Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 15 éves vagyok és terhes! Én...

15 éves vagyok és terhes! Én meg akarom tartani a gyermekemet, a barátom viszont nem. A szüleim pedig rám hagyták a döntést? Mi legyen?

Figyelt kérdés
Azért itt kérdezem, mert a suliban még senki sem tudja, a barátaimnak sem mondtam el. De hamarosan látszódni fog hogy terhes vagyok, úgyhogy akkor minden kiderül. Minnél hamarabb szeretnék dönteni, remélem segítetek! Anyagi helyzetünk elfogadható.
2011. dec. 13. 21:21
1 2 3 4 5
 11/46 anonim válasza:
6%
Tartsd meg! Legyen már ennyi büszkeség benned!
2011. dec. 13. 21:29
 12/46 anonim ***** válasza:
10%

NE tartsd meg.

Az ilyen gyerekekből lesznek a tipikus hülyegyerekek.

Egyébként is,még csak most kezdődik a bulizós korszakod, egy gyerek óriási felelősség, nem tudsz mellette menni bulizni,meg kb sehova, éjszaka többször (4-5x minimum) fel kell kelned etetni stb.

Sztem elcseszed vele a legszebb éveidet.

Szüleidnek meg gratulálok..

17/L

2011. dec. 13. 21:33
 13/46 anonim ***** válasza:
91%
Tőlünk kérded megtartsd vagy se? Ez a legszomorúbb ebben az egészben.
2011. dec. 13. 21:33
 14/46 anonim ***** válasza:
Szerintem kamu.
2011. dec. 13. 21:35
 15/46 anonim ***** válasza:
24%

Az élet érték, ne vetesd el, még ha nem is tartod meg, add akkor örökbe, és boldog élete lesz. Csak ne vetesd el. Ha pedig mégis szeretnéd megtartani, akkor hallgass a szivedre!! A mai kor társadalma ugyan azt mondja, 30 év alatt nem vagy érett gyermek szülésre és nevelésre, viszont érdekes, hogy nem is olyan rég, csupán 100 éve is 15 évesen simán férjhez mentek, 16 évesen szültek a lányok. A női test ennyi idősen igenis alkalmas erre, akkor is ha bárki bármit mond, csak a társadalom titulál alkalmatlanná. Alkalmas vagy a feladatra!

De ha mégsem érzed így, add örökbe, de a legfontosabbat neked köszönheti majd: az életét!

24L

2011. dec. 13. 21:36
 16/46 anonim ***** válasza:
85%

Tévedtem. A legszomorúbb aki ezt írta előttem:

"nem tudsz mellette menni bulizni"

2011. dec. 13. 21:36
 17/46 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt a kérdést nem nekünk kellene eldönteni.

Alaposan gondold meg a dolgot.

A barátod nem akarja a gyereket, szóval biztosan nem fog veled maradni, otthagy a gyerekkel.

15 éves vagy, nincs érettségid sem, munkád pláne. Tehát mindenképpen a szüleid segítségére szorulsz anyagilag. Később persze, ha nagyobb lesz a gyerek, akkor befejezheted a tanulmányaid, kereshetsz munkát, élhetsz önálló életet.

Abba is gondolj bele, hogy egy gyerek azért hosszútávú "dolog". Nem teheted meg, hogy megszülöd, aztán ha megunod akkor félreteszed és leszarod.

Nyilván gyerek mellett nemélheted egy átlagos tini életét.

A párkapcsolataidra is kihathat, hiszen nem sok fiatal férfi szeretné más gyerekét nevelgetni.

De a másik felén ott van az, hogy egy emberéletről van szó. Azzal, hogy elveteted, lehet, hogy neked kényelmesebb lesz, viszont származhat belőle bajod.

Pl. felléphetnek komplikációk, és esetleg soha nem lehet majd babád. S nőnél pedig nagyon durva depressziót okoz egy abortusz,hiszen iszonyatos lelki megterhelést jelent megöletni a saját gyerekedet.

Plusz egy gyerek rengeteg pluszt is tud adni az életben. Beszéltem már olyan fiatal anyával, aki szintén nem akart gyereket, de összejött. Ikrei lettek, a pasija elhagyta. Ha jól tudom 17 éves volt.

De azt mondja, nem bánta meg. Mikor a gyerekeire néz, akkor azt mondja magában, hogy igen is megérte, így kellett lennie, most sem döntene másképp.

Azt azért megkérdezhetem, hogy hogy sikerült a gyereket összehozni? Ma már azért elég megbízható fogamzásgátló módszerek vannak. ..

2011. dec. 13. 21:39
 18/46 anonim válasza:
0%

17L

rettenetes ,,nő" lehetsz!

na te aztán tényleg soha ne szülj gyereket!!!

2011. dec. 13. 21:39
 19/46 LadyLee ***** válasza:

Ha kíváncsi vagy a mi véleményünkre, akkor én is megosztom: szerintem tartsd meg.

De ezt piszkosul neked kell eldöntened.

És én 15 éves fejjel valószínűleg elvetettem volna. Bár 15 éves fejjel biológiailag kizárt volt, hogy teherbe essek.

2011. dec. 13. 21:40
 20/46 A kérdező kommentje:
Meglepődtem a válaszokon. A legtöbben az abortuszt ajánljátok, de nem is tudom....mégis csak egy élet! Ez a "most kezdődik a bulizós korszakod" téma nem annyira érdekel, eddig sem buliztam, én inkább festek, a kutyáimmal foglalkozom. Nem vagyok az a tipikus mai tinédzser lány.
2011. dec. 13. 21:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!