Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 15 éves vagyok és terhes! Én...

15 éves vagyok és terhes! Én meg akarom tartani a gyermekemet, a barátom viszont nem. A szüleim pedig rám hagyták a döntést? Mi legyen?

Figyelt kérdés
Azért itt kérdezem, mert a suliban még senki sem tudja, a barátaimnak sem mondtam el. De hamarosan látszódni fog hogy terhes vagyok, úgyhogy akkor minden kiderül. Minnél hamarabb szeretnék dönteni, remélem segítetek! Anyagi helyzetünk elfogadható.
2011. dec. 13. 21:21
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
A 84%-os 21 éves lánnyal teljesen egyetértek. Sokan olyan könnyen dobálóznak avval a szóval,hogy abortusz,mintha kidobnál egy szemetet a kukába. Az is igaz,hogy 15 évesen azért ha valaki nemi életet él akkor tudja azt is,hogy az mivel jár.Ha nem akar babát,tegyen ellene,persze nem abortusszal.Fiatalon lettem én is anya.Igaz nem 15 évesen,hanem 21 évesen.És én is le tudtam mondani a saját extra igényeimről a babám érdekében.Tényleg arról szól az egész,hogy miről mondassz le a gyermeked javára.Én abortusz ellenes vagyok.A döntés a tiéd,de jól gondold át mit teszel,mert lehet többet nem adatik meg a lehetőség,hogy babád legyen.A szüleidre számíthatsz,a barátodra már nem.Mióta vagytok együtt?Gondolom nem több éves kapcsolat,tehát nehéz lesz nélküle.De minden rajtad múlik.Ha tanulsz mellette még lehet valami belőled.Hozzáállás kérdése.E.
2011. dec. 14. 07:02
 42/46 anonim ***** válasza:

Sosem értettem, hogy némelyek miért ennyire örökbeadás-ellenesek. Mi az, hogy az rosszabb, mint elvetetni? Már bocsánat, de a saját kis lelkem pátyolgatása végett inkább ne is éljen az a baba, minthogy megszülessen, és családban nevelkedhessen?

Az pedig egyszerűen NEM IGAZ, hogy intézetben fog nevelkedni, aki ezt írta, az nagyon kever egy-két dolgot. Azok a gyerekek nevelkednek intézetben, akik tartós nevelésbe kerülnek, de a szülők nem mondanak le róluk. Ilyenkor nem fogadhatók örökbe, maximum nevelőszülőkhöz kerülhetnek (és ha már itt tartunk, a nevelőszülő az, akit megillet ezért némi juttatás, az örökbefogadó szülőt nem). Ha a szülő(k) hivatalosan lemondanak a babáról, akkor örökbefogadható, nyílt örökbefogadással meg aztán pláne, akár már közvetlenül a születése után az új családja viheti haza a kórházból.

Szerintem ez vall igazán felelősségteljes viselkedésre. Hogy valaki inkább meghozza ezt a nehéz döntést, de ezzel biztosítja a babának, hogy "rendes" családban nőhessen fel. Baromi nagy trauma, az tény, viszont nem is muszáj ezt egyedül feldolgozni.

A kérdezőnek természetesen nem mondhatom meg, hogy mit csináljon, csupán leírtam, hogy szerintem mi lenne a legszimpatikusabb megoldás, még akkor is, ha egyben ez az egyik legnehezebb is.

2011. dec. 14. 08:22
 43/46 anonim ***** válasza:
Én meg azt nem értem miért kell másoknak megmondania, hogy mit csináljon-.-" Valaki rábeszéli, hogy vetesse el hát ez rohadt szánalmas. Valaki arra beszéli, hogy szülje meg amit én is ezt mondanék, de nem mondom, mert a kérdező dolga meghozni a döntést nem nekünk!! Ha valakitől segítséget kéri azt se tőlünk kellene hanem a szüleitől vagy a barátjától. Vannak barátai és szülei....
2011. dec. 14. 09:07
 44/46 anonim ***** válasza:

Nagyon fiatal vagy még a gyerekhez szerintem . DE nem értelek:Kérdésben: nem tudja;

utána meg nem is mondtad el neki...

Szüleid sem értem. Miért bizzák rád a döntést? Nekem a terhesség csak félidőben látszott,addig nem nagyon.PEdig sovány voltam..Én az ab-ról is tudnék irni neked regényeket,de a gyereknevelés pro és kontra kérdésről.(épp most kaptam egy pusszanosat a 20hós kislányomtól) Egyáltalán mennyi idős terhes vagy? 26L

2011. dec. 14. 11:08
 45/46 anonim ***** válasza:
Nem láttam sehol, hány hetes vagy?
2011. dec. 14. 18:03
 46/46 Edeskremes20 válasza:
Én azon a véleményen vagyok, hogy vetesd el. Én is terhes voltam 16 évesen :( Bármennyire is fáj ezt mondanom nem bántam meg,mert azóta nagyon sok minden történt az életemben. Az anyagiak miatt sem vállalnék még gyereket. Lehet,hogy ma még jó a helyzet na de 1-2 év múlva? Ha az apa nem támogat,csonka család nem adja ugyanazt mint a teljes. Ezt is tapazstalatból mondom. Sokkkal nehezebb lesz úgy párt találnod, na meg a suli..Inkább tanulj tovább
2011. dec. 15. 17:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!