Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az anyukák többsége miért...

Az anyukák többsége miért olyan kényelmes? Vagy inkább trendinek tartja?

Figyelt kérdés
A kényelmes alatt azt értem,hogy megfigyeltem sok anyuka inkább a tápszert vállasztja a szoptatás helyett,ez annyira nem is zavarna,de mikor már a gyerköce elérte a 7-8 hónapos kort akkor is tömi a tápszert a gyerekbe.A hozzátáplálást is valamikor a 6-ik hónap körül kezdik,szegény gyerek nem ismer még semmilyen ízt.De ami ténylegesen zavar,az az amikor a fél polc üveges bébiételnek nevezett szemetet megvásárolja és megeteti a picivel.Ténylegesen ennyire nehezükre esik saját gyermeküknek normális ételt adni?Vagy inkább a gyermek egészségével játtszanak azért hogy másik anyukának fekvághassanak avval,hogy ilyen meg olyan bébiételt vásárolgatnak.Arra még nem gondoltak,hogy pontosan ettöl lesznek tulysúlyos tinik vagy éppen ne adj Isten betegek,mert hogy nem tudni mi is van bennük.
2012. jan. 13. 14:50
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%

Hát amellett hogy ez egy "jó kis provokatív kérdés", nekem erről csak az jut eszembe, hogy ha megkérdeznél egy 100 évvel ezelőtt élő embert, akkor ő meg azt mondaná, hogy milyen rohadt kényelmes vagy, hogy megveszed a boltban a zöldséget, mert ő még maga kapált a kiskertben, meg összeturmixolod a gyereked kajáját, amit ő még villával passzírozott, és egyáltalán, mosógépet meg porszívót használsz...

Változik a világ. Viszont Te csinálhatod úgy, ahogy jónak látod...

2012. jan. 13. 15:03
 12/42 anonim ***** válasza:
100%
És mellesleg állandóan bőgtem, mert tápszerrel kellett kiegészítenem az anyatejet, sőt szégyelltem is magam emiatt, pedig a betegségről és a műtétről nem tehettem:(
 13/42 anonim ***** válasza:
100%
Kényelmes tápszert adni?!Viccelsz?!Nekem kevés volt a tejem,és bár 6 hónapos koráig szoptattam a picit kellett a pótlás.Hát,igencsak macerás.Kimérni,vizet forralni,a cumikat mosogatni stb.Bezzeg a cicimet csak előkaptam,rácsatlakoztattam a babát és kész.Mellesleg azért "tömik" 7-8 hónaposan is tápszerrel,mert 1 éves koráig napi fél liternyi TEJ alapú folyadék KELL a kicsiknek.Ezt nem én mondom,hanem az ORVOSOK.Ami az üveges ételeket illeti tisztábbak,mint ami alapanyagot Te megveszel a közértben és abból főzöl.Ám ahány ház,annyi szokás,csinálja mindenki úgy,ahogy neki tetszik.2 gyerekes
 14/42 anonim ***** válasza:
Mellesleg a tápszeres lányom két éves, 88 cm magas, és 11,80kg, szóval messze nem a kövér, elhízott gyerek kategória, sőt a védőnő szerint alultáplált.
2012. jan. 13. 15:05
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

Soha, soha, soha nem értettem azokat az anyukákat, akik névtelen fórumon akartak kibeszélni más édesanyákat, akik olyan módszereket választottak, amiket ők nem választanának.

Még könyvet is írtam az édesanyák egymással folyó harcáról....hogy mennyivel jobban tennénk, ha a SAJÁT gyerekünkkel foglalkoznánk egymás virtuális csépelése helyett.

Mindenkinek megvan az oka arra, amit tesz, nyugodj meg, ha nem okoz konkrétan NEKED kárt, azzal, hogy nem szoptatja a SAJÁTJÁT, akkor ne akarj a neten támogatókat keresni, hogy együtt gyalázzátok az illetőt. Anya vagy, jó példát kell mutatnod, emelkedj felül a névtelen kibeszélésen!

Az üveges bébiételek nem a Sátántól valók, sem a tápszer. Ha valaki azokat választja, akkor nem tesz rosszat. Lehet, hogy nem tud szoptatni,nincs teje, stb.

A bébiételek meg - a ma kapható zöldségről, gyümiről is megvan a véleménye egyes embereknek, hogyan és mik mellett tárolják az üzletekben, tudnék Neked mesélni róla, mi mellett áll a közértekben a paradicsom, mielőtt felteszik a polcra, lehet hogy inkább az üveget választanád, mert az le van zárva..........................

A gyk azért van, hogy ha valamit az ember nem tud, megkérdezze. Tudtommal. Nem azért, hogy itt szabadon gyalázhasson másokat, akik neki nem tetsző dolgokat tesznek.

Hozzátáplálás: nem tudom, van-e orvosi végzettséged. Ha van, tudod, hogy jelenleg a hat hónapig csak anyatej elv van érvényben. Más kérdés, hogy minden baba szervezet kicsit máshogy fejlődik, én sem tartottam be a hat hónapot (ötnél kezdtem), de nem fogok valakit a neten fikázni, csak mert ő elfogadta a jelenlegi eü-s ajánlást.

