Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Férjet nem akarok, de gyereket...

Férjet nem akarok, de gyereket igen, működne?

Figyelt kérdés

Szeretem a szingli életet, de vágyom egy gyermekre. Mennyire lenne ez önzőség a részemről a leendő gyermekkel szemben?

Férjet, szeretőt nem akarok, mert ritkán látok jó kapcsolatokat magam körül...

2011. dec. 20. 15:33
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
6%
Nekem nem volt apám és nem csapom be magamat. Attól, hogy te rengetegszer gondolkodtál rajta, nekem még nem kell ugye? Nem vagyunk egyformák. Minket elhagyott és eszem ágában nem volt megkeresni, le sem sz.arom. Nem kerestem kétségbeesetten valakit akinél apai példát láthatok. Túldimenzionáljátok az egészet. Szerintem sokkal nagyobb önzőség, ha a gyerekre hivatkozva együtt marad egy férj és feleség, mikor már csak a balhék mennek. Nekem ez volt 6 éves koromig és boldog voltam mikor végre elváltak. De örülök, hogy mindenki gyerekpszichológusnak képzeli itt magát:)
2011. dec. 20. 18:16
 22/33 anonim ***** válasza:
46%
Nem rengetegszer gondolok rá, de ne próbáld bemesélni, hogyha láttál normális apa-lány kapcsolatot, soha nem voltál kicsit szomorú. Hitegetheted magad, de ideális helyzetben együtt kell vállalni babát, aztán ha nem megy az más. De igenis fontos a gyereknek az apa.
2011. dec. 20. 18:38
 23/33 anonim ***** válasza:

Szóval megfosztod magad annak a lehetőségétől, hogy a te kapcsolatod jól működjön, inkább lemondasz róla. Tudod, azért, hogy egy kapcsolat működjön, mindkét félnek tenni kell.

És a megvalósítás is érdekelne. Ha nem jön össze elsőre, majd jársz valakinek évekig a nyakára?

És ha megszületik a baba, mihez kezdesz? Dolgozni ugye egy ideig nem tudsz, a bölcsiben nincs hely, tehát jó eséllyel 2-3 évig otthon maradsz. Ezalatt elég kevés pénzt fogsz kapni, legalábbis kevesebbet, mint most. Persze nem lehetetlen, más is nevel egyedül gyereket, de ne hidd, hogy könnyebb, mint egy apával "bajlódni".

2011. dec. 20. 18:51
 24/33 anonim ***** válasza:
Előzőnél a pont, tudod még egy apával se könnyű, de egyedül nagyon nehéz, előbb utóbb úgyis vágysz társra, nem lenne egyszerűbb azzal a társsal. Ha szeretsz majd valakit, röhögni fogsz ezen a kérdésen.
2011. dec. 20. 18:57
 25/33 anonim ***** válasza:

sosem voltam szomorú apám miatt,és hogy miért? azért mert nekem elég volt az a példa amit ő mutatott mikor előttem verte szét anyut. Egy ilyen tetves férfi hiányozzon?:)

:)) Sokszor gondolkodtam rajta,és valahogy nem hiányzik a családba egy férfi sem. Pedig én aztán érzelmes típus vagyok:)

2011. dec. 20. 19:10
 26/33 anonim ***** válasza:
Elhiszem, hogy konkrétan az apád nem hiányzik, de biztos vagyok benne, hogy mélyen te is érzed, hogy jobb lett volna egy normális apával felnőni. Egyébként ne állj így a férfiakhoz, mert az apád ilyen. Én se bíztam meg sokáig egy férfiban se, de megtaláltam azt, akiben meglehet.
2011. dec. 20. 19:19
 27/33 anonim ***** válasza:

Magyarországon mesterséges megtermékenyítést nem vállalnak csak pároknak. Tehát ez itt nem működik, ami Amerikában, hogy nincs pasim, megyek a spermabankba. Persze próbálkozhatsz egyéjszakás kalandokkal, de lehet, hogy nemi bajt előbb összeszedsz, mint egy gyereket.

Tudom, hogy manapság sok a csonka család, és aki így járt, az is nevelhet boldog kisgyereket. Na de azért ne csináljatok már úgy, mintha ez lenne a normális! Ha a gyerek nem rendes családban nő fel, akkor saját maga is nehezen létesít majd jó párkapcsolatot. Te magad is azt írod, hogy kevés jó kapcsolatot látsz magad körül. Talán a te szüleid is elváltak? Na, ezért akarsz te is csonka családba gyereket, és ezt fogjátok akkor nemzedékeken át továbbörökíteni. Szerintem inkább dolgozz egy normális párkapcsolaton. Igenis létezik, én sokat látok magam körül. Én magam is vallom, hogy a pasik 90 %-a egy disznó, de a maradék 10 % igenis megérdemel egy esélyt. A férjemmel 8 éve vagyunk házasok, 2 gyerekünk van, és nagyon örülök, hogy egymásra találtunk. Mindenben számíthatok rá, és a gyereknevelésben ez nagyon fontos. Nem is tudom, hogy bírnám nélküle.

2011. dec. 20. 20:52
 28/33 anonim ***** válasza:
És ha megkérdezi a gyerek, hogy nekem miért nincs apukám, akkor mit fogsz neki mondani? Hogy úgy gondoltam, hogy neked nincs is rá szükséged? Vagy majd hazudozol, hogy egy szemét alak volt, és lelépett?
2011. dec. 20. 20:59
 29/33 anonim ***** válasza:
54%

Itt most nem azon folyik a vita, hogy maradjon-e anyuka egy verekedős, alkoholista apával a gyerek miatt. Nyilván erre minden épeszű nő azt mondaná, hogy nem.

Hanem arról van szó, hogy a kérdező eleve eldöntötte, hogy gyerek apa nélkül.

Mellesleg, kedves kérdező a szüleid mit szólnak ehhez az ötletedhez? Mert ha ők nem segítenek, apa nélkül éhen fogtok halni.

2011. dec. 20. 21:04
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon is lehetővé teszi a törvény, hogy egyedülálló nő donorspermához jusson, és így gyermeke lehessen.

Egy kolléganőm szült ilyen módon. Visszaköltözött vidékre, a szüleivel egy városba, mert nem bírta egyedül.

Én egyedül nevelem a kislányomat születése óta. Iszonyú nehéz, mindennel egyedül szembenézni, az újszülöttel éjszakázni, még úgy is, hogy a kislányom apja aktívan részt vesz az életünkben, vigyázott a babára, míg sétáltam egy kört a ház körül, hogy kiszellőzzön a fejem, mikor lázas volt, és napokig nem vihettem télen utcára, vele maradt amíg ennivalót vásároltam. Az anyukámék egy utcányira laknak. Még így rengeteg segítséggel, és egy együttműködő, külön élő apával is azt mondom, hogy kőkemény (nem csak anyagilag), és a fél karomat odaadnám, ha nem így lenne.

2011. dec. 20. 21:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!