15 éves vagyok és terhes! Én meg akarom tartani a gyermekemet, a barátom viszont nem. A szüleim pedig rám hagyták a döntést? Mi legyen?
Ostoba tanács,hogy add örökbe! 9 hónapig hordod a szíved alatt,megszülöd,és mint egy megunt kacatot,oda adod számodra ismeretlen embereknek. Semmit nem fogsz tudni ról később. Állandón rá gondolsz,hogy mi lehet vele.
Ez sokkal nagyobb lelki trauma,mint az abortusz.
Csak az tanácsolhat ilyent,aki még nem adta örökbe a saját gyerekét!
szerintem meg teljesen normális érv, a fiatalok körében nagyon népszerű,hogy minden nap bulizni járunk, mert ez a menő.
És ha gyermeket vállal akkor nem fog tudni menni.
Mivel nyilvánvalóan éretlen kislánynak válaszolunk szerintem teljesen egyértelmű,hogy ezt is meg kell említeni. (igen tudom,hogy nem ez a legfontosabb érv)
Néha azonban nemárt belegondolni a másik álláspontjába is mielőtt hülyének nézzük,meg lepontozgatjuk...
Egyébként vicces, hogy engem más kérdésekre adott válaszoknál keresztre akarnak feszíteni azért, mert - személyes tapasztalat alapján - nem osztom azt a véleményt, hogy a fogamzásgátló egy eredendő rossz lenne, ami miatt a nők meddővé válnak...
Ehhez képest ha abortuszról van szó, akkor mindenki azt tanácsolja egy fiatal lánynak, hogy vetesse el. Ha valami, hát az abortusz az, ami tényleg jelentős kockázatot jelent a későbbi gyerekvállalás szempontjából. Szóval kislány, ezt is vedd mérlegelés alá.
De a döntést neked kell meghoznod.
LadyLee: Én voltam, aki vitázott veled másik kérdésnél (keresztre meg nem akart feszíteni senki, csak te mártírkodsz itt...)
Megnézheted itt a válaszom a %ok alapján: én voltam az egyik a kevés ember közül, aki nem azt mondta, hogy "vetesd el!!!!".
Egy 17 éves már csak tudja, hogy egy 15 éves elvettesse e vagy sem. Okosak!
Buli: itt nem arra kell gondolni, hogy orrba-szájba el kell járni diszkóba, meg beb@szni, hanem arról van szó, hogy nem tud felhőtlen gyermekkor, tinikort a magáénak. Örökbe adni? Ma Mo-n? Tudjátok ti, milyen ez? Az a szerencsétlen kisbaba bekerül egy intézetbe/otthonba, mire esetleg nevelőszülőkhöz kerül, az évek. Addig meg ott nevelkedik a többi szegény kis magányos gyerek közt. Meg ha nevelőkhöz is kerülne, azok nagy része is csak a pénzért, és nem a gyerek szeretetéért veszi magához a gyereket. A mai világban annyi már a lelki sérült ember, gyerek, minek még 1? Ok, teherbe estél, már mindegy. De a szüleid is hogy lehetnek ennyire "okosak", hogy rád bízzák a döntést? Egy másik gyerekre! Istenem, ennek a családnak nem lenne szabad "szaporodnia" !
Én festő vagyok egy 1éves lánnyal. Nem sok időm van a munkámmal foglalkozni, csak ha Apa besegít.
Folyamatosan pakolná az olajfestékeket, képeket, rámákat, az állványomról meg ne is beszéljünk...
Oké, hogy most elfestegetsz otthon, meg még 9hónapg, de utána mi lesz?
Az örökbeadás tényleg butaság, mert mikor megszülöd kialakul az a bizonyos "kapocs" amit nem lehet feltörni.
Anyudéknak NE szülj még egy gyereket. Persze nagy trauma az abortálás, de az is nagy trauma lesz, amikor ki kell számolni a pelenkára valót.
"De a szüleid is hogy lehetnek ennyire "okosak", hogy rád bízzák a döntést? "
Beszélgettem édesanyámmal erről. Hogy mi lett volna ha teherbe esek mondjuk 15-16 évesen.
Azt mondta, mellettem állt volna mindenben, de egészen biztos, hogy rám bízta volna a döntést.
Azért, mert ha esetleg vmi baj történik és soha többe nem lehet gyerekem, akkor nem tudott volna azzal a tudattal élni, hogy ez miatta van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!