Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mai szülők miért féltik...

A mai szülők miért féltik ennyire a gyerekeiket?

Figyelt kérdés
Olvastam elég durva kérdéseket itt az oldalon,pl egy tizenéves csajt a barátnővivel nem engdték el a szülők RIHANNÁRA,egy másik 15 éves lányt Pozsonyba rock koncertre,azért ilyen korban kéne kiélniük magukat,nem?Mert később már úgyse fognak tudni elmenni...nem értem az ilyen túlságosan aggódó szülőket
2011. dec. 21. 21:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
38%

"A világ nagyon megváltozott. Soha ennyi baleset, gyilkosság, rablás, erőszak nem volt, mint manapság. Régen fele ennyit nem buliztak a fiatalok. Nem voltak drogok. Ezek mind-mind veszélyeztető tényezők. Csoda, ha féltik a szülők a gyermekeiket? Valószínű te is félteni fogod őket."

Gondolom ezt csak viccből írtad. Régen nem volt ennyi erőszak, gyilkosság, rablás? Ezen röhögnöm kell.

Max. régen nem tudtál róla, mert nem volt internet és nem terjedtek ilyen gyorsan a hírek.

2011. dec. 22. 01:30
 12/24 anonim ***** válasza:
81%

Hát egy ilyen koncert nem is biztos hogy tizen éveseknek való.Én úgy tudom be sem engedhetnek 18 éven alulit.

De ez amit te írtál szélsőség, és talán egy ilyen helyre a mi szüleinket sem engedték enyi idősen, szóval nem a mai szülők ilyenek.

Viszon alapból jobban féltjük mi mai szülők a gyerekünket, mert olyan lett a világ, amiben muszály.

Hétköznapi dolgokban, amik régen természetesek voltak.

Épp erről beszélgettem valameik nap egy ismerősömmel, tegnap meg anyámmal.

Én amikor gyerek voltam, pedig nem volt rég, már oviból egyedül mentem haza.

Anyu reggel 8kor "kizavarat" otthonról mint ahogy az utca összes gyerekét, és este 9-ig kint az utcán játszottunk, nyáron fociztunk, télen szánkóztunk.

Én már még iskolába is elfogok menni a gyerekemért, mert mire haza ér 5x elrabolják és 10x megkéselik azért a 200Ft-ért ami a zsebébe van.

Utcára kivinni a gyereket, még boltba se szívesen viszem magammal ha nem muszáj, nem hogy egyedül kiengedjem játszani.

Addig amíg mi egy nap alatt 3x félre áltunk, mert jött az autó.Most 3 percenként 80al száuldozik el egy autó, nyáron motor az utcánkba, pedig ugyan ott lakom ahol gyereknek.

Teljesen más világot élünk.

2011. dec. 22. 07:02
 13/24 anonim ***** válasza:
91%

Minden normális szülő félti a gyermekét. Az lenne a baj, ha nem féltenék őket! Te nagyon fiatal lehetsz, kedves kérdező, ha szerinted az a normális, ha 15 évesen nem engedik el külföldre koncertre.

Majd megérted az ilyen "túlságosan aggódó szülőket", ha te is szülő leszel :)

2011. dec. 22. 10:14
 14/24 anonim ***** válasza:
87%

Féltik????? Voltál te már diszkóban mostanában? Tele van kis taknyos 14-16 éves vonagló tökrészeg kislányokkal. Ez lenne a szülői féltés? Vagy mikor hétköznap este 10kor még isznak dohányoznak 13-14 évesek....

Nem 13-16 évesen kell kiélniük magukat, hanem 18 és a fölött. Én se engedném el a 15 éves lányomat szülői felügyelet nélkül egy több ezer fős koncertre.

Séf bácsi is megmondta: Mindennek megvan a maga helye és ideje és ez nem más, mint az egyetem!

És milyen igaza van!

2011. dec. 22. 10:40
 15/24 anonim ***** válasza:
32%
Igen utolsó sajnos az egyetemen élék ki magukat,nézzél körül az Eltén,vagy más neves egyetmeken tele van ilyenekkel,akik ki élik magukat ott,és sajnos ezekből lesz a jövő ügyvéd orvos stb generéációja.
2011. dec. 22. 11:29
 16/24 anonim ***** válasza:
67%
Utolsó előtti vagyok: én is egyetemista vagyok. Attól hogy elengedjük néha a gyeplőt még nem jelenti azt, hogy valakiből rossz ügyvéd, mérnök vagy orvos legyen.
2011. dec. 22. 11:33
 17/24 anonim ***** válasza:
34%
Azért az elengedjük magunkat- nak is vannak fokozatai...
2011. dec. 22. 11:37
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Én is egyetemista vagyok és érdekes módon felénk nem divat saját magadat megalázva bulizni.

Szórakozunk mi is, most vagyunk fiatalok, de senki nem tör zúz, még olyat sem láttam, hogy bárkit kidobtak egy szórakozóhelyről, egyetemi buli alatt.

2011. dec. 22. 11:42
 19/24 anonim ***** válasza:
45%

Ez nem a mai szulokre vonatkozik.Engem sem engedtek csak 17evesen bulizni.Ez a kieles dolog pedig csak duma.

Lehet szorakozni 18evesen is ,sot 30evesen is.

Az pedig hogy kulfoldre menne csak rosszabitja a dolgot.

En sem fogom elengedni a lanyomat sem a testveret.

Miert ne mehetne kesobb koncertekre?

Ja bocsi persze hat szul egy gyereket 16evesen mert azt sem tudja mi fan terem a vedekezes(plusz meg hulla reszeg is volt az ominozus esten) akkor ugy tenyleg nem fog tudni koncertezni. :)

2011. dec. 22. 14:26
 20/24 anonim ***** válasza:
ebbe semmi különös nincs, egy 15 évest nem engedni pozsonyba rock koncertre nem túlféltés. azt hittem arról lesz, szó, mikor húszon felüli lányok panaszkodnak hogy este 9kor le kell feküdniük, nem lehet barátjuk, stb, na ez durva igazából.
2011. dec. 22. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!