Hogy tetszik a Jázmin név?
A nevekre vonatkozó statisztikák letölthetőek innen: [link]
2008-ban 1031 lány kapta első névként, 245 lány második névként, ezzel a negyedik(!) leggyakoribb lánynév volt (az első három: Anna, Hanna, Boglárka).
2007-ben 742 lány kapta első névként, 176 másodikként, ezzel a 15. a listán.
2006-ban 688 első, 160 második névként, ezzel a 15.
stb.
Az viszont igaz, hogy mivel csak pár éve felkapott név még az összesített 100-as listában nem szerepel, vagyis ha innen nézzük, akkor nem tucatnév.
18:42-es
én biztos nem adnám a gyerekemnek. 9 hónapja szültem. a kórházban volt egy csomó pici Jázmin. már akkor sajnáltam őket, belegondolva abba, hogy ők osztálytársai, évfolyamtársai lesznek egymásnak, és milyen ciki az, hogy egy osztáklyban van 5 ugyanolyan nevő lány. főleg kamaszkorban lehet rossz ez a lányoknak, amikor mindenben különbözni akarnak az átlagtól.
szóval, szerintem tucatnév lett.
A lányom Szonja Jázmin.
És idén nőnapon született.
05-17 18:22-es vagyok. Mínusz 1 Jázmin a "tucatból", mert a húgomék külföldön Jasmine-oznak (külföldi vezetéknévvel). :)
Mellesleg anno Annára, Máriára, Erzsébetre is sok kislányt kereszteltek, mégis felnőttek vhogyan... Minden kornak megvan a maga slágere, szerintem nincs ezzel semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!