Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy nő eldöntheti, hogy...

Egy nő eldöntheti, hogy akar-e gyereket. Egy férfi miért nem?

Figyelt kérdés

Adott egy fiatal férfi, akinek a barátnője pár hónapos kapcsolat után, gyógyszer mellett teherbe esik.

A fiú nem akar még gyereket, a lány igen. A lány az ország másik végébe költözik rokonokhoz, pár év múlva gyerektartásért perel, amit meg is kap. Átlagos gyári munkás fizetés 120ezer, ebből-20%, 85ezer. A gyermeket nem is ismeri, lehetősége sincs meglátogatni, miközben a fizetése éhenhalni elég.

Kérdem én: a férfinak miért nincs beleszólása, hogy szeretne-e babát, vagy sem?

2011. dec. 15. 15:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
86%
azért, mert nem a férfi hordja 9 hónapig a saját testében a babát, nem ő szüli meg, és nem ő lesz esetleg meddő az abortusztól...
2011. dec. 15. 15:59
 12/22 A kérdező kommentje:
Elméletileg a gyerek nem tudja. Anyuka perelt, apuka vállalta, visszamenőleg kifizette.
2011. dec. 15. 16:06
 13/22 LadyLee ***** válasza:
97%

Ne haragudj már, de milyen pasi az, akinek van egy gyereke és nem foglalkozik vele?

Még ha méltánytalan is lenne, hogy fizetnie kell (bár nem gondolom annak), de vannak emberek, akiket nem tudok sajnálni. És az ilyen "férfiak" például oda tartoznak.

2011. dec. 15. 16:16
 14/22 anonim ***** válasza:
10%

Szerintem akármekkora itt a nőimádat, ebben a történetben nem a férfi a felelős.

Védekeztek, azért szedte a lány a gyógyszert, hogy ne essen teherbe, ez elegendő védekezés, az, hogy van, aki teherbe esik mellette nem jelenti azt, hogy óvszerrel kellene mindig kombinálni.

Megtörtént a baj, amiért gyakorlatilag egyikük sem felelős, vagy egyformán felelősek, ketten kellene meghozniuk ezt a döntést. A férfi kifejezte, hogy nem akarja, a nő viszont úgy döntött neki kell.

Én ebben az esetben nem ítélnék meg gyerektartást, hiszen nem is dönthetett, egyszemélyes döntés volt.

Az pedig hogy nem látogatja a gyereket egy külön dolog, de mint mondtam ő nem akarta, csak épp nem szólhatott bele a dologba.

Én azon az elven vagyok, hogy a gyereket két ember csinálja, két ember döntsön. Aki vállalja egyedül, az vállalja anyagilag is egyedül.

Természetesen ez alól kivételt képez, ha tervezték a gyereket, vagy felelőtlenek voltak, de itt egyik sem áll fenn.

2011. dec. 15. 16:37
 15/22 A kérdező kommentje:
Fordítva: mi van, ha a férfi akarja a babát, a nő pedig nem? Elméletileg akkor is a kettejüké, mégsem kell az apának semmit sem aláírni abortusznál...
2011. dec. 15. 17:19
 16/22 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk fordítva van.Ő akar gyereket én nem.Ebben nem vagyok hajlandó engedni,akkor lesz baba, ha én is akarom.

Amugy pár hónapos kapcsolatban akkor is óvszert kellene használni, ha a lány gyógyszert szed.Mi egy évig óvszereztünk annak ellenére,hogy hormonpálcika volt/van a karomban.

Nekem is szemétségnek tűnik a gyt kérése,de ha már így alakult ideje lenne a haverodnak ismerkedni a gyerekével

Úgy tűnik a lány mégse akarja az apja nélkül nevelni.

2011. dec. 15. 17:21
 17/22 anonim ***** válasza:
68%

Igen, a másik oldalról is ugyanez a véleményem.

Közös döntésnek kellene legyen.

Személy szerint sosem vállalnék úgy gyereket, hogy az apja nem akarja. Szerintem itt mindkét félnek vétójoga van és egyformán közük van a döntéshez.

Igazságtalan ahogyan ez működik.

2011. dec. 15. 17:22
 18/22 anonim ***** válasza:
85%

Ha belegondoltok, a nő valószínűleg véletlen esett teherbe. A pasi beleegyezett a szexbe, tehát tudta hogy ez terhességgel is járhat!

A nő teherbe esett, neki van joga hogy megtartsa (ő teste) vagy esetleg elvetesse(ő teste).

Egy nőt sem lehet kényszeríteni agyerek megszülésére ha ő nem akarja (pl. nem tudja felnevelni, eltartani, fiatal hozzá...stb.), illetve arra sem lehet kényszeríteni, hogy elvetesse! Az abortusz nem fogfúrás, ennél sokkal inkább komolyabb dolog!

Valószínű, hogy a hölgy döntött-ő lehet abortuszellenes volt- és megszülte a gyereket.

Az illető férfi (az apa) nyugodtan meglátogathatja a saját gyerekét ehhez joga van!

Kitudja, lehet később úgy alakul, hogy az apának már nem lesz több gyereke...bármit hozhat az élet...így legalább van!

Ha egy férfi 100%-ra akar menni, akkor ne szexeljen komolytalan kapcsolatokban, húzzon gumit és ellenőrizze, vagy köttesse el magát.

Ez mindennapi dolog, mindenkinek kell vállalnia a tetteiért a felelősséget.

2011. dec. 15. 18:35
 19/22 anonim ***** válasza:

Na, igen, sajnos, vagy nem sajnos ez a férfilét hátránya.

Ezért kell a férfinak is meggondoltan választania társat, olyat, akinél nem gond, hogy óvszert is húz a párja, annak ellenére, hogy tablettát szed. Ha ellenkezik a nő, hogy: "nem hiszel nekem, hogy szedem a gyógyszert", és hisztizik emiatt, inkább otthagyni, mert ez is lehet a vége. Tudom, könnyű mondani, de okosabbnak kellett volna lenni. Eső után köpönyeg.

2011. dec. 16. 10:11
 20/22 A kérdező kommentje:

Írt a srác a lányzónak hogy élni fog az apai jogaival, ha a kötelessége is megvan.

Telefonja nincs asrácnak, a szüleimnél él a sufniban (kialakított egy légterű konyha-fürdő-szoba, egyedül a vécé van külön, ami akkora, hogy csak tolatva jutsz be, és újságot nem tudsz ott olvasni) mindez nyegyvenért, rezsit nem kell fizetnie.

Anyuék karácsony és a helyzet alkalmából elengedték a negyvenet, a srác is spórolt. Úgy néz ki utazik. Az anyuka még nem reagált.

2011. dec. 16. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!