Miért vállaltok/vállaltatok babát?
Szerintem ha így gondolkodol, tényleg ne vállalj babát!
Egy gyereknek a szülei teremtik meg a biztonságot, nem pedig a világ. A klímaváltozás, tengerszint emelkedés ellen nem tudsz tenni. Hogy milyenek egymással az emberek, azt előbb-utóbb úgyis megtapasztalja, mert az ember alapvetően akaratos "faj", de ő nem lesz olyan, ha otthon nem olyan példát lát.
Mi nem terveztük a babát, de nem is tettünk ellene. Úgy voltunk vele, ha akar, hát jöjjön, mikor neki jó. Nem én döntök az ő életéről, hanem ő dönti el, hogy elég felkészültek vagyunk-e már Rá.
Ha mindenki így gondolkodna, ahogy te, akkor senki sem vállalna gyereket és szép lassan kihalnánk, még mielőtt az általad említett dolgok bekövetkeznének.
háy éves vagy?
én 30 évesen szültem, de nekem ilyesmi egyáltalán nem jutott eszembe. gondolj bele, mennyi minden rossz történt a világban/világgal, és mégis itt vagyunk mi, emberek!
Nemcsak ezen, hanem az elet minden dolgan lehet ennyire gondolkozni, igy felfogni mint ahogy te teszed ezt. Szerintem felesleges ennyit gondolkodnod, filoznod.
Ha szulsz egy babat, akkor nem azok a gondolatok lesznek majd a fejedben mint amiket ide leirtal, hanem azok lesznek a gondolataid amiket itt olvashatsz.
Ha elolvasod azt a sok-sok 100-1000 kerdest amit itt a kismamak feltettek mar, akkor lathatod, hogy mason fog az agyad jarni, nem pedig a klimavaltozason.
Ha bevallalsz egy babat, akkor nem lesz se erod, se idod, se energiad, es oszinten szolva erdekelni sem fog tegedet amiket leirtal a kerdesedben.
Meglepodtem nagyon amikor elolvastam amit irtal.
Ha ilyen filozofalos, tul gondolkozos, tul stresszelos vagy, akkor inkabb ne szuljel, mert igy nem lesz konnyu dolgod.
Viszont lehet hogy amikor meglenne a babad, eszrevenned, hogy eddig milyen feleslegesen is feltel dolgoktol, es milyen kar hogy nem elobb szultel mar.
Nekem az a legnagyobb gondom, hogy mit fozzek egeszsegeset, jot a gyerkocnek, hogy milyen szandalt vegyek neki, es hogy a nyari szunetben hova irassam majd be, milyen taborba menjen, es hogy kapjon-e nyarra kullancs elleni oltast?! Azon is gondolkozok, hogy jovore milyen kulon orakra irassam majd be, hova tudom majd elvinni a suli utan.
Remelem minel elobb kismama leszel, es szulsz egy pici kis imadnivalo csodat!
Ne gondolkozzal tovabb, hanem vallaljal egy babocat, meglatod mennyire fogod imadni, es nem fog erdekelni a kerdesedben feltett kerdesek egyike sem mar!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!