Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mire alapozzák így a gyerekvál...

Mire alapozzák így a gyerekvállalást?

Figyelt kérdés

Ne haragudjatok,előre bocsátom,nem provokálni akarok senkit...

De a minap olvastam,hogy az egyik ismerős kismama a közösségi oldalon kérte ismerőseit,hogy sos segítsenek neki, olcsón vagy AJÁNDÉK gyanánt kellene neki babakocsi, kiságy és egyéb bútor illetve ruha.

Jöhentek váratlan kiadások, na de ennyire???

2012. jan. 3. 14:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát valószínűleg nem a kiadások jöttek váratlanul, hanem a baba.
2012. jan. 3. 14:51
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is a baba jött váratlanul.

Én ha ilyen helyzetben lennék, kényesen ügyelnék arra, hogy esélye se legyen becsúszni, és itt nem abortuszra gondolok, hanem rendes védekezésre. Csak a tapasztalat azt mutatja, hogy épp oda csúsznak be jobban a babák, ahol kevés a pénz, mert ott inkább nem költenek védekezésre...

2012. jan. 3. 14:55
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

nem tudhatod mi történt velük, miért nem tudják megvenni...nyilván ők sem így tervezték.Váratlan helyzetek mindig vannak.

Mi épp összekaptuk magunkat mire jött a baba, de nem volt félretett pénzünk.Mire megszületett fiunk férjem cége, ahol dolgozott csődbe ment...se végkielégítés,se semmi...gondolhatod milyen helyzetben voltunk...De hála Istennek a családunk sokat segített.Mi sem így terveztük,de így jött össze.

2012. jan. 3. 15:00
 4/14 zkriszti3 ***** válasza:
40%
A védekezés kevesebbe kerül, mint egy gyermek. Nem feltétlen gyógyszerben kell gondolkozni. A gumi sokkal olcsóbb és nem kell minden este figyelni mennyi van még. Lehet valaki allergiás de nekik is van megoldás , persze akarni is kell.
2012. jan. 3. 15:03
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek

Aképeik alapján,meg amiket tudok róluk,nem godnolnám azt,hogy nehéz anaygi körülmények között élnek. Ezért lepődtem meg én is.

Mert ugyebár a használt dolgokkal nincs is baj,mi is vettünk pl. kiságy ismerőstől stb.

De nem mertem volna kiemelni, hangoztatni,hogy ajándékba is jó lenne....

2012. jan. 3. 15:06
 6/14 anonim ***** válasza:
63%
Lehet, hogy csak zsugoriak, és nem akarnak egyáltlán költeni mondjuk babakocsira.
2012. jan. 3. 15:08
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

3. vagyok.ha jó anyagi körülmények között vannak/voltak eddig, akkor tényleg lehet valami váratlan,komoly dolog történt.

Egyik barátnőm kislánya 10 hónapos és már visszament dolgozni...mondják sokan, hogy hogy csinálhatja..hát úgy,hogy elhunyt a férje és a fizetés most nem jön rosszul....De persze ő ezt nem mondja "fűnek-fának" aki megtalálja az okos megjegyzésével.

Lehet ők sem verik nagyon dobra, de történt valami.

2012. jan. 3. 15:16
 8/14 anonim ***** válasza:
Vagy csak tökösek, és nem szégyellnek kérni. A mai világban annyi felesleges baba holmi van az embereknek, amit nem is tudnak hova rakni, hogy szerintem sokan szívesen odaadják ismerőseiknek. Tudod az a baj ezzel a nyomorult világgal, hogy mindenki játsza az eszét, hogy nem fogad el használt holmikat. Aztán meg siránkozik. Te is csak irigy vagy az ismerősödre, hogy mert ilyen kérdést feltenni, vagy nem terjed ki az intelligenciád annyira hogy felfogd, nem mindenki tud megvenni mindent és szívesen fogad mások számára felesleges cuccokat.
2012. jan. 3. 20:49
 9/14 anonim ***** válasza:
Stílusàval nem de mondandójával egyetértek az utolsóval. Szerintem is sok felesleges babacucc kerül a padlásra ahelyett hogy egymásnak adnák az emberek. A legtöbb tartós babaholmi simán kibír 3-4 gyereket is és gyorsan ki is növik a ruhákat, a babakocsi is max 2 évig kell meg a kiságy is. Csak hát a fogyasztói társadalmunk ilyen. Úhabb és újabb designok minták trendek pedig a funkciójikat tekintve ugyanolyan egy 5-10-20 évvel ezelőtti ágy mint mostani. Ès a babakocsi lényege is ugyanaz.
2012. jan. 3. 21:33
 10/14 anonim ***** válasza:

Szerintem is csak leleményes. Én se hiszem hogy foglalkoznék minden dolog eladásával, sőt így egyszerűbb is, nem kell kerülgetni, meg az eladással bajlódni.

Gondolom nem is igényesek, így nem ciki odaadni a megrágott babaágyat, kopott babakocsit. Amit amúgy már nem biztos, hogy el lehet adni, max. jelképes áron.

2012. jan. 3. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!