Egy 57 éves alkoholista férfi hova mehet?
Milyen terápiák vannak? Hol, mennyiért, milyen szemlélettel. Pszichológus, pszichiáter,csoportterápia,bentlakásos intézmény?
Olyan hely kell, ahol nem csak az alkoholról szoktatják le, hanem ahol feltárják, hogy MIÉRT iszik, mik a lelki gondjai, stb. Kérem, aki ért hozzá, magyarázza el, hogy hogy működik ez az egész és mik a lehetőségek. Köszönöm
Ez egy gumimondat.
Nekem konkrétumok kellenek. Központok, intézmények, szakemberek. HOL, MENNYIÉRT, MIT. Egyáltalán nem tudok rákeresni sem, mert nem találok semmit.
Azért köszönöm a választ, de nem vagyok kint a vízből.
Ha nincs motiváció, akkor szinte reménytelen a leszoktatás. A motiváció egyértelműen a család, az unokák, stb. Egy egészséges embernek elég nehéz magát beleképzelni az ő helyzetébe, de az sem biztos, hogy sokkal jobb, ha sikerül.
A legfontosabb tényező a család hozzáállása. Ha ők lemondanak róla, akkor ő is lemond magról. Egy 57 éves ember már nagyon nehezen épít új kapcsolatokat, inkább a régieket kell valahogy rendbehozni.
Ha nincs családja, akkor fontos, hogy közösségbe kerüljön valahogy, ahol még vállalhat némi szerepet, amitől fontosabbnak érzi magát.
Úgy látom, nem tettem fel jól a kérdésemet. Az a kérdésem, hogy HOL ÉS MELYIK INTÉZMÉNY AD ENNEK OTTHONT.
Nem az kell, hogy arról prédikáljatok, hogy lehetetlen. Csak az válaszoljon, aki tud mondani egy rohadt istenverte intézményt. Csak az.
És HOL gondoltad?Azért elég nagy sz ország.Mellesleg nem kell lehurrogni azokat,akik egyáltalán veszik a fáradtságot,hogy válaszoljanak.Különben pedig,beírtam a google-ba,hogy alkohol elvonókúra Budapest(mivel pesti vagyok nekem ez az "alap")és rengeteg lehetőséget dobott ki.Másolok be Neked egy kis segítséget:
Alkohol
Szent Margit Kórház Mentálhigiénés és TÁMASZ Gondozó
1039 Budapest, Szentendrei u. 375.
Tel: 368-9241 368-6025
Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat
1089 Budapest, Bláthy O. u. 10.
Tel: 333-6303, Fax: 333-6303
I., II., XII., ker. TÁMASZ
1028 Budapest, Pozsonyi u. 10-12.
III. ker. TÁMASZ
1039 Budapest, Szentendrei út 375.
IV. ker. Alkoholgondozó TÁMASZ
1041 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 16.
VI., VII., ker. TÁMASZ
1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/b.
VIII. ker. TÁMASZ
1084 Budapest, Auróra u. 22-28.
IX. ker. TÁMASZ
1097 Budapest, Gyáli út 17-19.
X. ker. TÁMASZ
1102 Budapest, Liget u. 10.
Országos Alkohológiai Intézet TÁMASZ Központ
1102 Budapest, Liget u. 10
XIII. ker. TÁMASZ
1135 Budapest, Jász u. 84-88.
XIV. ker. Alkoholgondozó
1146 Budapest, Hermina u. 7.
XV. ker. TÁMASZ
1151 Budapest, Dózsa Gy. út 71.
XVII. ker. Alkoholgondozó
1173 Budapest, Pesti út 157.
XVIII. ker. TÁMASZ
1118 Budapest, Vándor Sándor u. 1.
XIX. ker. TÁMASZ
1193 Budapest, Táncsics M. u. 40.
XX. ker. TÁMASZ
1204 Budapest, Köves u. 2-4.
XXI. ker. TÁMASZ
1214 Budapest, Akácfa u. 23.
XXII. ker. TÁMASZ
1222 Budapest, Kísérleti ltp. 9.
Testnevelési Főiskola TÁMASZ Ambulancia és Alkohol-Drogszűrés
1123 Budapest, Alkotás u. 48.
Támaszpont
1082 Budapest, Horváth M. Tér-Or u. Sarok
Budakeszi TÁMASZ (OKTPI)
1529 Budapest, Piheno út 1.
Alkohol Elvonó
Budapest, Auróra u. 22/28
Tel: 333-6730
IX. ker. Alkoholgondozó
1097 Budapest, Haller u. 16-18.
Kórházi Terápia Nyirő Gyula Kórház Alkohológiai Osztálya
1134 Budapest, Róbert Károly krt. 82-84.
Tel: 451-2600
NADA Alkohol és Drogelvonás
1122 Budapest, Moszkva tér 17.
XI. ker. Alkohológiai Gondozás
1117 Budapest, Budafoki út 111-113.
XVI. ker. Alkoholgondozó
1165 Budapest, Batsányi u. 48.
Vedd a fáradtságot,és nézz utána.
Köszönöm a címeket. Bárhol gondoltam az országban, nem érdekelnek a kilométerek. Ami gátat szab az anyagi eredetű gond.
Vettem a fáradtságot, én sajnos nem találtam ennyi mindent, nem tudom, hogy miért.
És nem hurrogtam le senkit, csupán felesleges venni a fáradtságot, ha nem a kérdésemre válaszolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!