15 éves vagyok és terhes! Én meg akarom tartani a gyermekemet, a barátom viszont nem. A szüleim pedig rám hagyták a döntést? Mi legyen?
Sosem értettem, hogy némelyek miért ennyire örökbeadás-ellenesek. Mi az, hogy az rosszabb, mint elvetetni? Már bocsánat, de a saját kis lelkem pátyolgatása végett inkább ne is éljen az a baba, minthogy megszülessen, és családban nevelkedhessen?
Az pedig egyszerűen NEM IGAZ, hogy intézetben fog nevelkedni, aki ezt írta, az nagyon kever egy-két dolgot. Azok a gyerekek nevelkednek intézetben, akik tartós nevelésbe kerülnek, de a szülők nem mondanak le róluk. Ilyenkor nem fogadhatók örökbe, maximum nevelőszülőkhöz kerülhetnek (és ha már itt tartunk, a nevelőszülő az, akit megillet ezért némi juttatás, az örökbefogadó szülőt nem). Ha a szülő(k) hivatalosan lemondanak a babáról, akkor örökbefogadható, nyílt örökbefogadással meg aztán pláne, akár már közvetlenül a születése után az új családja viheti haza a kórházból.
Szerintem ez vall igazán felelősségteljes viselkedésre. Hogy valaki inkább meghozza ezt a nehéz döntést, de ezzel biztosítja a babának, hogy "rendes" családban nőhessen fel. Baromi nagy trauma, az tény, viszont nem is muszáj ezt egyedül feldolgozni.
A kérdezőnek természetesen nem mondhatom meg, hogy mit csináljon, csupán leírtam, hogy szerintem mi lenne a legszimpatikusabb megoldás, még akkor is, ha egyben ez az egyik legnehezebb is.
Nagyon fiatal vagy még a gyerekhez szerintem . DE nem értelek:Kérdésben: nem tudja;
utána meg nem is mondtad el neki...
Szüleid sem értem. Miért bizzák rád a döntést? Nekem a terhesség csak félidőben látszott,addig nem nagyon.PEdig sovány voltam..Én az ab-ról is tudnék irni neked regényeket,de a gyereknevelés pro és kontra kérdésről.(épp most kaptam egy pusszanosat a 20hós kislányomtól) Egyáltalán mennyi idős terhes vagy? 26L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!