Egy nő eldöntheti, hogy akar-e gyereket. Egy férfi miért nem?
Adott egy fiatal férfi, akinek a barátnője pár hónapos kapcsolat után, gyógyszer mellett teherbe esik.
A fiú nem akar még gyereket, a lány igen. A lány az ország másik végébe költözik rokonokhoz, pár év múlva gyerektartásért perel, amit meg is kap. Átlagos gyári munkás fizetés 120ezer, ebből-20%, 85ezer. A gyermeket nem is ismeri, lehetősége sincs meglátogatni, miközben a fizetése éhenhalni elég.
Kérdem én: a férfinak miért nincs beleszólása, hogy szeretne-e babát, vagy sem?
Gondolom azért, mert nem a férfi hordja ki 9 hónapon át, nem a férfi szüli meg, és nem a férfi szoptatja.
Egyébként meg roppant egyszerű: ha a férfi nem akar gyereket, húzzon a farkára óvszert, az a biztos. Ennyi...
E gondolatmentés akkor azt is jogosnak tartanád, hogy ha egy nő nem akar tablettát szedni, akkor kényszeríteni lehetne a pasit arra, hogy elköttesse magát, nem?
Azért mégis csak a nő testéről van szó. És a nő is neveli ahogy látom. Megszokhatnátok már, hogy a döntéseknek, választásoknak vannak következményei. Még gyógyszer mellett is előfordulhat terhesség, bár ritka. De a pasi is vállalta ezt a kockázatot, amikor ágyba bújtak. akkor mi is a gond?
A gyerek immár négy éves. Fél évesen új apukát kapott, a kapcsolat jelenleg is tart. A vérszerinti apa akkor került a képbe amikor az új apuka elveszítette a vállalkozását.
Sajnos egy közeli barátommal történt ez meg, 27 éves.
Nem akaja a gyereket megzavarni se, elég hülyén jönne ki, hogy beállít oda, és köszön: szia, én vagyok az igazi apukát!
A férfi a gyerek megfoganása előtt döntheti el, hogy akar-e gyereket. Ha nem akar, akkor gumi. Már csak azért is, mert sosem lehet biztos abban, hogy a nő bevette a gyógyszert.
Utána sajna már nem tehet semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!