Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 15 éves vagyok és terhes! Én...

15 éves vagyok és terhes! Én meg akarom tartani a gyermekemet, a barátom viszont nem. A szüleim pedig rám hagyták a döntést? Mi legyen?

Figyelt kérdés
Azért itt kérdezem, mert a suliban még senki sem tudja, a barátaimnak sem mondtam el. De hamarosan látszódni fog hogy terhes vagyok, úgyhogy akkor minden kiderül. Minnél hamarabb szeretnék dönteni, remélem segítetek! Anyagi helyzetünk elfogadható.
2011. dec. 13. 21:21
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
70%
Remélem nem komoly a kérdés...
2011. dec. 13. 21:23
 2/46 anonim válasza:
76%
Én elvetetném a helyedben hisz még te is gyerek vagy. Vagy a szüleid nevelnék fel?
2011. dec. 13. 21:23
 3/46 anonim válasza:
80%
Ne hagyd meg! Elhiszem, hogy aranyos meg minden, de nagyon nagyon komoly terhei lennének és ez örökre összeköt a barátottal. Nem vagyok ellene de ne hagy meg.
2011. dec. 13. 21:25
 4/46 anonim ***** válasza:
hat en nem tom :S eleg fiatal vagy anyukanak az tuti, na meg ha a baratod sem szeretne... aztan en nem tudom.. :S remelem jo döntest tudsz meghozni!
2011. dec. 13. 21:25
 5/46 anonim ***** válasza:
79%
Nézd! Be kell vallani, hogy gyerekek vagytok még ti is. Szerintem, nem való még neked a gyerek. Gondolj bele, hogy vége akkor minden gondtalanságodnak. Nem mehetsz szórakozni. Azt meg ne akard, hogy a te gyerekedet az anyád nevelje fel. Mit mondasz majd a gyerekednek, ha 30 éves leszel, ő meg 15, és terhes lesz? Milyen példát mutatsz ezzel neki? Nem fog égni a fejed a kamasz gyereked előtt, hogy 15 évesen szülted? (vagy 16) Nagyon jól gondold meg. Még egy érettségid sem lesz. Mit fogsz csinálni? Mit dolgozol majd? Miből neveled fel? Nem lehetsz ennyire felelőtlen!
2011. dec. 13. 21:26
 6/46 anonim válasza:
79%

Az elfogadható édes kevés. Kicsi szívem 15 éves vagy.

Alkalmatlan egy gyerek felnevelésére hiszen még te is gyermek vagy. Szerintem ez éppenséggel nem döntés kérdése.

A te életed is elb@szod meg a gyerekét is.

Mindenki a saját jövőjének kovácsa, így végülis dönthetsz úgy, hogy megtartod, de túl fiatal vagy ahhoz hogy racionális döntéseket hozz. Akár mennyire is érett a személyiséged.

Gondolj bele, hogy 15 éves vagy. Mi történt ez alatt az idő alatt. Mennyi mindenen mentél keresztül. Nos még hátravan legalább 4x ennyi. Még érettségid sincs, a gyereket nem tudod eltartani.

Gondolkozz el azon, hogy milyen jövőt tudsz biztosítani a gyereknek. TE! És nem a szüleid.

Ilyen körülmények között semmilyet.

Én tanácsolnám, hogy válaszd az abortuszt, de ha nagyon kegyetlennek találod akkor add örökbe.

21F

2011. dec. 13. 21:27
 7/46 anonim válasza:
86%

Most akkor mi döntsük el???

Ha elvállalod a gyereked, akkor magántanuló leszel, nem fogsz elmenni szórakozni, nehezen találsz majd magadnak párt később (mert az 1000000000% hogy a mostani barátod el fog hagyni előbb utóbb).

Ha elveteted komoly trauma érhet, később a gyerek vállalásban nehézségeket okozhat. Lényegében mégis csak egy emberi életet veszel el. A saját véred, gyereked életét akadályozod meg.

2011. dec. 13. 21:28
 8/46 anonim ***** válasza:
83%

Vetesd el!

Gyerek vagy. Ki fogja felnevelni? Ki fogja eltartani? Hogy végzed el a sulit? Miből éltek majd meg? Lesz-e apja? Ki fog gyerektartást fizetni? Kinek a nevén lesz a gyerek?

Mi lesz veled ezek után?

Gondolkozz el ezeken egy picit.

Nem kell siettetni a felnőttéválást. Mindennek el fog jönni az ideje, a gyerekvállalásnak is. Ha majd lesz olyan férfi az életedben akivel közösen akarjátok majd. Most az a dolgod, hogy kamasz legyél, hogy keresd az utad, hogy tanulj!

9/46 anonim ***** válasza:
45%

elfogadható= ne tartsd meg a gyereket.

Unokatesóm jól éltek tényleg sok pénzük van havi 600ezer a fizu ,de még ő is megérezte a gyereket. Nektek még tanulni kell és nem gyerekkel foglalkozni mert aztán 30 évesen mehetsz az utcára aztán b@szhatod ,ha nem lesz végzettséged. Legalább egy szakmunkást illik letenni.

10/46 anonim válasza:
27%
Szeritem terhes vagy!
2011. dec. 13. 21:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!