milyen bébiételt vesz? Sürgősen válts ismerősöket :)
Nekem egy olyan sincs akivel erről beszélnék.
Egyébként meg mindenkinek a totális magánügye, hogy tápszerrel eteti avagy szoptatja a gyerekét, hogy meddig csinálja ezt, hogy mikor kezdi el a hozzátáplálást és hogy azt saját készítésű avagy kész babaételekkel teszi.
Szerintem nem babaétellel etetni a gyereket a trendi, hanem más dolgaival foglalkozni :p.
Te igen rosszul érvelhetsz a valóságban is, ugyanis túlsúlyos nem attól lesz valaki, hogy tápszert kapott csecsemőkorában, hanem attól, hogy a szilárd ételek elkezdésekor helytelen étkezési szokásokat alakítanak ki a szülők és nem ügyelnek a tápanyagok arányos bevitelére (kevés zöldség-gyümölcs-fehérje, több szénhidrát, zsír..stb). Mellesleg mint minden más, ez sem fekete-fehér, hiszen vannak, akik alkati tényezők/betegség miatt nem tudnak szoptatni.
Bocsi, de tudod erre szokás mondani, hogy ha hallgattál volna...
7-8 hónaposan miért ne ihatna még tápszert is? Miután a tejet nem ajánlják 1 éves korig, de mostanában már azt is mondják, hogy 2 éves korig... Szoptatni meg nem mindenki tud 7-8 hónapos korig. Sajnos én sem, már fél évesen elment a tejem.
Üvegeset én is adok néha, ha nincs otthon olyan alapanyag, amiből ős is ehetne velünk. Pl. az 1 évesnek nem fogok gombás tésztát, vagy rákos rizottot adni, mert allergizál. De mi szeretjük, meg is főzöm magunknak, ilyenkor ő kap üvegeset. Nincs miatta lelkiismeretfurdalásom. Kb. hetente 1 alkalom ez. Megpróbálok olyat főzni, amit ő is ehet.
Elég kényes témába nyúltál bele.
Hogy válaszoljak is, szerintem egyáltalán nem kényelem kérdése. Persze van olyan is, aki kényelemből csinálja, de te azt soha nem tudhatod milyen okból dönt valaki úgy, hogy üveges kaját vagy tápszert ad a gyerekének. Van aki pont az agyonpermetezett zöldséget és gyümölcsöt nem adná a babájának, ezért inkább üvegeset ad helyette. Ez nem kényelem kérdése. És az hogy túlsúlyos lesz egy gyerek a bébiételtől nem tudom honnan szedted, mert ez nem bizonyított.
És nem utolsósorban meg mindenki a saját belátása szerint dönt a gyereke táplálását illetően, és kényelem ide vagy oda, ehhez másnak semmi köze.
Már ne haragudj kedves kérdező, csak azért írok, mert hálistennek rég láttam ilyen szemellenzős eszmefuttatást, mint a tied. Ha meg vitát akarsz generálni, akkor tessék, ráharaptam :).
Az én babám már 14 hós, és még mindig "tömöm bele a tápszert" elalvás előtt és ébredés után, mert jobban jóllakik vele, mint a tejjel, és a vitamintartalma is inkább passzol a kicsik igényeihez. Ja és még talán olcsóbb is, mint ha NORMÁLIS minőségű tejet vennék.
A bébiételeket pedig azért szeretem, mert ha úton vagyunk, és én beérem egy péksütivel, neki attól még kell rendesen enni. Na meg itt a belvárosban kicsit nehéz lenne a saját kertemből szüretelni vagy netán biopiacról tökéletes (?) hozzávalókat szerezni.
Normális étel alatt egyébként te is a töltött káposztát meg a marhapörköltet érted, úgy 3 hónapos kortól ? :)
Szerintem meg pont, hogy nem kényelemből választják a tápszert az anyukák, hanem azért, mert muszáj. Ha nincs anyatej, mégis mit adjon? Sajnos, szoptatós dajkák ma már nincsenek. Sokkal egyszerűbb elővenni a tejjel teli cicit és szoptatni, mint vizet forralgatni, sterilizálni, agyalni, hogy eleget evett-e a baba.
7-8 hónapos korban még min. napi fél liter tej alapú táplálékra van szüksége a babának. Ha van az anyukának teje, az szuper, de ha eddig sem volt, megint ott a fő kérdés, mit adjon. Persze, el lehet kezdeni szép fokozatosan a joghurtot, túrót, de naponta fél litert nem lehet belediktálni a gyerekbe. A tápszer pont ezért lett kitalálva, anyatej helyettesítőnek hívják.
A tehéntej adását 1 éves kor alatt nem javasolják a szakemberek.
Én részemről főzök a gyereknek, de nem azért, mert annyira ellene lennék a bébiételeknek, hanem azért, mert nem eszi meg a gyerek az üvegest. Ez tökre magánügy.
De magyarázd meg nekem, hogy te tudod, hogy a felvágottban, a "normálisnak" kikiáltott ételekben mi van? Honnan tudod, hogy mivel permetezték a barackot, az almát?
A túlsúly rossz evési szokások, mozgásszegény életmód miatt alakul ki a tiniknél, nem azért, mert néha üveges bébikaját kaptak.
Azt se tudod, miről beszélsz.
A mai ajánlás szerint 3 éves korig napi fél liter tejalapú táplálékot is kell fogyasztania a gyereknek. Mivel a tehéntejet egy éves kor előtt nem ajánlott bevezetni, a nem szoptató anyukák nem csak 7-8, hanem egy éves korig vagy akár tovább is "tömik" tápszerrel a gyereket. És jól teszik!
Én meg még sosem találkoztam olyan anyukával, aki a bébiétellel vágna fel, aki nem főz a gyerekére, az inkább eltitkolja, nehogy az ilyen mindenlébenkanalak ezen háborogjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!