Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány évesek vagytok anyukák?...

Hány évesek vagytok anyukák? Kb mikor vállalnak ma a nő gyereket?

Figyelt kérdés

Csak azért kérdezem, mert ahogy itt olvasom sok 30 éven aluli anyuka van.Viszont a lakó környezetemben fiatalnak számítok a 27 évemmel,1 éves fiammal.Pedig nagyon sok gyerekes lakik erre.A másik, amiért felmerült ez a kérdés, hogy mikor látom a nagyszülőket a gyerekekkel a játszótéren, ők is jóval idősebbnek tűnnek mint pl az én szüleim.Vagy lehet, hogy nekik sem jött korán össze a baba?

Na mindegy, csak érdekel, hogy mi az átlag?Mikor vállalják az első gyereküket ma a nők?

2011. dec. 14. 14:16
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Szerintem környezet függő is korábban ahol laktunk kicsi város majd kistelepülés az Alföldön, 25 évesen teljesen normális korban voltam szülésre. Ott már a 28-29-30 késői szülésnek számított.

Aztán elköltöztünk nagyváros, sokkal több munkalehetőség stb. itt amikortájt szültem a második babámat mindenki 30 feletti volt és első babáját szülte! Érdekes:)

2011. dec. 14. 14:24
 12/31 anonim ***** válasza:

24 vagyok, 4 éves a kisfiam.

Mostanában én is azt látom, hogy sok hozzám hasonló korú anyuka van itt, ami érdekes, mert még pár éve szerintem fordított volt az arány.

Viszont az oviban is, meg tavaly a bölcsiben is úgy tapasztaltam, hogy egyrészt én vagyok a legfiatalabb a szülők közül, másrészt kb. 90%-ban mindenki már jóval 30 fölött járt (igaz, sokan többgyerekesek voltak, nagyobb gyerekekkel is).

Ez a nagyszülős kérdés viszont eléggé nehezen megtippelhető. Anyukámra is pl. simán azt hiszik, ha ketten vannak, hogy ő nem is a nagymama hanem az anyuka, hiába 50 éves, kinéz kb 35-nek. De pl. gyerekkoromban is volt olyan osztálytársam, akinek a szüleit először nagyszülőknek hittem, pedig csak 1-2 évvel voltak idősebbek az én szüleimnél. Ebben benne van a genetika is (pl. ki mikor kezd őszülni, stb.), meg a saját stílusa is, hogy mennyire öltözik éppen fiatalosan vagy sem. Jut eszembe, állítólag én se nézek ki annyinak, amennyi vagyok :)

2011. dec. 14. 14:26
 13/31 anonim ***** válasza:

En 31 evesen szultem a fiamat es a kornyezetemben senki nem szult 30 alatt. :)

Legjobb baratnom 38 hetes kismama es 31 eves

2 koleganom most szult 31 es 32 evesen

1 baratnom juliusban fog szulni 30 evesen

1 masik barartnom oktoberben szult 31 evesen

2 ismerosom van egyik aprilisban szul 32 evesen a masik meg januarban 31 evesen.

Unokatesomek most tervezik az elso babat 32 evesen.

Szoval mi a 30-asok taborat erositjuk. :)

2011. dec. 14. 14:30
 14/31 anonim ***** válasza:
A lányomat 30 évesen szültem, most 33 vagyok és kismama.
2011. dec. 14. 14:34
 15/31 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat, mondom, hogy sok a fiatal anyuka itt:))

amúgy anyukám 49 éves, apum 53, 5en vagyunk tesók, de ha ő tolja fiamat és nem vagyok ott, azt hiszik az övé:)Tényleg sok múlik a stíluson, öltözködésen.

Ja és mi is korábban akartunk babát, de 1,5 év volt mire összejött...hát igen, sokan ezt nem kalkulálják bele, mikor 30on túl belevágnak...

2011. dec. 14. 14:34
 16/31 anonim ***** válasza:

25 vagyok, a lányom 9,5 hónapos. 3 hónappal a 24. szülinapom után született a kicsikém.

Akkor én voltam a legfiatalabb kismama bent, de a közvetlen környezetemben elég sok velem egyidős, vagy nálam 1-2 évvel fiatalabb anyuka és kismama van.

2011. dec. 14. 14:39
 17/31 anonim ***** válasza:

30évesen szültem a kislányomat,de 23évesen volt egy vetélésem. Most 32 éves vagyok a párom 34,és 2éven belül tervezzük a tesót.

Anyukám 51éves(19,23 és 28évesen szült),apám 59éves lenne.

2011. dec. 14. 14:43
 18/31 anonim ***** válasza:

26 évesen szültem, most 2 éves a kisfiam.

én nem nagyon látok a környékünkön nálam fiatalabb anyukákat..

2011. dec. 14. 14:44
 19/31 anonim ***** válasza:

30 éves vagyok, párom 37. 3 éves a lányunk, 16 hónaposak az ikerfiaink. Mikor a lányomat szültem, volt egy 18 éves csaj a szobában, többiek mind egykorúak velem.

Most sz ikreknél csak én voltam 25 feletti, de többieknél első baba, mikor megszülettek a kicsik egy nő volt idősebb, 39 éves volt ha jól emlékszem, de neki is volt nagyobb gyereke.

Az én szüleim 52 és 56 évesek, nem látszanak idősnek szerintem, pedig nem szültem korán én sem.

Gondolkodom nagyon a harmadik terhessségen, egyenlőre nem nagyon merek belevágni, mert nagyon sokat vagyok egyedül a kicsikkel, bár már sokkal könnyebb hogy ekkorák az ikrek. Viszont ha szülök, 35 éves korom előtt mindenképp, vagyis 5 éven belül.

2011. dec. 14. 14:52
 20/31 anonim ***** válasza:
A férjem,és én is 39 évesek vagyunk.Az első gyereket 19.5 évesen,a 2.-at 35.5 évesen szültem(és szeretnénk még egyet),tehát a nagy 20 éves,a kicsi 4 éves lesz.A párom és a szüleim is egyidősek,anyák 63 évesek,apák 67 évesek.Tehát amikor az első gyerekünk született elég fiatalon lettek a szülőkből nagyszülők...
2011. dec. 14. 15:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!