A mai szülők miért féltik ennyire a gyerekeiket?
21 vagyok, de én sem engedném el.
Egy időben rendszeresen jártunk szórakozni. Elég volt egy életre abból, amiket láttam (pedig, nem gagyi helyeken voltunk).
Én nem gondolom, hogy ma arányaiban több „gonoszság” lenne a világban, mint régen, viszont azt igen, hogy sokkal nagyobb tere van a rossz szándékú és/vagy beteg embereknek.
Elég, ha arra gondolsz, hogyan alakult át a kamaszok kapocsolatrendszere. Nem véletlen, hogy más országokban a gyerekeknek már suliban tanítják, hogyan álljanak a netes ismeretésgeikhez, pl. mit csináljon egy kamasz lány, ha a neten megismerkedik „álmai szép szőke hercegével”, randit beszél meg vele, majd mikor odaért, kiderül, hogy a „herceg” nem is szőke, nem is szép – ráadásul valójában egy felnőtt férfi. Lehet, hogy triviális példának tűnik, de ilyen szituban a legtöbb gyerek leblokkol, s mivel arra szocializálja őket a társadalom, hogy a felnőtteket feltétlen tisztelni kell, nem mer nemet mondani (és pl. simán beszáll a kocsijába) akkor sem, ha egyébként szíve szerint elszaladna.
Persze, régen is voltak „mutogatós bácsik”, nekem is volt szerencsétlenségem ilyenekhez, akik ott várakoztak a házak sötét zugaiban, azonban ma egy pedofil a dark weben simán rákereshet, hol lakik a közelében egy ízlésének megfelelő gyerek (és mivel sok gyerek nincs tisztában azzal, hogy nem szabadna megosztania magáról képeket beazonosítható adatokkal, nem nagy kunszt megtudni, hová/mikor jár suliba/edzésre stb.).
Tudom, hogy extrémnek hangzik, amit írok, kövezzetek meg, de azt gondolom, hogy ma egy gazdag amcsi (vagy bármilyen) ember, akinek valamilyen szervre van szüksége (pl. beteg a gyereke), simán találhat jó pénzért embert arra, hogy kutasson fel neki a világ bármely pontján egy megfelelő paraméterekkel bíró donorgyereket. Nincs kétségem, hogy van az a pénz, amiért valaki bevállalja neki, hogy elrabol egy ilyen csemetét.
Régen is voltak drogok, viszont kevésbé volt egyszerű hozzájuk jutni, illetve nem volt ennyiféle, és ennyi pacsmagolt sz*r sem. Ahogy nem tudott bárki bármit beletenni valakinek az italába, amivel kiüti.
Más téma kissé, de olyan ez, hogy nyilván régen is voltak olyanok, akiket érdekelt a fegyver- vagy bombakészítés, de akkor nem nagyon volt rá módjuk, ma meg elég sok helyen találhat útmutatót ehhez (ahogy kis hasonló érdeklődésű „barátokat” is a neten (és pl. egy 3D nyomtatóval simán készíthető használható lőfegyver).
Jójó, tudom, pont rám gondoltál, mint „túlságosan aggódó” szülőre. Hát tessék, én ilyen szinten vagyok paranoid. Vagy csak realista? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!