A saját gyereke egészségével nem fog játszani senki direktben, hogy felvághasson a bébiétellel...miért is akarna felvágni azzal bárki? Legalább logika lenne a rosszindulattól fröcsögő, pletykás, kibeszélő mondataid között, de még az se nagyon van.

Sorry a kirohanásért, de elég hihetetlen számomra, amikor valaki azért képes kérdést kiírni, hogy édesanyák gyalázásához gyűjtsön lelkes bólogatókat. Igen, igen, nem mindenki szoptat ugyanaddig, nem mindenki etet ugyanúgy, de amíg nem a te gyerekeddel teszi, addig nincs gond. Mert minden gyerek máshogy nevelődik, az anyukák nem egyformák, egyik így dönt, másik úgy.

Egyik ennek a dokinak hisz, másik annak, mert a gyerekorvosok is annyifélét tanácsolnak, ahányan vannak, annak pedig, aki egészségügyi végzettség közelében sem járt soha, tán nem kéne felülbírálnia azokat, akik igen, gondolok itt a hat hónapig tartó szopira.

A trendiség, meg kényelmesség, nem tudom, hogy jön ide. Szoptatnia eleve sokkal könnyebb, mint tápszerezni. Tudom, mert mindkettőt csináltam. Azt meg, hogy a tápszer mitől trendi.........komolyan, legalább logikát vélnék felfedezni a szavaidban, kedves kérdező, de nem. Nem és nem.

2012. jan. 13. 15:10
 16/42 anonim ***** válasza:
100%

11 hónapig szoptattam, azóta tápszert kap a most 16 hónapos lányom.

Fél évesen kezdtem a hozzátáplálást, mert addig a babának semmi másra nincs szüksége mint anyatejre, vagy annak hiányában tápszerre. Ha minden jól megy kb 70-80 éve marad arra hogy megismerje az ízeket.

Üveges bébiételt azért kapott és még néha előfordul, mert akkor épp nem értem rá, vagy olyat főztem ami neki nem volt jó, kb. havonta 4-5 üveges kaját kapott. Most már nem jellemző.

A nem értem rá alatt az értem, hogy épp orvoshoz vittem őket (a bátyja és őközte 22 hó a korkülönbség) vagy ügyeket intéztem, vagy ilyesmi.

Azzal egyáltalán nem értek egyet hogy nem tudni mi van a bébiételekben. Szigorú előírásoknak kell megfelelniük, többnyire bio gazdálkodásból származnak az alapanyagok.

Nagyon szívesen válaszoltam a kérdéseidre, tőled is ezt kérem:

Neked mekkora gyermeked van? Ma miket evett, és mit hol vettél hozzá?

2012. jan. 13. 15:11
 17/42 anonim ***** válasza:
100%

Hű barátom, rendesen kinyitottad a bicskát a zsebemben.

Szoptattam a lányom, aztán megműtöttek, és tápszeres lett. Hú, milyen kényelmes hajnalban a konyhában tápszert kevergetni, míg a lányom a szobában szét ordítja magát!

10 hónapos lesz lassan és még mindig napi 4x kap tápszert, pedig 4 hónapos kora óta hozzátáplálom. Órákat kínlódtam, hogy főzzek neki, nem ette meg, ellenben a bio bébiételeket mint a kiskacsa, úgy nyeli. Alig 8 kiló formás gyerek. Marha nagy felvágás tényleg, hogy a legnagyobb akció közepén ott hagyok a boltban 5-6 ezer Ft-ot, mikor feléből meg tudnám neki főzni. Mennyivel jobb amúgy neki a permetezett, vegykezelt gyümölcs?

Nem beszélve arról, hogy amíg a konyhában pepecselek neki, addig ő egyedül kellene hogy legyen a szobában, mert olyan rossz a lakás elosztása. Úgyhogy jó lenne, ha magadba szállnál, mielőtt lefikázol itt mindenkit. Hány gyereked van, mennyit szoptatsz, miket esznek? Adj nekünk lusta, kényelmes anyáknak tanácsot légyszi!!!!

2012. jan. 13. 15:15
 18/42 anonim ***** válasza:
100%
Lányok...szerintem ez a kérdés 100% provokáció.
2012. jan. 13. 15:17
 19/42 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy provokáció..sajnos vannak anyukák, vagy nem is anyukák, de minden lében kanál emberek, akik szeretnek beleszólni mindenbe, és az interneten kibeszélni másokat, lelkes bólogatókat keresve. Hát ez van, mindenesetre jól le lett hurrogva, és ez már jó :) Többet talán nem csinál ilyen gyerekes ostobaságot.
2012. jan. 13. 15:30
 20/42 anonim ***** válasza:
de nem is reagál rá a kérdező, meg semmi, szerintem csak látni akarta hány ember "ugrik" a kérdésre...tele van ilyen felszedett ostobaságokkal minden kérdés terén (tápszer ellenesség, hozzátáplálás, bébiétel, túlsúly, kényelmes anyukák, trendi dolog) minden amire "ugrani" szoktunk:)))
2012. jan. 13. 15:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!