15 éves vagyok és terhes! Én meg akarom tartani a gyermekemet, a barátom viszont nem. A szüleim pedig rám hagyták a döntést? Mi legyen?
Mégis mi a baja mindenkinek azzal, hogy vki az "anyjának szül" gyereket?
Komolyan mondom, képtelen vagyok megérteni.
Ha mondjuk 17 évesen teherbe estem volna, és meg akartam volna tartani, akkor én is "anyám nyakára" szültem volna.
Sőt, ha belegondolok még így 21 évesen is tart el. Ha nem segítene, nem tudnám felnevelni a gyerekem (ha lenne persze).
De és?
Nem az egy édesanya dolga, hogy segítsen ahol tud?
Miért olyan hatalmas katasztrófa ez? Besegítene pár évig, amíg nagyobb nem lesz a kicsi, aztán vissza lehet menni tanulni. Később lehet munkát keresni.
Ha a ti lányotok esne teherbe fiatalon, és meg akarná tartani, ti elküldenétek abortuszra és nem segítenétek neki felnevelni?
Ez csak számomra ennyire érthetetlen?
Az örökbe adás bizonyos szempontból lehet, hogy nagyobb trauma, mint az abortusz, de azt ne felejtsétek már el, hogy egy abortusszal bizony a későbbi gyerekvállalás esélyét kockáztatja.
És abban egészen biztos vagyok, hogy nem nagyobb trauma az örökbe adás, mint később azzal szembesülni, hogy egy fiatalkori hiba miatt az embernek sosem lehet gyereke.
Azért érthetetlen számodra mert 21éves vagy és anyudék tartanak el.
Majd ha lesz gyereked, akkor abban a pillanatban, hogy megszülöd át fog értékelődni minden. A te gyerekd, a te felelősséged, neked kell szoptatni, neked kell kelni hozzá, nem anyudnak. Oké hogy kifizeti a pelenkát, gyógyszereket, kaját, tápszert (ha kell), ruhákat, kiságyat..stb...stb.
DE te neveled fel, nem anyád, mert nem az ő gyereke és egy 15éves (kis)lánynak még nagyon kevés élettapasztalata van. Viszont lehetne annyi esze, hogy ha szexelni tud, akkor védekeznie is kellene, vagy pedig ott a 72órás tabletta.
28/n
Nyilván nem arról az esetről beszélek, mikor nincs miből eltartani egy gyereket.
Normális körülmények között élek. Nem vagyunk gazdagok, de szegnek sem. Arra mindig volt pénzt, amire feltétlenül kellett, felesleges dolgokat meg nem vettünk.
Nyilván nem lenne olyan baromira kényelmes, ha mellettem még egy kisbabát is el kellene tartani, lehet, hogy le kellene mondanom néhány buliról, cipőről, ruháról.
De és? Nem kell ennyire önzőnek lenni.
Az emberek nagy része nem azért vállal későn gyereket, mert nem tudná eltartani. Mert nem lenne pénz pelusra meg kajára.
Hanem egyszerűen a saját kis kényelmét képtelen háttérbe helyezni. Mert nehogy már ne tudjon megvenni egy új ruhát azért, mert a gyerekre is kellene költeni...
Nyilván a szülei azért bízzák rá a döntést, mert ha meg szeretné tartani, lenne helye a gyereknek. Nem a kukából kellene kaját kaparni.
Ha nem tudnák eltartani, akkor a szülei biztos megmondanák neki, hogy nem lehet és kész.
És igen, inkább szülök anyámnak, és megkérem, hogy segítsen amiben tud, minthogy elvetessem a gyerekem.
És ha a lányom lenne ilyen helyzetben, akkor is inkább segítenék felnevelni, minthogy abortuszra kényszerítsem.
Kedves Kérdező!
Ne másokra hallgass, amikor a Te életedről van szó! A Te gyermekedről! Igen, fiatal vagy. Nagyon is, de ettől még lehetsz jó édesanya.Sokan harminc, negyven évesen se érnek meg a "feladatra"! Amit tudnod kell! Egy kisgyerek nem leányálom. Sok örömmel jár, de rengeteg felelősség is! Az a kis emberi lény Rád lesz utalva mindenben! Fel kell neveld, ruházni kell és etetni! A szüleid ebben tudnak támogatni? Képes leszel felnevelni a gyermeked az édesapa nélkül is? Mérlegelj, és hozd meg a számodra legjobb döntést! Sok sikert és boldog babavárást!
Keress valami másik oldalt, ahol szórakozhatsz!
Vagy kölcsönözz a könyvtárból egy jó könyvet, ha már ennyire unatkozol!
De ha a tankönyvet bújnád a netezés helyett, az lenne a legjobb. Szerintem ez legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!